”Fiii Satului Poienărei”, un eveniment de tradiţie ajuns la cea de-a XII - a ediţie

# Sâmbătă, fiii satului Poienărei, la iniţiativa lui Virgil Baciu, inițiatorul acestei acţiuni, s-au întors la străbuna vatră natală
Întâlnirea fiilor satului Poienărei a avut loc şi anul aceasta, eveniment devenit deja tradiţie ce a fost iniţiat, în urmă cu 12 ani, de Virgil Baciu, actualul primar al comunei Corbi, care pe atunci era un tânăr om de afaceri şi care s-a întors din Bucureşti la străbuna vatră natală pentru a-şi promova satul unde a crescut, sat intrat într-un proces de depopulare.
Aşadar, în urmă cu 12 ani, Virgil Baciu, împreună cu alţi fii ai satului, au reuşit, pentru prima dată, să adune fiii din Poienărei la o sărbătoare a lor, devenită acum tradiţie.
Ideea edilului şef al comunei Corbi a fost de a salva satul Poienărei, unul dintre bastioanele luptei armate împotriva comunismului.
Rezultatul a fost acela că personalităţile aduse de Virgil Baciu la aceste reuniuni au atras pe lângă fii ai satului prieteni şi cunoscuţi, iar vestea despre frumuseţea locurilor s-a răspândit în cele patru colţuri ale lumii. Dintre cei veniţi la început din curiozitate, unii au prins rădăcini acolo: au cumpărat pământ ieftin şi şi-au construit case de vacanţă. Exemplul lor a fost urmat şi de prieteni din marile oraşe, iar acum se poate afirma fără teama de a greşi că proiectul iniţial reprezintă o izbândă a spiritului perseverent de care a dat dovadă Virgil Baciu.

Muzica şi voia bună au fost asigurate de grupurile vocale ale Căminului Cultural Corbi

Anul acesta, la cea de-a XII- a ediţie a întâlnirii fiilor satului Poienărei, chiar dacă vremea nu a fost prietenoasă cu ei, întâlnirea a fost cât se poate de numeroasă şi armonioasă, cu depănări de amintiri, cu proiecte de viitor stropite cu ţuică de Poienărei ce au făcut inima omului mai prietenoasă. Muzica şi voia bună au fost asigurate de grupurile vocale ale Căminului Cultural Corbi şi alţi interpreţi de muzică de petrecere ce au făcut ca reuniunea să ţină până noaptea târziu.
Aşa se face că satul Poienărei, care în urmă cu 12 ani era aproape pe cale de dispariţie, este acum cunoscut în toate colţurile ţării, renăscând din propria cenuşă.
”În 2004, cu câţiva prieteni, am pus în aplicare această acţiune menită să promoveze acest mirific sat, Poienărei. Acum, putem spune că acest eveniment a ajuns ca o tradiţie pentru noi. Sper ca lucrurile să evolueze şi de la sine, în sensul că, dacă eu, peste un an, doi sau 5, nu voi mai putea să mă ocup personal de organizarea acestui eveniment, această întâlnire cu fiii satului să continue. Am lăsat, cum se zice în popor, «cu limbă de moarte», ca în prima sâmbătă după Sfânta Maria, oamenii să vină la Poienărei şi, în special, fiii satului să se întoarcă la vatra natală, să meargă la Biserică, să-i pomenim pe cei care şi-au dat viaţa pentru libertatea de care ne bucurăm noi azi, adică pe cei care au luptat împotriva regimului comunist şi pe toţi eroii noştri.
În fond, menirea acestui eveniment, aşa cum am mai zis, a fost să promovăm acest minunat sat. Am reuşit să atragem mulţi oameni care, odată ce au păşit în acest sat s-au îndrăgostit de frumuseţea locului şi mulţi dintre ei s-au mutat aici, fie în vacanţă, fie definitiv. Acesta a fost scopul evenimentului, de revigorare şi repopulare a satului Poienărei. După cum vedeţi, din rândul politicienilor nu am invitat pe nimeni, în mod special. Nu vreau să politizez acest eveniment. Au venit alături de mine doar câţiva colegi primari, apropiaţi comunei Corbi.
Vreau să fie cât mai curată această sărbătoare şi să nu-i stricăm sensul implicând foarte mult politicul, atât cât se poate”, a precizat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, fiu al satului Poienărei şi promotorul acestei acţiuni.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea