Ziua comunei Bogaţi, un eveniment pe măsura aşteptărilor

# Vinerea trecută, după amiază, centrul comunei Bogaţi a fost asaltat de mii de oameni veniţi să ia parte la sărbătoarea anului din zonă, ,,Ziua Comunei Bogaţi”

Mai marii judeţului, politicieni ai tuturor formaţiunilor politice, fii ai satului veniţi acasă şi locuitori ai comunei Bogaţi, cu toţii s-au adunat, vineri după amiază, în centrul comunei, pentru a lua parte la cea mai importantă sărbătoare de peste an a acestei minunate localităţi, şi anume, ,,Ziua Comunei Bogaţi”, organizată de primarul Ion Gîrleanu împreună cu viceprimarul şi membrii Consiliului Local. Încă de la intrarea în comună erai indus într-o atmosferă de sărbătoare datorită steagurilor care fluturau măreţe din stâlp în stâlp, vestind, astfel, sărbătoarea ce are loc în localitate.
Dacă, până anul trecut, această sărbătoare se organiza începând cu data de 29 august, de Sfânta Sărbătoare a Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, zi reprezentativă pentru comuna Bogaţi, anul acesta, organizatorii au stabilit ca petrecerea să înceapă de vineri seară, adică din 28.08.2015, pentru a lua parte la acest eveniment cât mai mulţi invitaţi.

Două cadouri oferite de administraţia locală cetăţenilor

Manifestările dedicate acestui eveniment, aşa cum ziceam, au debutat vineri după amiază cu două inaugurări, venite ca un cadou din partea administraţiei locale pentru locuitorii comunei.
În prezenţa prefectului judeţului Argeş, Mihai Oprescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, edilul comunei Bogaţi, Ion Gîrleanu, a deschis sărbătoarea prin inaugurarea unui Centru de Zi pentru Copii, realizat în cadrul proiectului ,,Servicii Comunitare de Prevenire a Separării Copilului de Familia Sa şi Instruirea Personalului Aferent”, finanţat de Ministerul Muncii şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
La inaugurarea acestui Centru, Organizaţia de Femei a PNL Argeş, prin renumita avocată Cristina Ghineţ, a oferit copiilor beneficiari ai acestei investiţii mai multe seturi de jocuri menite să dezvolte gândirea micuților.
Aici, copiii cu diferite probleme vor ajutaţi să fie reintegraţi în societate prin consiliere psihologică, prin activităţi pentru integrare şcolară şi prevenire a abandonului şcolar, prin asistenţă şi susţinere în pregătirea temelor de acasă, prin activităţi de educaţie parentală, prin activităţi de educaţie şi igienă corporală, prin activităţi recreative şi de creştere a interesului şi comportamentului social, prin ateliere de artă, lucru manual şi alte activităţi creative ce vor fi organizate în acest loc dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani.
Al doilea obiectiv inaugurat vineri după amiază a fost un teren de sport multifuncţional, primul de acest gen din comună, construit pentru tinerii din zonă, dar şi pentru ceilalţi oameni mai învârstă care vor să socializeze şi să facă mişcare.

Un program încărcat de muzică şi voie bună

După aceste inaugurări, programul manifestărilor s-a mutat în ,,Parcul Tineretului” în centrul comunei, acolo unde petrecerea a ţinut până peste miezul nopţii.
Înainte de programul artistic, primarul Ion Gîrleanu a ţinut să premieze cuplurile care au împlinit 60 de ani de căsătorie neîntreruptă, pentru fidelitatea lor şi, totodată, pentru aportul adus bunei stări a comunei.
În deschiderea programului artistic, Grupul Vocal al Şcolii Bogaţi a susţinut un spectacol de muzică populară, spre deliciul celor prezenţi, dar mai ales al părinţilor, care mai de care emoţionaţi de prestaţia copiilor lor.
Pe urmă s-a dat startul petrecerii de pomină, urcând pe scenă interpreţi de marcă ai ansamblului folcloric ,,Doina Argeşului”.
Pe seară au urcat pe scenă interpreţi de renume, precum, Ilie Roşu,  Sandra N, Cristina Neacşu şi Valentin Grigorescu.
Aşa cum ziceam, la această sărbătoare au luat parte politicieni din toate formaţiunile politice, unde atmosfera de sărbătoare i-a făcut să uite că fac parte din tabere adverse, glumind între ei şi discutând diverse probleme. Printre personalităţile de marcă ale judeţului, prezente la această sărbătoare, s-au numărat: Mihai Oprescu, prefectul judeţului, Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Miuţescu, purtătorul de cuvânt al PNL Argeş, Gheorghe Alexei, vicepreşedinte PNL Argeş, Marius Postelnicescu, consilier judeţean, Narcis Sofianu, consilier judeţean şi renumitul politician Mircea Andrei, un apropiat al primarului Ion Gîrleanu.
,,Sunt fericit că şi anul acesta am reuşit să organizăm acest eveniment aşa cum ne-am dorit. Cu ocazia Zilei Comunei doresc să adresez un mesaj de felicitare tuturor celor care locuiesc în Bogaţi. La mulți ani cu sănătate și să ne întâlnim cât mai des la astfel de evenimente plăcute. Ziua comunei reprezintă, în primul rând, un prilej de întâlnire cu toţi locuitorii, iar, an de an, numărul celor care doresc să sărbătorească alături de noi este din ce în ce mai mare”, a declarat primarul comunei Bogaţi, Ion Gîrleanu.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea