Adrian Bughiu este, de săptămâna trecută, secretar de stat la MTS

# În sfârșit, Daniel Constantin a mișcat ceva pentru un argeșean! # În Ministerul Tineretului și Sportului, patru argeșeni ocupă funcții cheie
# Adrian Bughiu (foto): ”Domnul Achimescu a dovedit că este un manager slab, care și-a caracterizat activitatea printr-o indiferență crasă față de fenomenul sportiv…”

Adrian Bughiu, fostul director adjunct al Direcției Județene de Sport și Tineret Argeș, membru PC, a fost numit, săptămâna trecută, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului. Este al doilea secretar pe care județul îl are în Guvernul Ponta, după social democratul Bogdan Pandelică. Acesta, inexistent ca și imagine publică,  ocupă funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei.

”Discuțiile pentru numirea mea se poartă de la începutul acestui an. Într-adevăr, eu am fost propunerea organizației de partid Argeș către domnul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, postul fiind al PC-ului. Ca o strategie internă, considerăm că ocuparea unei funcții o perioadă mai mare de trei ani, conform modelului adoptat de americani, duce la plafonare, drept pentru care se încurajează o rocadă a oamenilor pe diverse paliere și domenii. Domnul Cristian Cosmin, succesorul meu, și-a dorit să facă, și domnia sa, un pas lateral, către un alt minister, cel al Dezvoltării. Așa s-a eliberat funcția pentru care am fost propus de organizația județeană.

În Ministerul Tineretului și Sportului, patru argeșeni ocupă funcții cheie

În momentul de față, după numirea-surpriză a lui Adrian Bughiu în funcția de secretar de stat, MTS se pare că a devenit o enclavă… argeșeană. Pentru că, în fruntea instituției conduse de Gabriela Szabo, găsim nu mai puțin de patru argeșeni:
Adrian Bughiu – secretar de stat
Cristian Meleșteu (foto) – director, direcție tabere, studenți și tineret
Bogdan Tălmaciu – director adjunct al direcției conduse de Cristian Meleșteu
Dănuț Popa – secretar general adjunct
„Am fost încadrat pe partea de tineret. Este o mare provocare pentru mine, mi-am dorit-o și cred că mă voi achita cu brio. Nu mi-am propus să reinventez roata aici, însă am câteva proiecte personale pe care le voi implementa în perioada urmatoare, mai ales că vin din sistem, din teritoriu, și încerc să rezolv o parte dintre problemele întâlnite”, a declarat Adrian Bughiu.

Două masterate, unul în sport, doctorand al Universității Pitești

Adrian Bughiu nu a neglijat deloc partea de acumulare, de instruire din cariera care, iată, tocmai a cunoscut un salt amețitor. Este absolvent al Universității din Pitești – administrație public, master în managementul resurselor umane. A urmat un al doilea master, de data aceasta la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Este doctorand, în primul an, la aceeași facultate. A absolvit cursurile de înalt funcționar public, este ”proprietar” de numeroase alte diplome de absolvire de cursuri și calificări.

Relația cu Laurențiu Achimescu rămâne la cote de avarie

Numirea tânărului argeșean în fruntea MTS duce, pe de altă parte, la apariția unei situații inedite. Până mai ieri, avea o relație de șef-subaltern (nu chiar, însă cel puțin din punct de vedere al funcțiilor) cu Laurențiu Achimescu, relație încordată și plină de reproșuri. Reproșuri venite din partea tânărului PC-ist pentru managementul defectuos al directorului general. Achimescu s-a mulțumit să întoarcă, în unele cazuri, mingea peste fileu, fără însă a-și putea asuma vreun merit din funcția de șef al direcției. Iată însă că, de săptămâna trecută, Bughiu devine mare șef la București, inclusiv peste DJTS Argeș. Funcție de la înălțimea căreia va putea pune mult mai bine lupa peste activitatea plină de hurducături legale sau nu a fostului său șef. Mai ales că inerția din cadrul MTS este una îngrijorătoare. Amintim că raportul corpului de control de anul trecut a fost unul redactat în termeni foarte duri la adresa lui Achimescu, recomandându-se sesizarea DNA, ANRMAP, PARCHETULUI și a altor instituții de control. Și atât, Laurențiu Achimescu aflându-se, bine-mersi, în aceeași funcție.
”Din câte cunosc eu, au fost date în cercetare rezulatele raportului de control de anul trecut. Așa se lucrează însă, mai greu, în România, în primul rând, probabil, datorită lipsei de resurse umane. Cercetarea și sancționarea eventualelor nereguli este însă de competența altor instituții. Așteptăm cu mult interes concluziile la care aceste instituții vor ajunge. Nu am absolut nimic cu domnia sa ca și om. Îi contest numai calitatea de manager și îi recomand cu căldură să facă un pas în spate. Este cea mai bună soluție pentru succesul DJTS Argeș” a mai declarat proaspătul secretar de stat.
”Așteptăm Raportul Corpului de Control cu privire la activitatea domnului Achimescu în fruntea Direcției Argeș. Eu mi-am format o părere personală cu privire la domnia sa. Din punctul meu de vedere, domnul Achimescu a dovedit că este un manager slab, care și-a caracterizat activitatea printr-o indiferență crasă față de fenomenul sportiv.”
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea