Şcoala Catanele - Recea un vis împlinit al lui Liviu Năstase şi al copiilor din zonă

# Vinerea trecută a fost inaugurat un obiectiv de maximă importanţă pentru locuitorii satelor Catanele şi Recea din comuna Căteasca # Omul de afaceri Gheorghe Badea: ,,Am făcut primele patru clase, la un loc, într-un grajd”

După lupte întregi, după orgolii politice şi personale şi după multă sârguinţă, Şcoala Catanele – Recea a fost dată în folosinţă, vinerea trecută, în prezenţa principalilor beneficiari, a copiilor din zonă, a reprezentanţilor judeţeni, a reprezentanţilor administraţiei locale, a omului de faceri Gheorghe Badea, pe terenul căruia s-a construit şcoala şi, nu în ultimul rând, în prezenţa ctitorului acestui proiect pe care şi l-a dorit de mult timp şi pentru care a înfruntat multe pentru a se realiza, Liviu Năstase, fostul primar al comunei Căteasca, ce a fost demis de Agenţia Naţională de Integritate, spre nemulţumirea cetăţenilor care îl aleseseră.
Aşadar, vinerea trecută a avut loc un moment important pentru învăţământul primar din Căteasca şi anume inaugurarea unei noi şcoli ce aduce condiţii mai bune elevilor, dar şi un alt mod de învăţământ pentru copiii aflaţi în clasele primare din satele Catanele şi Recea. Dacă până acum aceşti copii din cele două sate învăţau toţi într-o clasă, fie că erau în clasa a – I-a sau a – II – a sau a – III- a sau a – IV- a, acum fiecare clasă va avea spaţiul ei destinat şi, totodată, timpul destinat învăţăturii.
Încă de la începutul mandatului de primar, Liviu Năstase a vrut să rezolve această problemă prin unificarea învăţământului din cele două sate pentru că era conştient de calitatea învăţământului simultan de patru clase şi, totodată, îi plecau copiii din comună.
Astfel a pus bazele construcţiei acestei şcoli, chiar dacă mulţi s-au împotrivit din interese neînţelese şi lipsite de fond. Lucrările efective la această şcoală s-au efectuat într-un timp record, în şase luni. Dotarea acestui edificiu lasă cu mult în urmă şcolile din mediul urban, având tot ce îi este necesar unei şcoli. Tot aici va funcţiona şi o grădiniţă cu program normal, dar se are în vedere înfiinţarea şi unui after – school, în funcţie de numărul cererilor  în acest sens venite de la părinţi.
,,Bine aţi venit la acest eveniment important pentru dumneavoastră. A fost visul tuturor, a fost şi visul meu realizarea acestui obiectiv de maximă importanţă pentru această comunitate. Am făcut-o pentru dumneavoastră şi sper să dăinuiască cât mai mult. Eu zic că a ieşit o lucrare cât se poate de bună. Această investiţie am făcut-o cu ajutorul lui Dumnezeu, în primul rând, am făcut-o cu ajutorul oamenilor, al dumneavoastră, prin achitarea impozitelor, am făcut-o cu ajutorul Consiliului Judeţean, astăzi fiind alături de noi vicepreşedintele Dorin Mărăşoiu. Un aport cât se poate de important în poziţionarea strategică a acestei şcoli, între două sate, pentru a fi cât mai populată, l-a avut domnul Gheorghe Badea. Aportul dumnealui a fost în înţelegerea de a accepta un schimb de terenuri dezavantajos pentru dumnealui de 1000 metri pătraţi şi prin donarea a încă o mie de metri pătraţi, lucru pe care nimeni nu-l făcea la ora asta. Această şcoală este construită pe pământul domnului Badea căruia îi mulţumim din suflet. Vreau să vă mai spun  că datorită domnului Badea s-a dezvoltat zona. Dânsul i-a adus pe cei de la Martur să investească la noi în comună, unde s-au creat sute de locuri de muncă. Această şcoală, această investiţie arată superb, zic eu. Vreau să vă spun că nu s-a construit foarte uşor pentru că au fost reclamaţii la DNA, la Curtea de Conturi care au venit şi s-au mirat de ce farmacie au găsit aici. Este construită perfect legal. Este o şcoală cu care trebuie să vă mândriţi dumneavoastră şi copiii dumneavoastră”, le-a vorbit Liviu Năstase, ctitorul acestui proiect, celor prezenţi, veniţi cu mic cu mare pentru a vedea investiţia mult aşteptată de cetăţeni.
Dorin Mărăşoiu, vicepreşedinte Consiliului Judeţean Argeş: Întotdeauna a fost o plăcere pentru mine să vin la asemenea evenimente, mai ales la o inaugurare de şcoală. Cred că este un lucru care vine în sprijinul familiilor tinere, un lucru îmbucurător. Consiliul Judeţean a sprijinit şi sprijină comunităţile locale în realizarea investiţilor în parteneriat”.

Omul de afaceri Gheorghe Badea: ,,Am făcut primele patru clase, la un loc, într-un grajd”

Prezent la acest eveniment, omul de afaceri Gheorghe Badea a explicat de ce a acceptat să sprijine acest demers, pe lângă faptul că îşi doreşte un învăţământ de calitate şi în condiţii optime, lucru de care el nu a beneficiat.  A mai spus că a fost impresionat şi de dorinţa arzătoare a primarului Liviu Năstase în a realiza o şcoală eficientă între aceste două sate.
,,Am venit cu multă dragoste la această întâlnire cu dumneavoastră. Cu ani în urmă îl auzeam pe domnul Năstase că el caută un teren pentru o şcoală în zona aceasta, iar eu l-am întrebat de ce tocmai aici, pentru că avea atâtea locaţii disponibile în comună? Atunci dânsul mi-a explicat că vrea să fie amplasată între două sate pentru a se bucura de ea toţi şi pentru a nu apărea discuţii. Am văzut că se frământă şi cum eu iubesc spiritul, cultura, arta şi mai ales învăţământul, care este coloana vertebrală a oricărei naţii, am acceptat acest lucru. 
Şi cum eu am făcut primele patru clase la un loc într-un grajd, tot timpul mi-a rămas în suflet de a ajuta acest domeniu, al învăţământului. Când am văzut patosul şi dragostea lui Năstase de a face ceva pentru acest domeniu, m-am oferit fără absolut nici un câştig. Mai mult de atât, comuna îmi este dragă şi de aceea m-am implicat şi cu Marturul şi cu Dacia, ambele uzine fiind pe terenurile puse la dispoziţie de către grupul meu, GIC Piteşti”, a explicat omul de afaceri Gheorghe Badea.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea