Consilierii locali PSD din Corbi nu au votat rectificarea bugetară ce viza dezvoltarea comunei

# Politica le-a luat minţile! Nu au votat pentru asfalt în fața porții! # Deşi rectificarea bugetară, printre altele, viza şi asfaltarea a unei străzi din Corbşori şi reabilitarea Căminului Cultural Corbşori, unde locuiesc doi consilieri locali PSD, aceştia nu au votat

Dacă până acum trei ani  dezvoltarea comunei Corbi mergea încet şi foarte încet, chiar dacă beneficia de un buget rezonabil, de când Virgil Baciu, actualul primar, a preluat frâiele conducerii acestei frumoase localităţi, comuna Corbi a cunoscut o dezvoltare considerabilă; în trei ani s-a dezvoltat aproape cât în toți ceilalţi ani postdecembrişti.
Explicaţia este una singură: până acum trei ani, vechea conducere a primăriei Corbi gestiona într-un mod defectuos banii publici, chiar şi în mod personal, amintindu-ne aici de utilajul pe care l-a cumpărat vechiul primar Mihai Ungurenuş şi care nu are nicio utilitate pentru comună, acesta fiind folosit în interes personal pentru nivelarea terenurilor în vederea înfiinţării de plantaţii, lucru pe care l-a făcut Mihai Ungurenuş, utilajul fiind recuperat de pe plantaţia domniei sale.  Din păcate, nimeni nu-l trage la răspundere.
Comuna Corbi are un buget local de aproximativ 27 de miliarde lei vechi. Însă contrastul aportului de  investiţii din timpul mandatului fostului primar, Mihai Ungurenuş, cu al actualului primar, Virgil Baciu, se explică prin creionarea bugetului, adică prin gestionarea mai eficientă a banilor publici. Dacă în timpul fostului primar, din 27 de miliarde lei vechi, bugetul comunei,  către investiţii erau direcţionaţi puţin peste un miliard, restul fiind pentru funcţionare, acum, Virgil Baciu, actualul primar, a împărţit bugetul pe jumătate, 13,5 miliarde lei vechi au fost direcţionaţi către investiţii, iar cealaltă jumătate fiind direcţionaţi pentru cheltuielile de funcţionare ale administraţiei locale. Astfel se explică cum a reuşit Virgil Baciu, în doar trei ani, să aducă localitatea Corbi pe un loc fruntaș într-un clasament al comunităților dezvoltate. Însă toate aceste lucruri nu convin consilierilor locali PSD şi mai ales vechiului primar, care au încercat la ultima şedinţă de rectificare bugetară să blocheze investiţiile pentru dezvoltarea comunei, ei punând în faţă interesele de partid în loc să primeze interesele comunităţii.

Asfaltări, alimentare cu apă şi reabilitări cămine culturale - proiecte ce nu au convenit consilierilor locali din Corbi

În vreme ce alţii tânjesc după aceste proiecte de investiţii, consilierii locali PSD şi PP-DD din Corbi, unii dintre ei fiind principalii beneficiari ai acestor investiţii, nu au votat rectificarea bugetară ce viza proiectele de mai sus, probabil din fanatismul politic care la ei nu mai are nicio raţiune, din momentul ce te opui asfaltării străzii pe care locuieşti, aşa cum s-a întâmplat cu doi consilieri locali din Corbşori.
,,Am avut şedinţă extraordinară pentru rectificarea bugetară, după ce am primit adresa de la finanţe. Iniţial, contabila mi-a zis că noi avem de primit şase miliarde lei vechi. După cum ni se cuvenea, eu ştiam că trebuie să primim mai mult şi am început să mă interesez în stânga şi-n dreapta, aflând că ni s-au repartizat, nu şase miliarde, cum a spus doamna contabilă, ci 9,7 miliarde, repet, bani care ni se cuveneau. Conform spuselor contabilei eu le-am trimis ordinea de zi consilierilor pentru şase miliarde lei vechi. Însă când am aflat adevărata sumă pe care am primit-o şi le-am comunicat şi consilierilor, cei de la PSD au luat foc fără nicio justificare pentru că erau bani alocaţi comunei lor; pur şi simplu, le părea rău.
Când au aflat de câţi bani este vorba, au început să facă fel şi fel de şedinţe pe hol. Până atunci, unul din consilierii PSD îmi spunea că o să primim doar trei miliarde. Eu le-am argumentat că trebuie să primim mai mult, dar că putem să primim şi mai puţin dacă umblă ei cu şmecherii. Înaintea şedinţei, au am fost şi puţin sarcastic, spunându-le că nu le-au mers şmecheriile şi am primit banii care ni se cuveneau pentru dezvoltarea comunei. La şedinţa extraordinară nu au votat nimic, iar la rectificare s-au abţinut. Ghinionul meu a fost că în ziua respectivă aveam doi consilieri plecaţi, unul în Franţa şi celălalt în concediu. Eu nu m-am gândit că ei nu o să voteze investiţiile pentru dezvoltarea comunei. Am direcţionat banii pentru o dezvoltare sistematică, într-un  mod echitabil ce viza asfaltări, alimentare cu apă, reabilitări de cămine culturale şi multe altele. Aceste lucrări erau direcţionate în mare parte către satele Corbşori şi Poienărei pentru că acestea aveau  nevoie urgentă de aceste investiţii, mai ales că în Corbşori aveam cel mai prost drum din comună. Însă surpriza cea mai mare a fost când am văzut pe consilierul local PSD din Corbşori că nu votează. Mă aşteptam să zică unul din Stăneşti sau din Corbi că nu votează pentru că am direcţionat banii în mare parte pentru Corbşori şi Poienărei. Unul a zis că de ce trebuie să băgăm bani la Poienărei când acolo mai locuiesc 100 de persoane, acesta fiind fostul primar Ungurenuş, susţinut şi de colegul său de partid, Dan Dogaru. Şi cel de la PP-DD, Maria, care s-a asociat cu cei de la PSD, spunea că la Corbşori am alocat prea puţini bani, iar din contră, satul Corbşori a fost cel mai avantajat la această rectificare bugetară, dar cu toate astea nici cel de la PP-DD nu a votat şi locuieşte în acest sat. Numai la rectificarea acesta am alocat pentru Corbşori circa 3 miliarde lei vechi, plus alte investiţii pe care le-am mai făcut.
Aveam bani prevăzuţi pentru asfaltarea drumului de la Corbşori pe o distanţă de 2 kilometri, pentru asfaltarea în Poienărei pe două străzi, dar adunate nu depăşesc lungimea de un kilometru, pentru reabilitarea căminelor culturale din Corbşori şi Poienărei şi alte proiecte. Însă aceşti oameni nu au fost de acord cu aceste investiţii; de fapt, nu au fost de acord cu nimic. Eu le-am demontat toate argumentele lor. Mai ales cel cu satul Poienărei invocat de fostul primar Ungurenuş. După domnia sa ar trebui să închidem satul, să punem lacătul pe el. Hai să-l dezvoltăm pentru a se repopula! Dar asta este o gândire de tip medieval. Cel de la PP-DD mi-a zis că vrea mai mulţi bani pentru Căminul Cultural Corbşori şi am mai luat de la Poienărei 20 mii lei şi i-am direcţionat către Corbşori. Și aşa, a doua zi nu a mai venit la vot, la fel ca cei din PSD. Nu au catadicsit nici măcar să vină şi să se abţină, la fel cum au făcut cu o zi înainte. Eu nu mai aveam nevoie de ei pentru că deja îmi venise consilierul din concediu şi aveam majoritate.
A fost o chestie concertată de două persoane din rândul lor, de fostul primar, Mihai Ungurenuş, şi de Dan Dogaru, care le-a interzis şi celorlalţi să voteze.
Au fost doi consilieri din Corbşori care nu au votat aceste investiţii ce vizau modernizarea satului lor. Satul Corbşori a primit cei mai mulţi bani la această rectificare. Unul dintre consilierii care nu au votat această rectificare este fostul viceprimar, Ioniţă, iar asfaltul trecea pe la poarta dumnealui. Acest drum trebuia modernizat. Eu nu am ţinut cont că acolo stă x sau y. Iar celălalt consilier, Maria, pentru că îi asfaltam drumul, la prima şedinţă nu a votat, iar la a doua nu a mai venit la vot. Eu nu m-am gândit ca ei să nu voteze. Dan Dogaru a coordonat acest matrapazlâc de doi lei”, ne-a declarat primarul Virgil Baciu, indignat de caracterul anumitor consilieri locali.

Reţea de alimentare cu apă în toată comuna

Aşa cum ziceam la începutul materialului, comuna Corbi a cunoscut o pantă ascendentă bruscă de dezvoltare. După trei ani de zile de mandat al primarului Virgil Baciu, comuna Corbi se poate lăuda cu o investiţie de maximă utilitate, care trebuia făcută cu mult timp înainte şi anume cu introducerea reţelei de alimentare cu apă în toate satele. Această investiţie a început în urmă cu nici un an, iar acum este spre finalizare, rămânând să se mai facă doar branşările în perioada imediat următoare. Şi la capitolul modernizări de drumuri, Virgil Baciu, în aceşti trei ani de mandat, a reuşit să asfalteze 7 kilometri de drumuri comunale, urmând până la sfârşitul anului să se mai asfalteze şi celelalte drumuri ce au fost prevăzute în acea rectificare cu pricina, adunându-se peste 10 kilometri de drumuri asfaltate. Nici drumurile de câmp nu au fost uitate de administraţia locală. Acestea au fost întreţinute în  fiecare an. Căminele culturale au cunoscut, și acestea, îmbunătăţiri şi vor mai cunoaşte în perioada următoare.
Ultima investiţie pe care primarul Baciu a dat-o în folosinţă este terenul de sport multifuncţional din Stăneşti, al treilea de acest gen pe care primarul l-a realizat în aceşti trei ani de mandat. Construcţia acestor trei terenuri de sport face parte din platforma program a lui Virgil Baciu din campania electorală, promisiuni ce au fost depăşite cu mult.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea