Venit în PNL când toată lumea pleca, cu ordonanţa, ION OLTEANU, viceprimarul din Coșești, A FOST RADIAT DIN PARTID de către conducerea PNL Argeş

# Ion Olteanu: Ce se întâmplă, aici la Piteşti, este un balamuc total cu PDL-ul. Acest partid în judeţul Argeş este la pământ. Habar nu au pe ce lume trăiesc. #  Ion Popa, președintele PNL Argeș: ,,Ce înseamnă radiere? Pentru că eu nu ştiu...  # Motivul, susţine Ion Olteanu, este că nu le-a cântat în strună anumitor consilieri locali PNL cu probleme din Coşeşti

Poate, mulţi dintre dumneavoastră, v-aţi întrebat de ce PSD-ul conduce judeţul Argeş de mai bine de 20 de ani, fără întrerupere. O primă explicaţie ar fi

lipsa de alternativă  până în momentul de faţă. Nici PNL-ul, nici PDL-ul, de-a lungul timpului, nu s-au remarcat în judeţul Argeş şi asta datorită conducătorilor care s-au complăcut să stea în anonimat şi să-şi urmărească interesele personale. După fuziunea PNL cu PDL, în Argeş lucrurile au mers din rău în mai rău, şi asta datorită incoerenţei conducerii prin lipsa de implicare în activitatea politică adevărată.
După rezultatele foarte slabe de la ultimele alegeri, cele prezidenţiale, acum noul PNL Argeş se mai remarcă printr-un alt lucru negativ, demn de cărţile lui Caragiale, şi anume, prin mazilirea celor care au adus un aport de dezvoltare al partidului.
În timpul exodului din PNL, de anul trecut, odată cu ordonanţa de urgenţă care permitea acest lucru, au fost şi cazuri rare, ce-i drept, de politicieni care s-au îndreptat către PNL. Ion Olteanu, fost membru PP-DD şi consilier local al comunei Coşeşti a trecut în acea perioadă la organizaţia PNL Coşeşti. Acesta susţine că nu a venit singur şi a mai atras după sine alţi colegi consilieri locali din Coşeşti, unul de la PP-DD şi o doamnă de la PSD.  Olteanu mai susţine că a convins şi consilierii locali PP-DD din Dârmăneşti să treacă la PSD. La acea vreme, Olteanu era văzut ca şi un erou de conducerea PNL Argeş, fiind-i promisă funcţia de viceprimar al comunei Coşeşti.
Fiind creată o altă majoritate în Consiliul Local Coşeşti, a fost demis, în septembrie anul trecut, vechiul viceprimar din partea PSD-ului, care ocupa această funcţie de 15 ani. După schimbarea acestuia au urmat procedurile de contestaţii în instanţă de care s-a ocupat noul membru PNL, consilierul local Ion Olteanu căruia îi fusese promisă această funcţie. Când demiterea vechiului viceprimar al comunei Coşeşti a fost declarată de instanţă ca fiind legală, în luna iunie a anului curent, ceilalţi consilieri ai PNL s-au răzgândit şi nu l-au mai susţinut pe Ion Olteanu pentru a obţine funcţia de viceprimar şi au pus un alt consilier de la PNL să candideze la această funcţie. Numai că acesta nu a avut şanse şi a ieşit tot Ion Olteanu, care nu s-a dat bătut de viclenia colegilor din PNL.

 

,,S-au răzgândit pentru că eu nu le-am cântat în strună”

„În 2012 am ieşit consilier local din partea PP-DD, eu şi cu încă un coleg. După alegeri m-am aliat cu cei din opoziţie. S-a format un grup de vreo şapte consilieri care erau în opoziţie, 5 de la PDL şi 2 de la PP-DD. În acea perioadă funcţiona USL-ul, care cuprindea şi un liberal.
După ce s-a rupt USL-ul, liberalul a venit în barca noastră şi am făcut o altă majoritate. Din 15 consilieri al comunei Coşeşti, noi eram opt, cu liberalul care venise de partea noastră. Având majoritate, am încercat să schimbăm viceprimarul care era de 15 ani. Am făcut acţiunile necesare acestui demers, iar eu am fost propus pentru funcţia de viceprimar pentru că eu mai candidasem o dată pentru această funcţie în 2012, dar am pierdut la un vot diferenţă. Din septembrie 2014, de când am făcut şedinţa extraordinară de Consiliu Local, în care l-am demis pe vechiul viceprimar şi până în iunie, anul acesta, au avut loc contestaţiile în instanţă ale vechiului viceprimar care a pierdut. În tot acest timp, eu m-am ocupat să reprezint opoziţia în instanţă, cu avocaţi şi tot ce trebuia. După ce am câştigat procesul, 3 consilieri locali PDL s-au răzgândit cu privire la candidatura mea pentru funcţia de viceprimar, pentru că eu nu le-am cântat în strună. Eu sunt altfel de om. Nu am acceptat problemele pe care le are unul din aceşti consilieri, domnul Coman.

”Am stat de vorbă cu domnul Bica şi era foarte agitat dumnealui...La un moment dat a zis ceva de genul «,să-l ia dracu de Coşeşti»”

După ce am definitivat cu demiterea vechiului viceprimar, au fost trei candidaţi pentru această funcţie rămasă vacantă: domnul Manolescu, consilier din noul PNL, un alt consilier de la PSD şi cu mine. Consilierul PSD, domnul Petrescu, a obţinut 4 voturi, eu am obţinut 5 voturi, iar domnul Manolescu a obţinut 6 voturi. În turul 2 Manolescu a rămas tot cu 6 voturi, iar eu am obţinut 8 voturi. De la cine? Nu ştiu. Şi aşa am ieşit viceprimar. După două luni de mandat, am auzit de la oameni că aceşti consilieri de la PNL, proveniţi din PDL, vor să mă dea afară pe motivul că am făcut campanie PSD-ului. Un motiv fără temei. Într-o dimineaţă, când am venit la serviciu, am găsit această hârtie în fax la doamna primar în care se specifica că am fost radiat din partid, fără să mă anunţe cineva în prealabil şi fără să ştiu ce s-a întâmplat.

Am stat de vorbă cu domnul Bica şi era foarte agitat dumnealui. Aproape că nici nu m-a luat în seamă, la un moment dat a zis ceva de genul ,,să-l ia dracu de Coşeşti”, ceva de genul acesta. Eu îi explicam că nu este bine ce a făcut, iar dumnealui îmi tot spunea că oamenii mei sunt de vină, din cadrul partidului. Aşadar, domnul Bica s-a spălat pe mâini zicându-mi că cei de la Coşeşti au cerut acest lucru, iar eu i-am zis că de ce nu m-a chemat să discutăm. Dacă aceşti oameni ziceau că eu am violat pe nu ştiu cine, ei credeau?!” ne-a spus viceprimarul comunei Coşeşti, Ion Olteanu, indignat de incoerenţa partidului la care a aderat de curând.

Ion Olteanu susţine că radierea lui din PNL este nefondată

Conform statutului noului PNL, această radiere făcută de conducerea PNL Argeş pare a nu avea nici un temei, nepotrivindu-se niciunui articol din statutul PNL.
Conform noului statut al PNL, ,,Radierea se face de drept, de către BPJ, la propunerea BPL al organizaţiei pe teritoriul căreia este era membru cel în cauză, în următoarele cazuri:
(a)    neplata cotizaţiei sau a contribuţiilor stabilite în conf cu Art. 139, timp de mai mult de un an;
(b)    înscrierea într-un alt partid sau formaţiune politică;
(c)    aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice;
(d)    declararea ca independent a acelui membru care ocupă o funcţie aleasă sau numită, în afara partidului, cu sprijinul politic al acestuia;”. Statutul de radiere din PNL mai are şi alte prevederi care ţin de condamnări, dar aici nu este cazul. Din toate aceste aliniate, Ion Olteanu spune că nu a încălcat niciunul şi cere probe pentru această radiere.
,,Nu este posibil aşa ceva, mai ales că eu nu am fost înştiinţat înainte să mă radieze. Ce se întâmplă, aici la Piteşti, este un balamuc total cu PDL-ul. Acest partid în judeţul Argeş este la pământ. Habar nu au pe ce lume trăiesc. Probabil că nu au citit statutul noului PNL. Dacă citeau acest statut îşi dădeau seama că nu este bine ce fac cei de la Coşeşti, cerând dovezi, nu să radieze pur şi simplu un viceprimar” a mai spus Ion Olteanu.
Totodată, această sancţiune aplicată lui Ion Olteanu nu a respectat Art.32, aliniatul (1) din statutul PNL şi care spune că: ,,Membrii luaţi în discuţie spre a fi sancţionaţi vor fi anunţaţi cu cel puţin trei zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor şi au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă”, iar din declaraţiile viceprimarului Olteanu se înţelege că aceasta nu a fost înştiinţat de această sancţiune.

Ion Popa: ,,Ce înseamnă radiere? Pentru că eu nu ştiu...

Aşa cum ziceam la începutul acestui material, întâmplarea cu pricina pare desprinsă din scrierile lui Caragiale, ba mai mult, cu ceva evoluţii comice, după principiul: ,,Să râdem ca să nu plângem”. Întrebat despre această situaţie, Ion Popa, copreşedintele PNL Argeş, a fost surprins de termenul din statut, cel de radiere, şi mai mult, nici nu avea cunoştinţă de cauză, în calitatea sa de copreşedinte. Această decizie de radiere a lui Ion Olteanu a fost semnată de către Marius Postelnicescu, pentru Ion Popa, şi de celălalt copreşedinte al PNL Argeş, Dănuţ Bica, fără să fie informat şi Ion Popa, din câte se pare.
,,Ce înseamnă radiere? Pentru că eu nu ştiu. Nu sunt la curent cu chestia asta”, a precizat Ion Popa, copreşedinte PNL Argeş, care nu a fost informat de o decizie atât de importantă luată în BPJ, în numele său.
Întrebat de această decizie de radiere din PNL Argeş a lui Ion Olteanu, secretarul partidului, cel care a semnat şi pentru Ion Popa, a aruncat pisica în curtea organizaţiei locale a PNL, precizând că ei au luat act de decizia BPL.
,,Conform statutului, noi primim de la Comitetul Local Executiv documente cu privire la încălcarea statutului de vreun membru local. Nu noi am decis. Noi doar am trimis adresa finală către primărie. Lucrurile merg de jos în sus. Din acele documente semnate de cei doi copreşedinţi ai PNL din Coşeşti şi de ceilalţi membri locali reiese faptul că Ion Olteanu nu şi-a respectat atribuţiile de membru al PNL. Trecând două trei săptămâni de la radiere, eu nu mai ştiu ce articole au invocat dânşii acolo. Conducerea locală susţine că domnul Olteanu susţine alte partide şi că nu mai participa la şedinţe. Aşa au spus colegii prin adresele trimise la noi”, a precizat Marius Postelnicescu, secretarul PNL Argeş, cel care a semnat pentru Ion Popa, copreşedinte PNL Argeş.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea