Vine cutremurul la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș!

# Oficial al Ministerului Tineretului și Sportului: ”S-a confirmat 90% , în final, din cele ce ați cerut să cercetăm. Am luat persoană cu persoană, bucată cu bucată...”

Așa cum am mai scris și recent, faptul că la DJTS Argeș, instituție condusă de Laurențiu Achimescu, se întâmplă lucruri grave, nu este unul nou. Numai citind concluziile ultimului raport de control se poate trage concluzia că, în sânul Direcției, există un mic rai, ferit de probleme, fără toate  regulile și regulamentele, fără prea multe legi și ordonanțe de respectat. Un control efectuat de echipa de resort a Ministerului, anul trecut, s-a lăsat cu emiterea unui raport ce depășea, ca număr de pagini, multe din cărțile existente în rafturile bibliotecii județene.
Abaterile de la lege descoperite au fost  atât de numeroase, încât echipa de control a propus, în 2014, fără sfială, printre altele, două măsuri:
1 ”înaintarea prezentului raport de control la organele Direcţiei Naţionale Antifradă”
2 ”înaintarea prezentului Raport de control la Autoritatea Naţională pentru Reglementara şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice”
Nu este greu de imaginat ce colcăială au descoperit, în Argeș,  anul trecut, cei din corpul de control al Ministerului, dacă au propus înaintarea propriului raport de control către DNA și către ANRMAP.
Au fost, însă, sesizate și alte organe ale statului. Sesizarea depusă la Poliția Județeană Argeș - secția economică s-a soldat cu formarea unui dosar și înaintarea acestuia la Parchet. Același Raport de Control a fost trimis și Autorității Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), instituție care, în urma analizării documentelor, a amendat DJTS Argeș cu 30.000 lei. Direcția județeană a contestat în instanță amenda primită în urma încheierii procesului verbal de contavenție și aplicării amenzii menționate.

Oficial al Ministerului Tineretului și Sportului: S-a confirmat 90%, în final, din cele ce ați cerut să cercetăm. Am luat persoană cu persoană, bucată cu bucată...

În urmă cu câteva luni, săptămânalul nostru a demarat un amplu demers jurnalistic ce a vizat, în urma informațiilor culese, presupuse nereguli constatate deja sau în curs de verificare din cadrul DJTS Argeș. Persoane a căror identitate nu o vom dezvălui au arătat cu degetul spre șeful direcției, reclamând faptul că acesta folosește instituția, în numeroase cazuri, ca pe un bun personal. Și, se pare, a avut dreptate. Un nou raport al echipei de control a Ministerului este pe cale să se nască, iar acesta, spune un oficial, nu arată deloc bine. Din nou!...
Oficial al Ministerului Tineretului și Sportului: ”Lucrarea este gata, o veți primi săptămâna viitoare. Acolo, (la DJTS Argeș, n.n.) s-a dus o echipă de control, a mers pe sesizările primite, apoi echipa s-a întors cu raportul. Doamna ministru a dispus extinderea controlului, ceea ce a dus la prelungirea perioadei de întocmire a unui raport.”
# Să înțeleg că au fost găsite nereguli? Altfel, probabil nu s-ar fi juustificat o extindere a controlului...
Oficial MTS: Da, da, da. E ceva...Cu privire la raportul de anul trecut, organele abilitate fac cercetările de rigoare. Eu vă voi face o sinteză a raportului de control, pe care o veți primi săptămâna viitoare. Vă vom informa concret, cu privire la ceea ce ați cerut. S-au cercetat neregulile sesizate. O parte s-au confirmat, o parte nu... Am întârziat din cauză că suntem foarte puțini... S-a confirmat, însă, 90%, în final, din cele ce ați cerut să cercetăm. Am luat persoană cu persoană, bucată cu bucată...

***

Dacă este adevărat, atunci chiar e grav. Pentru că 90% din multe nereguli și presupuse încălcări ale legii înseamnă... multe nereguli și încălcări ale legii. Vom reveni, pe larg, în numărul următor.
S. Voinescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea