Sediul Agropit, ultimul IAS din județ, vândut la jumătate de preț și în condiții curioase

Agropit SA Ștefănești, firmă în care Agenția Domeniilor Statului deținea 99,98% din acțiuni, a intrat în faliment de acum doi ani. Asta după ce a fost administrată defectuos în ultimii ani, acumulând datorii de circa 8 miliarde lei vechi. În urmă cu un an, pentru acoperirea acestor datorii, a fost vândut prin licitație unul din punctele de lucru, cel din Oarja, cu aprox. 3,7 mld. lei vechi. Au dispărut însă, anterior, utilaje agricole în valoare de mulți bani. Au dispărut și alte multe sume prin contractele păguboase încheiate de către fosta conducere.

Sediul social al Agropit, din Ștefănești, vândut pentru acoperirea datoriilor. De familia de lichidatori Motrun

Cei care încă mai speră în reluarea activității la Agropit, pot sta liniștiți: nu este cazul. Lichidatorul judiciar a scos la licitație, încă de anul trecut, sediul social al firmei, situat în Stefănești, pe Șoseaua Națională Pitești-București, în apropiere de primăria orașului. Activele scoase la mezat se constituie din o jumătate de hectar de teren, cu acces direct din DN, clădirea de birouri, grup sanitar, spațiu depozitare/birou, magazie cereale, bazin apă, fosă, clădire post trafo, magazie piese, platformă betonată, gard de beton și rețea electrică. Prețul de vânzare stabilit inițial a fost de 900.000 lei.
La prima licitație nu s-a prezentat nimeni, conform celor spuse de Gheorghe Motrun, lichidatorul judiciar al Agropit. Probabil se așteaptă scăderile succesive ale prețului, în condițiile în care nu era dispus să ofere  cei 200.000 euro – sumă reieșită din raportul de evaluare al proprietății.

Gheorghe Motrun a încercat scump. Fiul a reușit… ieftin!

Din coșul înalt a ieșit fum alb: în sfârșit, s-a vândut. Și nu oricum, spunem noi, ci… deosebit de ieftin. Bineînțeles, a reușit să cumpere cine trebuie, și anume patronul unei firme care activa, ca și chiriaș, în aceeași curte. Prețul vânzării a fost de 300.000 lei, adică fix o treime din cât valora imobilul, potrivit raportului de evaluare. Mai rămâne ca ANAF să își mute, din curtea proaspăt privatizată pe un  preț penibil de mic, mașinile pe care le-a confiscat dar au rămas nevândute sau pentru care, încă, se judecă. În rest? Lumânări aprinse pentru decesul ultimului IAS din Argeș.  Echipa de vânzare, din care face parte și unul dintre foștii directori, acuzați de diverse manevre dolosive, și-a făcut, ca de obicei, bine, treaba!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea