Europarlamentarul argeșean Mircea Diaconu şi-a promovat nevasta la Bruxelles

# Situația este asemănătoare cu cea de la care, în 2011, ANI l-a acuzat pe acesta de conflict de interese și abuz în serviciu # Situaţia asistenţilor pe care îi au europarlamentarii a intrat în atenţia Oficiului European de Luptă Antifraudă.

După ce a fost cercetat de procurorii Parchetului General pentru conflict de interese, întrucât, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-ar fi ajutat soţia să primească anumite contracte, europarlamentarul Mircea Diaconu îşi promovează soţia şi la Bruxelles.
Mircea Diaconu, în anul 2011 director al Teatrului „C.I. Nottara” şi Senator în Parlamentul României, a fost cercetat și de ANI și acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu deoarece a  favorizat numirea soţiei sale în funcţia de Regizor artistic în cadrul Teatrului „C.I. Nottara”.
Senatorul PNL Mircea Diaconu a câștigat însă procesul cu ANI, motivând că soţia sa a devenit regizor artistic printr-o „formalitate de promovare”, deoarece şi-a desăvârşit studiile pe acest domeniu şi a menţionat că angajând-o pe ea pe bani mai puţini decât pe cineva din afara Teatrului Nottara, instituţia economiseşte bani.
În urmă cu câteva zile, la Bruxelles, Mircea Diaconu a organizat prima ediţie a festivalului de cultură românească, EuRoCultura, anunță stiripesurse.ro. În programul manifestării s-a aflat o dezabatere pe tema culturii româneşti în contextul european, două spectacole susţinute de actorii Teatrului Nottara şi un concert al lui Marius Mihalache. Deşi peste tot au fost trecute numele celor două piese, nicăieri nu a fost amintit faptul că regizoarea ambelor este Diana Lupescu, soţia lui Mircea Diaconu. Mai exact, este vorba despre spectacolele „Aprilie, dimineaţă” şi „Matrimoniale”, care conform site-ului Teatrului Nottara sunt regizate de soţia europarlamentarului.
De altfel, potrivit wowbiz.ro, Diana Lupescu s-a aflat la Bruxelles in perioada festivalului, desi din zecile de fotografii postate pe paginile de socializare ale lui Mircea Diaconu, nu reiese acest lucru.

Situaţia asistenţilor pe care îi au europarlamentarii a intrat în atenţia Oficiului European de Luptă Antifraudă.

OLAF şi Parchetul din Paris investighează, din primăvara acestui an, modul în care europarlamentarii Frontului Naţional şi-au angajat asistenţi locali, presa europeană notând că scandalul ar putea lua amploare, în condiţiile în care mai mulţi europarlamentari, inclusiv români, au prea mulţi asistenţi pe plan local.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul PE, cei 31 de eurodeputaţi români au 82 de asistenţi acreditaţi şi 127 locali. Cei mai mulţi asistenţi îi are independentul Mircea Diaconu: 2 acreditaţi şi 13 locali.
Totul a pornit de la o sesizare făcută de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Acesta susţine că asistenţii eurodeputaţilor de extremă-dreapta din Frontul Naţional ar avea şi funcţii politice în cadrul formaţiunii, lucru interzis, fiindcă sunt plătiţi exclusiv de Parlamentul European.
În plus, presa a atras atenţia şi asupra numărului prea mare de asistenţi pe care îi au unii eurodeputaţi. Printre ei este pomenit şi Mircea Diaconu, care are 13 asistenţi în ţară, adică dublul mediei europene.
„E o cotă fixă alocată salariilor, mă rog, birourilor - intern şi extern. Eu consum, nu ştiu cât la sută, că nu am calculat. Eu nu o consum, consum doar cam trei sferturi din ea”, a spus europarlamentarul Mircea Diaconu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea