Mircea Andrei, președintele Partidului pentru Argeș și Muscel, desființează alegerile din PSD Argeș. Ca și rezultatul acestora

# Mircea Andrei: ”Fostul președinte, Constantin Nicolescu, le-a lăsat o căciulă prea mare…” # Mircea Andrei: ”Din alegerea d-lui Șerban Valeca o primă concluzie se desprinde: De acum capitala de județ este la Mioveni!”

Alegerile de săptămâna trecută ce au avut ca obiectiv alegerea șefului celui  mai mare partid din Argeș, dar mai ales modul de organizare al acestora, nu puteau trece neobservate și necomentate de liderii opoziției. Cum PNL-ul local, în partea sa de vârf, pare lovit de boala somnului, am cerut opinia președintelui PAM, Mircea Andrei, o persoană cu opinii avizate, uneori acide, însăla obiect, o persoană atentă la evenimentele din județ.
Mircea Andrei: În primul rând, este de observat faptul că fostul președinte, Constantin Nicolescu, le-a lăsat pesediștilor argeșeni o căciulă prea mare. Căciula i-a acoperit de tot. Despre domnul senator Șerban Valeca... nu pot spune lucruri rele... După cum nu pot să spun nici lucruri bune. Nu pot spune nimic. Mă văd obligat să am o minimă politețe față de un om cu care am fost, timp de patru ani, coleg în Senat. Așa încât, cum spuneam, mă simt obligat să mă abțin a comenta, înainte ca acesta să organizeze o acțiune, ceva, orice, în județ...
Cum rămâne însă cu cele șapte luni de interimat?
Mircea Andrei: ”În continuare nu pot să spun nimic… Problema domnului Șerban Valeca va fi, însă, una de esență. Dacă va patrona, începând din ziua în care a devenit președinte, furtul pe care colegii din PSD l-au practicat timp de 25 de ani în județ, acesta va deveni una cu ei. Dacă privim la ce a moștenit, ei bine, a moștenit o organizație construită de Constantin Nicolescu care, împreună cu subordonații de la IATSA și cu rudele, a pus mâna pe acest județ.  Priviți la conducerea Argeșului, care persistă. Este formată din foștii angajați ai domnului Nicolescu, din prieteni, din rude. Județul Argeș s-a stins încet sub această conducere. A sărăcit, an după an. Dacă domnul Șerban Valeca va dori să producă o transformare în PSD Argeș, va avea nevoie de o muncă de Sisif. Probabil, însă, că nu va fi lăsat să schimbe prea multe.”

Invitat să comenteze modul în care s-au desfășurat alegerile de săptămâna trecută, dar și ce jocuri de putere au relevat acestea, președintele PAM ne-a declarat:
”În acest moment, în PSD s-au format mai mulți poli de putere, fapt care nu va duce la nimic bun. Se vor lupta între ei, pentru interese personale sau de grup. După cum s-a și văzut imediat după alegeri: doi directori au fost înlocuiți. E vorba de directorul de la RAR, care a fost înlocuit cu cineva din afară, și Mediu. Deja asta spune foarte mult despre interesele care au stat în spatele votului.
Alegerile din PSD Argeș reprezintă victoria primarilor din Mioveni și Topoloveni împotriva Piteștiului. Nu știu dacă este bine să se piardă influența capitalei de județ din punct de vedere politic. Vorbim aici și de cedarea unei influențe începute cu ani în urmă, influență care a dus și duce, în continuare, la sincope grave. Nu știu cât de onestă a fost forțarea domnului Dragnea în alegerea unui președinte de organizație, în condițiile în care  domnia sa este cel care face cele mai mari presiuni în procesul de regionalizare deja început, pentru ca județul său, Teleormanul, să dobândească o influență sporită. Prezența domnului Dragnea la alegerile PSD Argeș nu este una care să bucure neapărat. Proverbul ”de la greci să nu primești daruri” se poate aplica și aici, negreșit.

Pe facebook, cu direcție precisă spre PSD Argeș. Mircea Andrei, președinte PAM: ”De acum capitala de județ este la Mioveni!”

Președintele Partidului pentru Argeș și Muscel, Mircea Andrei, a comentat, pe facebook, chiar în seara de alegeri de la PSD, votul exprimat de social democrații argeșeni. Și, cum era de așteptat, nu de bine…
”Astăzi PSD Argeș a avut conferința de alegeri! Și-au ales președintele! Din alegerea d-lui Șerban Valeca o primă concluzie se desprinde: PSD Argeș a abandonat Piteștiul! De acum capitala de județ este la Mioveni!”
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea