Alegerile PSD Argeş, un circ fără pâine pentru membri și nu numai

# Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti: ,,Trăim din faptul că opoziţia nu există în judeţ!” # Gheorghiţă Boţârcă, despre candidatul Ion Mânzână: ,,Reprezintă serviciul de pază cu două firme”

Dacă până în anii trecuţi eram obişnuiţi cu un singur candidat la funcţia de preşedinte al PSD Argeş, anul acesta au intrat în această cursă trei candidaţi, dar au mai rămas doar doi în competiţia finală unul dintre ei cedând votu’(rile) candidatului Şerban Valeca.
În urma acestei competiţii, am putea spune că s-au văzut adevăratele puncte slabe ale PSD Argeş, de care opoziţia ar putea profita, în cazul în care există opoziţie, şi, totodată, a fost spulberat şi mitul echipei unite a PSD Argeş cu care eram obișnuiți  pe vremea lui Constantin Nicolescu. 
Acum, intraţi în această cursă mai mulţi candidaţi, PSD Argeş s-a rupt în două echipe, cea de la Piteşti şi cea de la Mioveni, bătălia dându-se mai mult între echipe decât între candidaţi;  nici unul nu a venit cu un program electoral.
După cum spuneam, această competiţie a fost mai mult un circ decât o dezbatere de idei benefice PSD-iştilor şi implicit argeşenilor.  Nici Valeca, dar nici Mânzână nu au venit în faţa colegilor de partid cu un program de lucru şi cu obiective politice bine stabilite.
Cei prezenţi au asistat la un circ fără pâine, având ca principali protagonişti membri din cele două echipe care şi-au aruncat săgeţi unii altora.

Doar 30 de organizaţii PSD din Argeş, din 102, şi-au plătit cotizaţiile la partid

PSD Argeş nu are numai problema unităţii, ci mai are şi probleme financiare dezvăluite de trezorierul partidului la acest congres în cadrul raportului de activitate. Acesta a spus că anul acesta, până în momentul de faţă, au plătit cotizaţiile la partid doar 30 de organizaţii şi că înregistrează datorii la organizaţia centrală a PSD aproape o jumătate de miliard lei vechi.
,,În acest an, din 102 organizaţii, au plătit cotizaţia numai 30. Nu le menţionez pe cele 72 de organizaţii pentru că nu vreau să mă supăr cu dumneavoastră. Organizaţia noastră este obligată să vireze lunar la Consiliul Naţional suma de 6 mii lei. Cu mare greutate am reuşit să ne achităm de obligaţiile pe anul trecut, iar pentru anul acesta am dat numai pentru ianuarie şi februarie, fiind în restanţă cu 48 mii lei”, le-a atras atenţia trezorierul PSD Argeş colegilor de partid.

Ion Dumitru: ,,M-am săturat în ultimul an să tot aud: «Mi-a zis Viorel să vă spun», iar acum: «Mi-a zis prietenul meu Liviu să vă spun»”

În stilul său caracteristic, Ion Dumitru, primarul comunei Albota şi o figură marcantă în PSD Argeş a aruncat şi el  săgeţi către candidatul Cătălin Rădulescu, care nu-şi anunţase încă retragerea din această cursă.
,,Mă bucur că astăzi ne vom alege preşedintele. M-am săturat în ultimul an să tot aud: ,,Mi-a zis Viorel să vă spun”, iar acum:,,Mi-a zis prietenul meu Liviu să vă spun”. Eu vreau de azi încolo să ne spună preşedintele ales. El să ne transmită mesajele de la Bucureşti. Mie mi se pare că aşa ar fi corect” , le-a spus Ion Dumitru colegilor de partid.

Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti: ,,Trăim din faptul că opoziţia nu există în judeţul Argeş”

Chiar dacă este un partid de masă, iată că în PSD mai sunt şi oameni care gândesc raţional şi care spun lucrurilor pe nume, nefiindu-le frică de mai marii partidului. Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti, le-a atras atenţia colegilor că situaţia din partid la ora actuală nu este tocmai roz, aşa cum pare la prima vedere.
,,Noul preşedinte al PSD Argeş vrem să se comporte de o asemenea manieră încât să facă să dispară prăpastia dintre municipiu şi judeţ. Nu recunoaştem niciodată, dar ea a existat şi există în continuare. Pentru asta avem nevoie de un preşedinte puternic, curajos, un om drept, care să aşeze fiecare organizaţie din acest judeţ acolo unde îi este locul, pe locul pe care îl merită. Un preşedinte care să aibă disponibilitatea să bată judeţul în lung şi lat, să meargă în fiecare organizaţie în parte şi să declanşeze acel declic de reluare a activităţii pentru că, să fim serioşi, 70% din organizaţiile judeţului nostru sunt în moarte clinică. Un preşedinte care să ia legătura cu toţi primarii din judeţul nostru pentru că de acolo vin voturile şi să le creeze motivaţia de a continua. Un preşedinte care să ştie să ceară implicare, voturi, dar să ştie să şi răsplătească rezultatele obţinute. Un preşedinte pe care să-l respectăm cu toţii, dar să se facă respectat şi la Bucureşti, acolo unde nu trebuie să meargă doar să stea într-un colţ de sală bucuros că este în acelaşi loc cu mai marii momentului şi să se bucure că două trei persoane au dat mâna cu el. Dacă dumneavoastră cunoaşteţi din cei trei candidaţi pe unul dintre ei care îndeplineşte aceste cerinţe, votaţi-l cu siguranţă. Piteştiul ştie exact ce are de făcut în această seară.
În concluzie, nu vreau să vă spun decât un singur lucru: oricine ar ieşi preşedinte dintre cei trei, în această seară, dacă nu ne schimbăm nu facem nimic. Trăim din faptul că opoziţia nu există în judeţul Argeş. Dar cât ne vor mai accepta cetăţenii aşa. Tare îmi este teamă că se vor sătura şi ne vor taxa la vot”, a încheiat Cristian Gentea.

Gheorghiţă Boţârcă, despre candidatul Ion Mânzână: ,,Reprezintă serviciul de pază cu două firme”

Primarul din Topoloveni, Gheorghiţă Boţărcă, susţinător al lui Şerban Valeca, a ieşit şi el la atac, în acea seară, reproşându-i lui Mânzână că, în urmă cu şapte ani, când conducea filiala PRM Argeş, acesta ataca PSD-ul, iar acum vrea să-l conducă.
Totodată, Boţârcă a mai adus în discuţie şi faptul că Mânzână conduce serviciul de pază, încasând bani din două părţi de la Consiliu Judeţean. Acest lucru l-am semnalat şi noi în urmă cu câteva săptămâni,  în care arătam cum încasează Ion Mânzână 70 de milioane lei vechi pe lună din două părţi ale Consiliului Judeţean Argeş ce au acelaşi domeniu de activitate. Este vorba despre Serviciul Judeţean de Pază şi Ordine şi despre societatea Consiliului Judeţean Argeş, S.C. Jud Pază şi Ordine ce are acelaşi domeniu de activitate şi pe care Ion Mânzănă le conduce pe amândouă, chiar dacă vizează acelaşi lucru, fiind remunerat din ambele părţi cu suma totală de aproximativ 7000 lei lunar.
”Am nu o pretenţie absurdă în această seară, cel puţin de la unul dintre candidaţi: când era pe alte uşi şi prin alte sectoare, în această seară, aici la acest microfon, să-şi ceară scuze faţă de primari, faţă de argeşeni şi faţă de organizaţia PSD pe care a jignit-o în nenumărate ori, chiar dacă reprezintă serviciul de pază cu două firme”, i-a reproşat Boţârcă lui Ion Mânzână.

Efectul de turmă funcţionează şi la PSD Argeş: chiar dacă ne-a desfiinţat judeţul, Liviu Dragnea a fost puternic şi îndelung aplaudat la intrarea în sală

Aşa cum a precizat şi Cristian Gentea, o principală problemă a PSD Argeş este lipsa de reprezentativitate la nivel naţional. Deşi PSD Argeş, până în momentul de faţă, a fost o organizaţie puternică, aceasta nu a reuşit să se impună şi în politicile de la centru. Un bun exemplu ar fi procesul de reorganizare teritorială făcut de Liviu Dragnea, pe când conducea Ministerul Dezvoltării,  în urma căruia am pierdut toate centrele regionale care au fost reorganizate, judeţul Argeş fiind desfiinţat. Chiar dacă se mai vaită unii primari pe la şedinţele Colegiului Prefectural de greaua funcţionare a instituţiilor statului în urma reorganizării, în acea seară nimeni nu a pomenit de această problemă cu care se confruntă argeşenii la ora actuală. Ba dimpotrivă, în momentul intrării în sală a lui Liviu Dragnea, toţi PSD-iştii prezenţi au răbufnit în aplauze autiste, aş putea spune.

Florin Tecău, marele perdant al acestei competiţii la care nu a participat: ”Voi rămâne un simplu membru în PSD Argeş”

Deşi în urmă cu câteva săptămâni părea că îşi doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al PSD Argeş, Florin Tecău nu s-a mai înscris în această competiţie. Gurile rele spun că întâlnirile cu primarii de la ceas de seară cu o participare redusă şi lipsa de susţinere din partea lui Liviu Dragnea, l-au determinat pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş să nu-şi mai dorească această funcţie.
Florin Tecău spune că nu vizează nicio funcţie importantă în cadrul partidului şi că prea multe funcţii îi dăunează.
”Voi rămâne un simplu membru în PSD Argeş. Îmi ajunge funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean. Politica se face şi din poziţia de simplu membru. Aşa am făcut atâţia ani şi sunt obişnuit. Prea multe funcţii strică pentru mine”, a precizat Florin Tecău, a doua zi după alegeri.
Material realizat de Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea