Primăria Pitești, poziție autistă în scandalul S.C.T. Muntenia

# Oficialii Primăriei refuză să colaboreze cu noul administrator judiciar

La S.C.T. Muntenia, proprietara hotelului cu același nume din centrul Piteștiului, procesele se țin lanț. Ca și presupusele ilegalități, dacă e să ținem cont de plângerile penale dar și de zecile de procese aflate pe rol, atât la instanțele comerciale, cât și la cele civile. Numeroase dintre aceste procese au pornit de la modul de înstrăinare a unor părți din patrimoniul firmei. Pentru încheierea la notariat a acestor tranzacții s-au folosit acte de a căror existență sau legalitate se ocupă, în momentul de față, instituțiile abilitate ale statului. De ce? Pentru că o primărie, în speță Primăria Pitești, nu putea să elibereze certificate fiscale – obligatorii pentru a putea întocmi  contracte de vânzare cumpărare – atâta timp cât firma avea datorii.
Venirea unui nou administrator judiciar – în locul bunului samaritean Petre Motrun – nu pare să reușească să aprindă lunima în afacerile neguroase ale firmei și, mai ales, ale conducătorilor acesteia. Nici măcar Primăria Pitești nu pare să țină seama că acestui administrator i se cuvin toată atenția și sprijinul. Sau, poate, nici cei din primărie nu sunt interesați să se afle substraturile afacerii.
Iată la ce concluzii ajunge Administratorul  judiciar - Soc. Prof. Anteus Expert SPRL, prin reprezentantul Popescu Gabriel, concluzii publicate în Raportul lunar privind descrierea modului de îndeplinire a atribuțiilor si justificarea cheltuielilor  pentru debitorul: S.C. Turism Muntenia SA., raport publicat în  BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENȚĂ Nr. 16888/07.10.2015: ” Tot referitor la unul dintre litigiile cu S.C. … SRL, mai precis cel având ca obiect denunțarea contractului de parteneriat în construire, prin adresa nr. 266/02.07.2015  am solicitat Primăriei mun. Pitești să ne pună la dispoziție autorizația de construire eliberată acestuia în anul 2013, precum și a documentației aferente.
Primăria nu a răspuns solicitării, dar cu prilejul unei întâlniri la sediul acesteia în luna septembrie 2015, ne-a fost arătată o adresă (care nu ne-a fost însă comunicată) prin care eram informați că documentele solicitate pot fi puse la dispoziție doar proprietarului (!!!). Orice încercare de a-i lămuri pe oficialii primăriei că administratorul judiciar reprezintă proprietarul terenului pe care se construiește, a rămas fără efect.”

Ce încearcă să ascundă oficialii Primăriei Pitești?

Problemele din Primăria Pitești, referitoare la falsurile (?!)folosite pentru vânzarea de spații aparținând S.C.T. Muntenia sunt vechi de câțiva ani. La începutul lui 2009, la B.N.P. Chiran s-au perfectat două tranzacții de vânzare-cumpărare la care s-au folosit certificate fiscale false sau emise ilegal. După câteva luni, se ajunge la concluzia că Primăria Pitești nu eliberase – sau nu eliberase în mod oficial – acele documente, ele nu erau înregistrate în instituție. Pe fir intră și procuratura, însă dosarul care lâncezise exact cinci ani, a fost, imediat… clasat! De ce? Pentru că presupusele infracțiuni de fals intelectual, uz de fals și falsificare de înscrisuri oficiale erau, de câteva zile, prescrise.
Istoria se repetă? Noul administrator judiciar încearcă să obțină, în perfectă legalitate, de la Primăria Pitești, documente necesare desfășurării propriei activități. Documentele sunt legate, deasemenea, de o firmă cu care Muntenia a intrat în raporturi comerciale, la mijloc fiind și o vânzare-cumpărare. Doar că  Primăria Pitești, din nou, refuză să contribuie la stabilirea adevărului.
Principalele atribuţii ale administratorului judiciar, sunt stabilite conform art.20 din Legea nr. 85/2006. Printre acestea:
- Conducerea integrală, respectiv în parte, a activităţii debitorului, în acest ultim caz cu respectarea precizărilor exprese ale judecătorului-sindic cu privire la atribuţiile sale şi la condiţiile de efectuare a plăţilor din contul averii debitorului;
- Introducerea de acţiuni pentru anularea actelor frauduloase încheiate de debitor în dauna drepturilor creditorilor, precum şi a unor transferuri cu caracter patrimonial, a unor operaţiuni comerciale încheiate de debitor şi a constituirii unor garanţii acordate de acesta, susceptibile a prejudicia drepturile creditorilor. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea