Aberant! Nou anunțata Gardă Forestieră este, de fapt, ITRSV-ul, care va fi îmbrăcat în niște haine noi

# Incredibil! Hotărârea de organizare și funcționare are 20 de pagini. 10 pagini se referă STRICT la cum trebuie să arate uniforma!

„Marea” Gardă Forestieră din Argeș funcționează, în continuare, cu o mână de oameni, în așteptarea autoturismului care, probabil, va veni. Până atunci, pădurile județului pot fi controlate din autoturismul propriu sau, mai rău, din taxi. Județul Argeș are o suprafață de 280.000 ha. de pădure, pe care, în continuare, trebuie să le gestioneze câțiva oameni.  Un calcul simplu duce la următoarea concluzie: fiecare angajat trebuie să gestioneze o suprafață de 20.000-30.000 de hectare. Cu totul aberant și imposibil de realizat.
Garda Forestieră, la nivelul județului Argeș este reprezentată de fapt de fostul ITRSV. Schimbările recente ale legislației vor fi, de fapt, aceeași Mărie, dar cu altă pălărie. Pentru că, în afară de denumirea pompoasă și ceva uniforme noi (ceva mai colorate) nu se schimbă mai nimic.
Hotărârea nr. 743/9.09.2015 privind organizarea și funcționarea Gărzilor forestiere este cu totul și cu totul uluitoare! Are 20 de pagini. Din acestea, exact jumătate tratează chestiuni de importanță majoră, mai exact cum trebuie să arate uniforma. Penibilul este dus la cote înalte de autorii Hotărârii, din care nu ne putem abține să nu cităm: ” Se tighelesc cu un tighel răscroiala gâtului, cant, tiv, subbraț, buzunare aplicate. Se tighelesc cu două tighele platca la față, la spate, clapele buzunarelor, partea de sus reper piept dreapta, epolet piept, cusăturile laterale, bridele de ajustare. Are executate cheițe la deschiderea buzunarelor, clape, epolet piept, bride laterale.” Lucrătorii ITRSV-ului din toată țara au citit, probabil, înnebuniți, lecția de croitorie servită de oficialii de la București. Nevestele au intrat în panică. Ele nu știu să pună cheițe la șliț, așa cum e cerința obligatorie î de croială a uniformelor. Ele, parol, au lăsat șlițul mai liber... După recitire, un rând i-a mai lămurit: ”...obținerea unei noi uniforme de serviciu, a însemnelor și a accesoriilor se face cu plata acestora.” A, deci nu trebuie să le facă ei personal? La dracu! Zece pagini din 20 de funcționare...
Nu putem încheia hilarul material serios de față cu o recomandare către oficialii din Guvern și Minister care au trudit atât pentru elaborarea uniformelor: decât însemne din os, ornamente de toate felurile, căciuli de astrahan și acvile, nu mai bine cumpărați niște mașini cu care domnii de la ITRSV sau Garda forestieră să poată merge în control?!...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea