DB Proiect AG S.R.L., firma controlată de Nicolae Ivănescu, împotmolită într-un proiect european

# Deşi avea un termen iniţial de execuţie a lucrărilor de un an, firma DB Proiect AG încearcă de un an şi jumătate să asfalteze 6 kilometri de drum din comuna Brăduleţ

În urmă cu câteva luni, prin luna iulie, scriam despre un proiect din comuna Brăduleţ, cu finanţare europeană, ce prevedea asfaltarea a şase kilometri de drumuri comunale deteriorate în urma inundaţiilor din anul 2010, despre care spuneam că termenul de execuţie al lucrărilor s-a prelungit, din luna aprilie, acesta fiind termenul iniţial de finalizare, până în luna septembrie, anul curent.
Numai că, firma care execută aceste lucrări de asfaltare, DB Proiect AG, firmă controlată de Nicolae Ivănescu, nu s-a încadrat nici în al doilea termen, cerând încă o prelungire a perioadei de execuţiei a lucrărilor.
Lucrările de asfaltare au început încă de anul trecut, din luna aprilie, iar anul aceasta, tot în luna aprilie, trebuia să se facă recepţia lucrărilor.
Numai că lucrurile nu au stat aşa cum prevedea proiectul. Dacă în proiect costul acestor lucrări era estimat la suma de 1,3 milioane de euro, firma DB Proiect AG s-a oferit să execute aceste lucrări pentru aproximativ jumătate din costurile estimate, adică pentru doar 690.421 euro. Dubios de mic preţul, am putea spune, oferit de această firmă, mai ales acum după ce vedem şi efectele, prelungirea termenelor de execuţie, cât şi calitatea lucrărilor.

Penalităţi posibile pentru întârzierea termenelor de execuţie

Dacă în luna aprilie a acestui an, firma DB Proiect AG cerea prelungirea termenului până în luna septembrie, invocând inundaţiile de anul trecut unde s-a rupt un pod peste care trebuia să treacă utilajele, iată că această firmă nu s-a încadrat nici în al doilea termen, lucrările nefiind finalizate nici în momentul de faţă.
Acum s-a cerut o nouă prelungire a termenelor de execuţie a lucrărilor, până anul viitor, fapt pentru care firma DB Proiect AG ar putea fi penalizată pentru întârzieri atât de Consiliul Local Brăduleţ cât şi de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Târgovişte, prin intermediul căreia s-a implementat acest proiect.
Aşadar, această firmă riscă să iasă în pierdere la această lucrare în urma termenelor de execuţie a lucrărilor pe care nu le-a respectat.
Deşi sunt doar şase kilometri ce trebuiau asfaltaţi, firma controlată de Ivănescu, într-un an şi jumătate nu a reuşit să finalizeze aceste lucrări la care s-a înhămat  pentru un preţ mult mai mic faţă de cel estimat.

Drumul asfaltat anul trecut trebuie reabilitat

Aşa cum spuneam, proiectul pe bani europeni ,,Refacerea şi modernizarea infrastructurii rutiere afectate de inundaţiile din anul 2010 în comuna Brăduleţ, judeţul Argeş” părea a fi un proiect de mare anvergură de care cetăţenii localităţii respective aveau mare nevoie.
Iată însă că acest criteriu de atribuire a licitaţiilor, preţul cel mai mic, nu pare a fi viabil, iar cetăţenii nu beneficiază, întotdeauna,  de investiţii trainice.  La doar un an de la finalizare, un drum din cadrul acestui proiect care a fost asfaltat anul trecut a început deja să deterioreze ceea ce ne face să ne punem mari semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor.
Aşadar, iată cum proiectele cu finanţare externă trec prin procesul de românizare, cu perioade de implementare record şi cu o calitate a lucrărilor precară.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea