”Sperăm, la alegerile din 2016, să câștigăm peste jumătate din primăriile județului!”

# Interviu cu Gheorghe Alecsei, prim-vicepreședinte PNL Argeș # Gheorghe Alecsei despre președintele PAM, Mircea Andrei:  ”Este un adversar politic ce nu trebuie tratat, în nici un fel, la capitolul «și alții»”

Este prim-vicepreședinte al PNL Argeș, consilier local în orașul Basarabilor și om de afaceri. Face, zilnic, naveta între Curtea de Argeș și Pitești. Nu are girofar la mașină, așa încât stă în blocajele de trafic alături de toți muritorii de rând, dă cu roțile  în aceleași gropi ca și toți ceilalți. Și, uneori, înjură regimul ca noi toți. Este Gheorghe Alecsei, un om cu inițiativă, un om dinamic și care spune, atunci când vrea, lucrurilor pe nume. Tocmai din aceste motive, dar și din altele, l-am abordat pentru a-i pune câteva întrebări. Unele, a recunoscut chiar domnia-sa, incomode.

”Pentru Primăria Curtea de Argeș sunt, deja, 3-4 candidați hotărâți să lupte”

# Sunteți, deja, consilier local cu ștate vechi în Curtea de Argeș. Ați decis cu cine va merge PNL la alegerile pentru funcția de primar?
- PNL are înaintate, către conducerea centrală, pentru toate localitățile din Argeș, deci și pentru Curtea de Argeș, câteva nominalizări pentru eventuali participanți la această cursă electorală. Cum, la Argeș, sunt mai mulți înscriși, partidul va efectua un sondaj intern pentru a decide care este cel care ne va reprezenta în luptă. Pot să vă spun doar că sunt, deja, 3-4 candidați hotărâți să lupte.
# Gheorghe Alecsei este unul dintre aceste nume?
- Nu! Eu am candidat, dacă vă amintiți, în anul 2008 pentru funcția de primar. Oamenii au considerat, atunci, că alianța formată de PSD este mai bună pentru comunitate. Că acum regretă, iar regretul este mare sau aproape unanim, este altceva… Decizia nu este una definitivă. Deocamdată însă desfășor activitatea politică mai ales la nivel județean, fiind prim-vicepreședinte al partidului
# Dacă tot a venit vorba, nu cumva filiala județeană a PNL suferă, chiar în vârful ei, de o tăcere suspectă?
- Folosind tocmai acest cuvânt, vă spun că tăcuții tac, dar fac. Activitatea noastră, fără să se vadă în presă, este însă una intensă. Chiar săptămâna trecută au fost vizitate zece organizații, ceea ce se poate numi un tur de forță. Mergem în fiecare localitate și ne facem treaba, ne organizăm. Sigur că în conferințele de presă e loc de mai mult, însă vom fi prezenți și acolo. Chiar săptămâna viitoare va fi prezent, la conferința județeană, un viitor potențial candidat la Primăria Câmpulung.
# Vorbind de candidați, dar și de notorietate, mă gândesc la Constntin Nicolescu, pe care îl cunoștea chiar tot județul, inclusiv cei care nu știau ce președinte de țară avem. Câți știu, din județ, că Iani Popa și Dănuț Bica sunt președinții județeni ai PNL?
- Președintele Iani Popa este liderul senatorilor liberali. Nu aș putea să estimez câte persoane din județ îl recunosc, dar cred că este o persoană cu destulă notorietate în județ. A fost chiar și prefect al județului, ceea ce îi ridică, obligatoriu, gradul de notorietate.

”Nu știu de unde această concluzie, că fuziunea PNL și PDL nu s-a făcut”

# Apropo de grad. Se spune că ați atins, în masonerie, un grad mare. Cât  de mare e gradul?
- Se spun multe despre noi toți și despre multe grade. Nu cred că este important pentru public numărul de grade al cuiva. Consider, însă, că de mare interes public este faptul că, în firma pe care o conduc, am reușit să păstrez întreaga echipă, de multe zeci de oameni. Și, în ultimul timp, chiar să mai angajez vreo 15. Și mă lupt să creez noi locuri de muncă…
# De ce nu se simte, încă, la nivel de județ, o fuziune reală între organizațiile vechiului PNL și cele ale PDL?
- Eu cred că este o mare problemă de percepție. Nu știu de unde această concluzie, că fuziunea nu s-a făcut. Fuziunea chiar s-a făcut! Aseară, la o întunire, am stat la aceeași masă cu toții, într-o formulă absolut omogenă. Cel puțin la Curtea de Argeș fuziunea există și a fost realizată în mod corect și benefic. Nici nu exista o altă variantă. Vorbim aceeași limbă, în organizații oamenii se adună împreună. Am fost, în week-end, la Rucăr, am vorbit cu oameni din organizațiile  Dragoslavele,  Lerești,  Valea Mare Pravăț. Oamenii se comportă deja ca într-un singur organism politic.
E clar că, la nivel național s-a acordat o perioadă mai lungă pentru acest proces, care este vizibil și din cauza metodei adoptate, cea cu dualitatea de președinți. Este stabilit un calendar care spune clar că, până în 2017, vor fi organizate alegeri peste tot. Este normală o anumită perioadă de compatibilizare. Noi, deja, din 21 ianuarie, suntem o singură formațiune politică, nu mai există două.

”Sunt de părere că s-ar putea ca în Consiliul Județean Argeș să acceadă numai două, maxim trei partide”

# Câteva cuvinte, vă rog, cu privire la apariția pe scena politică a Partidului Pentru Argeș și Muscel, PAM, partid tot de dreapta, fondat de fostul șef de la PDL, Mircea Andrei.  Ce șanse are partidul?
- Din punctul meu de vedere, o formațiune politică mică are șanse mici de reușită. E drept că președintele Mircea Andrei are capacități mari. Este un adversar politic ce nu trebuie tratat, în nici un fel, la capitolul ”și alții”. Îi cunosc competențele, mai ales tenacitatea. Îl voi trata serios din punct de vedere politic.
# Ce șanse are Mircea Andrei să ajungă consilier județean și, mai mult, să devină, prin votul consilierilor, președintele instituției? Să nu uităm că este și politician, și avocat, dar și foarte… bogat.
- Cu bogăția…putem  să o lăsăm mai ușor în campania electorală. Poziția unei formațiuni politice mici în interiorul Consiliului Județean este una ingrată. În primul rând, ca să ai un număr de consilieri județeni, ai nevoie de 7.000-10.000 de voturi pentru un om acolo. Nu se poate obține, de către o formațiune mică, un scor electoral prea mare. Sunt de părere că s-ar putea ca în acest for să acceadă numai două, maxim trei partide. E vorba de PSD și PNL. Ce joc poate să facă un singur consilier județean din afară? Să nu îmi spuneți mie că PNL sau PSD va vota un președinte sau un vicepreședinte de la un partid mic. Care ar fi interesul politic? Nu ar exista. Dacă va strânge însă voturi pentru a obține un număr consistent de consileri județeni, e altceva… Poate alta e ținta în cazul domniei sale…
# Cam la câte fotolii de primar sperați, la anul, după alegeri?
- La multe, desigur. Sperăm, inclusiv la Pitești, să obținem rezultate bune. La Curtea de Argeș, primarul nu se bucură de  mare susținere a electoratului. Acesta, electoratul a devenit atent la ceea ce fac cei care conduc. La Câmpulung primăria este condusă, de ani buni, de liberali. Nordul județului este o zonă liberală. Aici au trăit, dintotdeauna niște luptători. Sperăm să rămânem bine poziționați aici. Sunt, pe de altă parte, zone slabe. Este cazul orașului Mioveni, unde PSD conduce ferm. Acolo nu poți decât să speri. Nu avem, în acest mandat, niciun consilier local. La Costești și Ștefănești avem o reprezentare bună. PNL avea, la un moment dat, aproape jumătate din primăriile din județ. Așa că sperăm să obținem minim jumătate din aceste primării.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea