Internaţional Lazăr Company a plătit 4,6 milioane de euro pe activele edy Spedition

# Tranzacție spectaculoasă operată de un argeșean! # Ion Lazăr: ”Acum avem 650 de camioane, dar şoferi avem doar 450”

Anul 2015, am putea spune, este anul tranzacţiilor pentru omul de afaceri argeşean Ion Lazăr. Dacă în urmă cu câteva luni anunţam că Ion Lazăr a ieşit din firma  Hoedlmayr-Lazăr  România, unde era acţionar minoritar, vânzând pachetul său de acţiuni, de 49% grupului de firme austriac Hoedlmayr pentru suma de 4,5 milioane de euro, acum omul de afaceri argeşean a mai punctat o tranzacţie de răsunet pe piaţa transportatorilor prin cumpărarea activelor edy Spedition, la licitaţia organizată de administratorul judiciar al companiei aflate în insolvenţă din toamna lui 2012. Activele erau evaluate la peste 8 milioane de euro, însă tranzacţia s-a efectuat pentru suma de 4,6 milioane de euro.

O mutare inteligentă a omului de afaceri Ion Lazăr, am putea spune, dacă este să ne gândim la valoarea tranzacţiilor pe care le-a făcut. Altfel spus, cu banii încasaţi de la Hoedlmayr pe pachetul său minoritar de acţiuni, unde nu avea aproape nici un cuvânt de spus, a cumpărat,  cu aproximativ aceeaşi sumă, un colos pe piaţa transportatorilor, urmând să-l integreze cu tot cu angajaţi în firma sa, Internaţional Lazăr Company.

„Începem să facem o sinergie în ţară ca să fim competitivi”

”Eu am cumpărat activele edy Spedition cu 4,6 milioane de euro cu T.V.A. Aici sunt incluse 283 de camioane, dintre care sunt funcţionale aproximativ 230. Am luat toate activele, cu tot cu punctele de lucru ale edy Spedition din Deva, Timişoara şi Arad, cu absolut tot ce însemnau aceste sedii, chiar şi cu staţiile de alimentare din Deva şi Timişoara. Angajaţii acestei companii sunt vreo 180, 40 TESA şi 140 şoferi. Noi suntem disponibili să-i integrăm la noi dacă vor să lucreze în echipa noastră. Acum se recuperează cifra de afaceri de la vânzarea acţiunilor mele de la  Hoedlmayr. Am vrut să-mi consolidez afacerea mea pentru că acolo aveam 49% acţiuni, iar aici am 100%. Acolo nu coordonam eu activitatea, dividendele, ş.a.m.d.
Acum avem 650 de camioane, dar şoferi avem doar 450. Peste 100 de camioane din cele achiziţionate de la edy Spedition le vom vinde. Nu ne extindem foarte mult. Cu cât este activitatea mai mare, cu atât este mai greu de gestionat. Şi apoi, transporturile nu mai reprezintă, în ziua de azi, un câştig prea mare. Noi avem acum peste trei sute de şoferi. Eu sper să-i integrez pe toţi cei 140 de şoferi de la edy în firma mea. Căci, până la urmă, nu ştiu cu câţi şoferi voi rămâne la final, după integrare. Sediile de firmă din Timişoara şi Deva cumpărate de la edy Spedition  o să le transformăm în puncte de lucru ale noastre. Mai avem la Buzău şi Cluj. Începem să facem o sinergie în ţară ca să fim competitivi”, a explicat omul de afaceri Ion Lazăr, pentru ziarul Atitudine în Argeş.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea