Direcţia Silvică Argeş va împăduri anul acesta peste 100 de hectare

# Acţiunea este susţinută de către oficialii judeţului. Pe 15 martie Diecţia Silvică Argeş a organizat o conferinţă de presă, prin care directorul Ion Dobrinoiu a anunţat oficial lansarea programului „Luna plantării arborilor”, care se organizează anual în perioada 15 martie – 15 aprilie şi acest program este gestionat de Regia Naţională a Pădurilor. „Luna plantării arborilor” este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului larg şi a factorilor decizionali, cu privire la impotanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. În această lună nu doar se plantează arbori  ci se fac lucrări de îngrijire a arboretelor tinere, de combaterea bolilor şi dăunătorilor vegetaţiei tinere, acţiuni de curăţire şi igienizare a pădurii.
Directorul Direcţiei Silvice a avut alături la lansarea acestui important eveniment silvic pe prefectul judeţului, Gogu Davidescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Florin Tecău, primarul oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, deputatul Sorin Pandele.
În discursul său, directorul Dobrinoiu a spus că Direcţia Silvică Argeş şi-a propus pentru această primăvară să realizeze 84 hectare împăduriri integrale şi 23 hectare completări în plantaţiile mai vechi cu strea de masiv nerealizată. Pentru această mare acţiune se vor folosi 400.000 de puieţi forestieri, majoritatea specii autohtone valoroase. Totodată Ion Dobrinoiu a făcut apel la primari pentru a pune la dispoziţie câte un hectar de teren arabil, de preferat degradat, care va fi plantat cu personalul silvic.
„Sunt sigur că fiecare din dumneavoastră, toţi cei prezenţi la această manifestare, veţi transmite mai departe şi celorlalţi concetăţeni grija şi preocuparea care trebuie să ne anime pe toţi, indiferent de profesie şi domiciliu, faţă de această bogăţie naţională care trebuie apărată şi protejată cu orice preţ, pentru că numai în felul acesta generaţiile următoare vor beneficia de un mediu mai curat, mai sănătos”, a fost cuvântul de încheiere al directorului Direcţiei Silvice Argeş.
Lansarea acestui eveniment a fost continuată la restaurantul Cornul Vânătorului, unde alături de păstrăv, un meniu foarte apreciat, a fost friptura de căprioară la tavă.     L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea