Niciun ofertant pentru o lucrare de 100.000 de euro

# Șoc și groază - episodul al doilea - la Direcția Județeană de Drumuri Argeș

Săptămâna trecută s-a întâmplat ceva ce, în istoria Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, probabil, nu s-a mai întâmplat. Câteva miliarde au rămas în conturile instituției, miliarde destinate pietruirii a câțiva kilometri de drum, pentru că nu s-a prezentat nimeni. Adică nu s-a oferit nimeni să facă lucrarea, ceea ce chiar că nu s-a mai pomenit până acum. 
Regia a fost nevoită, cu stupoare, să publice din nou anunțul de participare pe portalul de achiziții publice. Ei bine, s-a întâmplat din nou. Cu aceeași stupoare, oficialii Regiei au constatat că nici pentru asfaltarea DJ 731 B Samara (DJ 703A) – Băbana – Richițelele de Sus – Cocu (DJ 703A), km 5+815-9+259, L=3,444 km, tronson km 5+815-7+815, com. Băbana, jud. Argeș nu s-a prezentat nimeni să livreze asfaltul și să încaseze cei patru miliarde de lei vechi.

Motivele absenteismului la cutia cu bani: DNA și romii de la Costești

Motivele murmurate de unii constructori, altădată aproape mutați cu neveste și copii în clădirea Regiei Județene, sunt două: în primul rând, zvonul că Direcția Națională Anticorupție este cu ochii pe afacerile Regiei, unde, ani mulți, totul a mers cam prea ca pe autostradă, mai ales sub bagheta dirijorală a lui Constantin Nicolescu. Al doilea motiv care le inhibă drumarilor prezența ar fi litigiul cu firmele romilor din Costești, care, de la o zi la alta, produc surprize. Una dintre acestea a fost blocarea conturilor instituției. Iar în atari cauze, cei care au de luat bani, pot să aștepte perioade serioase de timp.
Bebe Ivan, primarul comunei Băbana, beneficiara investiției, este, realmente, disperat. Pentru că drumul este unul important pentru oamenii din localitatea sa, pentru că vine iarna, pentru că, timp de aproape șase luni nu se va mai putea face nimic.

Bebe Ivan: ”Sunt foarte supărat. Sunt conștient că, prin această ratare de licitație, se pierd niște timpi care, pentru noi, erau esențiali. Se duce vremea bună, intrăm în iarnă cu drumul tot ca după război. Așa sunt legile făcute, așa sunt procedurile. Eu nu pot face, efectiv, nimic.
(L.G.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea