Doar până vineri, Regia Județeană de Drumuri oferă 15 miliarde lei vechi pentru refacerea unui drum județean. Îndrăznește cineva?...

# Este vorba de DJ 703 Morărești - Cuca – Ciomăgești.

Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș trece – evident – printr-o pasă absolut proastă. Riscul ca romii din Costești să tragă banii din contul instituției, dar și răsuflarea fierbinte a DNA au reușit să îndepărteze aproape toți constructorii care, odată, roiau precum muștele la... miere prin parcarea Regiei. Au rămas numai câțiva curajoși, care, încă, se încumetă să bea o cafea, dimineața, cu șefii de la drumuri; însă nici aceia nu se simt extraordinar de bine. Dovada? Două oferte de nerefuzat... refuzate. Să urmeze, oare, a treia?
Mai întâi, câteva miliarde au rămas în conturile instituției, miliarde destinate pietruirii a câțiva kilometri de drum, pentru că nu s-a prezentat nimeni. Adică nu s-a oferit nimeni să facă lucrarea, ceea ce chiar că nu s-a mai pomenit până acum. 
Este vorba, concret, de un contract de ”Execuție lucrări de întreținere drum pietruit DJ 703B Morărești-Costești-Șerbănești-Siliștea-Căteasca-Leordeni”. E vorba de întreținere și reparații pentru numai 3 kilometri de drum, în zona comunelor Rociu și Căteasca.
Regia a fost nevoită, cu stupoare, să publice din nou anunțul de participare pe portalul de achiziții publice. Ei bine, săptămâna trecută s-a întâmplat din nou. Cu aceeași stupoare, oficialii Regiei au constatat că nici pentru asfaltarea DJ 731 B Samara (DJ 703A) – Băbana – Richițelele de Sus – Cocu (DJ 703A), km 5+815-9+259, L=3,444 km, tronson km 5+815-7+815, com. Băbana, jud. Argeș nu s-a prezentat nimeni să livreze asfaltul și să încaseze cei patru miliarde de lei vechi.
Convinși că a treia oară e cu noroc, oficialii Direcției au scos la lumină o nouă lucrare. Este vorba de lucrările de refacere a unui drum județean, DJ 703 Morărești-Cuca-Ciomăgești – zona Cuca. Prețul estimat al lucrărilor este de peste 1.500.000 fără TVA., data limită pentru depunerea ofertelor fiind 27 noiembrie.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea