Giganţii petrolişti din România au semnat un acord cadru cu Publitrans 2000 S.A. în valoare de peste opt milioane de euro

# OMV Petrom, MOL România, Rompetrol, OSCAR, OIL Energy Trading - vor fi în competiţie timp de patru ani pentru livrarea de motorină societăţii Publitrans 2000 S.A. # În primul an, câştigătorul competiţiei este OMV Petrom, ce va livra motorină societăţii Publitrans în valoare de 7.070.800 lei.

Societatea de transport public a Consiliului Local Piteşti, S.C. Publitrans 2000 S.A., a pus pe jar mai marii petrolişti ai României prin organizarea unei licitaţii ce vizează furnizarea de motorină Euro Diesel 5, competiţie de tip acord cadru pe o perioadă de patru ani, cu reluarea competiţiei de la an la an între aceşti coloşi petrolişti.
Deşi valoarea iniţială estimată de cumpărător era de 35.750.000 RON fără T.V.A., concurenţa foarte mare a făcut ca acordul să fie încheiat pentru suma de 29.167.083 RON fără T.V.A.  La această licitaţie s-au înscris 6 companii care au venit cu preţuri relativ apropiate, oferta cea mai scăzută / cea mai ridicată fiind de: 29, 167, 083 RON si 30, 897, 570 RON. Numai că în competiţia finală de tip acord cadru au mai rămas cele cinci semnatare menţionate mai sus.
Licitaţia organizată a fost electronică, iar criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.
,,S-a semnat un acord cadru cu cinci operatori economici, pe o perioadă de patru ani, cu reluarea competiţiei prin licitaţie electronică cu cei cinci operatori economici semnatari ai acordului cadru pentru atribuirea fiecărui contract subsecvent anual. Ofertantul clasat pe primul loc în licitaţia electronică a încheiat contractul subsecvent numărul 1, din primul an. Peste un an vom relua competiţia prin licitaţie electronică şi ofertantul clasat pe locul 1 va încheia cu noi un contract de furnizare motorină. Şi aşa vom proceda pentru  fiecare an, timp de patru ani pentru care am încheiat acordul cadru cu cei cinci operatori economici. Timp de patru ani nu o să mai organizăm licitaţie deschisă, aşa cum am organizat anul acesta. Reluăm competiţia prin SEAP doar prin licitaţie electronică.
Anul acesta, ofertantul clasat pe primul loc a fost OMV Petrom Marketing. La anul vedem cine o mai fi, din cei cinci semnatari. Din suma totală, pentru primul an avem alocaţi 7.070.800 lei, care vor merge către OMV Petrom Marketing pentru livrarea de motorină.”, ne-a explicat reprezentantul Publitrans 2000 SA, de la serviciul de achiziţii.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea