Viceprimarul Cornel Ionică: ,,Noi credem că în două săptămâni ar trebui să circulăm pe pasajul de la Podul Viilor”

# Proiectele cu finanțare europeană de la Şcoala 19 și Centrul Multifuncţional sunt la limită. ”Nu sunt foarte sigur că cele două obiective vor fi finalizate la termen”, a precizat Cornel Ionică.

Administraţia locală din Piteşti este strâns ancorată în proiectele ce se implementează şi care urmează să se implementeze pe fonduri europene. Fie că vorbim de proiectele care trebuie să se finalizeze anul acesta, fie că vorbim de proiectele pentru care administraţia ar dori să atragă finanţări europene, ambele situaţii întâmpină probleme. Proiectele pentru care se doreşte finanțare din bani europeni zac în sertare pentru că nimeni nu ştie pe ce axă de finanţare să le depună. Viceprimarul Cornel Ionică spune că este un vid de comunicare între administraţia centrală şi cele locale. Nicio administraţie locală din ţară nu ştie pe ce proiecte să se axeze. Pe de altă parte, administraţia locală din Piteşti întâmpină probleme şi cu proiectele în curs de implementare, finanţate din bani europeni. Dacă pasajul de la Podul Viilor se pare că se încadrează în termen, Ionică dând asigurări că în două săptămâni crede că se va circula pe el, problemele apar de la alte proiecte, de o anvergură mai mică, cărora, se pare, nu li s-a acordat o atenţie suficientă. Este vorba de reabilitarea Şcolii 19 din Găvana şi de construcţia şi dotarea Centrului Multifuncţional. Ambele lucrări sunt în întârziere.

”Centrul Multifuncţional este la limită. Am atras atenţia constructorului de nenumărate ori. Şi-a asumat termenele”

”Preocuparea maximă este că trebuie să finalizăm proiectele la termen. Preocuparea numărul doi, care este la fel de importantă, este pentru proiectele care urmează a se implementa. Însă, despre acest lucru vorbesc cu o mare dezamăgire. La momentul acesta nu se ştie nimic, iar proiectele trebuiau să înceapă încă din 2014, sesiunea fiind în perioada 2014 – 2020. Țara noastră este agreată la Uniunea Europeană cu 39,7 miliarde de euro. Nu se ştie nimic, bâjbâim. Că vom face, că proiectul acela nu este eligibil şi tot aşa. Nu am stat nicio secundă. Chiar azi am avut colegi la Bucureşti, la Călăraşi pentru a ne interesa de aceste fonduri. Este un vid de comunicare la nivel naţional. Nu ai cu cine să discuţi. Nu găseşti niciun punct de legătură.  Administraţiile nu sunt foarte bine ancorate şi în dialog cu autorităţile naţionale. Aici, priveşte ţara şi nu neapărat Piteştiul, Timişoara sau alt oraş. Nu se ştie la această oră pe ce fonduri putem să mergem şi mai ales pe ce proiecte să ne axăm, care ar putea fi eligibile. În privinţa proiectelor pe fonduri europene pe care le avem în desfăşurare pot să vă spun că nu credem că vom avea probleme cu proiectul de la Podul Viilor. Noi credem că în două săptămâni ar trebui să circulăm pe pasajul de la Podul Viilor. Nu sunt foarte sigur şi avem semne de întrebare că la Şcoala 19 lucrările nu vor fi finalizate la termen. Şi Centrul Multifuncţional este la limită. Am atras atenţia constructorului de nenumărate ori. Şi-a asumat termenele. Nu a avut nicio problemă din partea noastră sau din punctul de vedere al finanţării. Dacă se va întâmpla ca una din facturi să nu o închidem pe fonduri europene, ne vom judeca cu constructorul, aşa cum s-a mai întâmplat şi prin alte localităţi. Eu sper să nu se întâmple aşa ceva, dar nu am voie să nu vă spun adevărul. Nu sunt foarte sigur că cele două obiective vor fi finalizate la termen”, a precizat Cornel Ionică.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea