În pereții Primăriei Pitești s-au ascuns, în ultimii ani, două milioane de euro!!!

# Cu toate astea, în clădire plouă. E nevoie de bani noi.

Clădirea Primăriei Piteşti reprezintă, se vede treaba, unul dintre sacii fără fund ai administrației locale, înghițind, numai în ultimii ani, sume impresionante de bani. În defolosul altor investiții atât de necesare Piteștiului, oraș sufocat de lipsa căilor de comunicație, a locurilor de parcare, etc. Cum însă necazul unuia poate fi bucuria altora, ei bine, pentru constructori, clădirea Primăriei Pitești poate fi asemuită cu o fântână de leac: tămăduiește, mai ales conturile, și nu o dată ci în repetate rânduri.

Reparații recente de 20 miliarde lei vechi. S-a pornit de jos în sus, caz unic în reabilitarea unei clădiri

Primăria a fost reabilitată serios în ultimii doi ani, investindu-se circa două milioane lei noi în consolidări şi reparaţii capitale; dar acoperişul imobilului are probleme, atunci când plouă. Cum se poate așa ceva? Nimeni nu știe. Adică să te apuci să renovezi pereții, să refaci fațadele, să faci curat, pe bani grei, după care să constați că plouă prin acoperiș?! Incredibil, pentru că în manualele școlare se învață altfel. Nu vorbim de facultate, că nu este cazul…
Edilii au studiat cu atenție găurile din acperiș și au ajuns, imediat, la o concluzie. Suma prevăzută pentru acoperiş este de 556.000 lei, cu tot cu TVA. Iată destinaţia acestor bani: refacerea învelitorii cu păstrarea caracteristicilor arhitecturale iniţiale, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor, înlocuirea a 5% din elementele de structură a acoperişului, repararea streşinilor, înlocuirea asterialei, ignifugarea acoperişului, montarea unor „tăietoare” de zăpadă. Autorităţile urmează să scoată la licitaţie lucrările de execuţie.
Se ajunge, astfel, la cheltuieli însumate de aproximativ 26 miliarde lei vechi. Enorm! Dar nu se pomenește nimic de reabilitarea din 2009, când, în aceeași clădire, au fost pompați încă 50 de miliarde lei vechi!!!

Firma de casă a Primăriei Pitești. S.C. Apartamentul S.A., a încasat, în 2009, 50 miliarde lei vechi pentru mansardarea și repararea acoperișului clădirii Primăriei

În anul 2009, un proiect gigantic a  fost lansat, pe piață, pentru toți constructorii. Era vorba de reparații capitale (sună deja cunoscut?) și mansardarea clădirii pentru a acoperi nevoile de extindere ale instituției. Cum însă nu poți mansarda fără să lucrezi și la tavane, ei bine, a fost reabilitat și acoperișul clădirii. Cum scriam, banii au fost arătați tuturor, însă au fost dați cui trebuie, și anume exact prietenului Ion Cantu, acționarul majoritar al S.C. Apartamentul S.A.
Suma inițială, de peste 35 miliarde lei vechi, s-a dovedit total insuficientă. Un acoperiș nu se reabilitează pe bani puțini, altfel nu ține suficient de mult. Așa că, într-o ședință din luna mai 2009 de Consiliu Local, una ordinară, (curat ordinară, monșer!) suma este suplimentată cu peste un miliard. Și miliardul s-a dovedit atât de mic, încât, în următoarea ședință, din luna iunie (tot ordinară, desigur, cum altfel) suma este suplimentată cu… 12 miliarde lei vechi. În total, cam 50 miliarde lei vechi. În anul 2009. Iar acum plouă în Primărie??!!! (A.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea