”Când, vreodată, veți sincroniza și voi, ca în orice oraș normal la cap, semafoarele de pe axul central al orașului?”

# Cinci întrebări grele pentru edilii Piteștiului, dar și pentru Poliție

Municipiul Pitești, deși unul nu foarte mare din punct de vedere al populației, se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari, în special din cauza aglomerării. Actualul proiect de batjocorire umană - sau, mai oficial, de regenerare urbană - nu a făcut decât să amplifice nemulțumirile locuitorilor. Starea de neîncredere în capacitatea conducătorilor locali actuali a crescut și datorită recentelor scandaluri legate de gestionarea frauduloasă a banului public.  (A.S.)
Iată că un piteștean cu putere de sintetizare peste medie, pe numele său Ionuț Codrea, a îndrăznit să conceapă, pe platforma domnuleprimar.ro, cinci întrebări-problemă pentru edili:

Bună ziua, o să trec direct la subiect şi aş dori să îmi răspundeţi cât se poate de punctual.
1. Taximetriştii care stau ilegal în parcarea de la Muntenia sunt un adevărat impediment când doreşti să parchezi sau să ieşi din respectiva parcare. Aş dori să ştiu când aveţi de gând să îi puneţi la punct şi când Piteştiul va fi un oraş civilizat din acest punct de vedere? Aş dori, de asemenea, să îmi spuneţi câte amenzi s-au aplicat acestor indivizi plini de tupeu şi când are de gând Poliţia Locală Piteşti să fie prezenţa în teren acolo unde este nevoie efectiv?
2. În cartierul Trivale, cum v-au mai sesizat şi alţi locatari din zonă, traficul la orele de vârf este blocat, pentru că axul central se îngustează de la 4 benzi la doar 2 după primul complex şi asta pentru că parcările de pe laterale sunt prost amplasate. Când aveţi de gând să fluidizaţi traficul în acest cartier? Şi când, repet, Poliţia Locală va fi prezentă în teren, nu în birouri, pentru a sancţiona pe cei care parchează aiurea, îngreunând traficul?
3. Când aveţi de gând să blocaţi, cum era înainte, traficul pe strada care vine de la Cormul Vânătorului şi coboară la Schitul Trivale? Aţi uitat că Parcul Trivale este un parc şi nu pistă de maşini? Cine vrea să ajungă cu maşina la schit, o poate face folosind străzile din dreapta, unde sunt construite vile. Când veţi reda piteştenilor parcul înapoi??
4. Când vreodată veţi sincroniza şi voi, că în orice oraş normal la cap, semafoarele de pe axul central al oraşului. Nu cred că sunt de la Başcov la Prundu mai mult de 15-20 de semafoare. E chiar aşa imposibil să le sincronizaţi???
5. Când aveţi de gând să veniţi în ajutorul cetăţenilor şi nu mereu contra lor? Cum e posibil să eliberaţi un certificat fiscal pe data de 28 a lunii, care este valabil doar până la sfârşitul lunii în curs!?!?! Iar apoi când un cetăţean solicită pe 3 ale lunii următoare un nou certificat să îi spuneţi că nu îi mai puteţi da? Sunteţi întregi la cap sau doar incompetenţi?
Va mulţumesc şi aștept cu interes răspunsul Dvs.

Au reapărut maidanezii în Pitești? Locuitorii din Trivale se plâng că în cartier sunt exagerat  de mulți

În urmă cu doar câțiva ani, primarul Tudor Pendiuc, deși intens criticat, a inițiat acțiunea de ridicare a câinilor fără stăpân din oraș. Inițiativa a fost, ulterior, apreciată. Iată însă că eforturile trebuie reluate pentru că, se pare, maidanezii s-au înmulțit din nou, mai ales în cartierul Trivale. Numai în ultimele zile, trei interpelări au apărut pe aceeași platformă de dialog, domnuleprimar.ro, cu privire la reapariția maidanezilor în oraș.

1. Buna ziua. va rog să luați iar măsuri cu câinii maidanezi că au reînecput să apară în zona blocului 49ANL și prin cartierul Trivale. Destui de mulți. Chiar a fost un lucru bun că au dispărut dar se pare că cineva dorește să ne întoarcem la situația din trecut. Nu mai aveți echipe de ecarisaj ca să îi strângă iar?
2. La ce număr putem suna echipa de ecarisaj? Câinii au reînceput să apară în număr mare în Trivale. Am vazut azi la pubela de lângă blocul 83 cred că un numar de cinci câini mari. Deci clar eliberați de la biobază. În fapt individa aia de UTE îi eliberează și în presă spune că îi adoptă nemții. La ce număr putem suna ?
3. Domnule (primar?) viceprimar, vă rog să rezolvați problema câinilor vagabonzi și a construcțiilor improvizate insalubre (cotețe) din strada Aleea Dobrogea, bloc P10, cartier Trivale.
Vă mulțumim!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea