Sute de imobile sunt executate silit, în momentul de față, în Argeș. Unele la 50% din prețul de evaluare

# Băncile sunt supra-saturate de imobilele fără vânzare

Sute de imobile zac, în momentul de față, în portofoliile băncilor din Argeș, fără ca acestea să reușească să le vândă la prețurile de evaluare. Cele mai multe sunt immobile supra-evaluate, provenind din credite neperformante acordate în perioada de boom imobiliar, 2005-2010. În momentu de față, pentru a putea scăpa de ele, instituțiile se văd nevoite să le vândă chiar și la jumătate de preț.
BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen şi CEC Bank, aflate în topul celor mai mari bănci care activează pe piaţa locală şi care au informaţii disponibile pe site-uri despre imobilele executate silit, caută cumpărători pentru aproximativ 3.700 de apartamente şi case executate silit, la nivel de țară, informează zf.ro
Românii care au imobilele ipotecare aflate în procedura de executare silită şi nu le-au pierdut încă s-ar putea număra printre beneficiarii legii privind „darea în plată“, dacă aceasta va fi aplicată în forma adoptată de Parlament. Actul nor-mativ, ajuns la Preşedinţie la promulgare, suspendă procedura de executare silită.
Bancherii au strâns în ultimii ani mii de proprietăţi de la clienţii care nu şi-au mai putut rambursa ratele la credite, iar astfel rău-platnicii au ajuns să fie executaţi silit.
„Este o afacere să cumperi un astfel de imobil executat silit, însă una care a devenit cumva un cerc închis. Sunt foarte multe persoane cumva abonate la aceste licitaţii ale băncilor care sunt mereu la curent cu imobilele scoase la exe-cutare. Foarte greu cineva din exterior poate intra în aceste executări“, spune Liviu Andrei, director executiv al brokerului de credite Alliance Finance.
BCR, spre exemplu, oferă, pe pagina electronică, www.vanzari.bcr.ro, zeci de imobile din Argeș, atât apartamente, cât și terenuri sau spații industriale

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea