Fabrica de Oțet Topoloveni se judecă de patru ani cu Apă Canal 2000 S.A. pentru 200 de milioane lei vechi

# Firma se judecă, în continuare, și cu Finanțele Argeș, pentru o datorie de 100 de ori mai mare: peste 20 miliarde lei vechi.

Marian Drăgușin, patronul Fabricii de Oțet Topoloveni, este un om care a știut să facă bani. Acesta deține imobile în Pitești și Topoloveni a căror valoare este estimată la câteva milioane de euro. Numai imobilul din zona Exercițiu, unde are chiriași supermarketul Jam și o sală de fitness, îi aduce venituri lunare de peste 600 milioane de lei

vechi afaceristului argeșean. Acesta se luptă, însă, pentru fiecare leu, mai ales că firma de unde a produs ”grosul” averii sale, Vinalcool Topoloveni, este în procedură de faliment.

Datorie de 20.000 lei la Apă Canal – proces de peste 4 ani

Litigiul cu S.C. Apă Canal 2000 S.A. a pornit în anul 2011, când firmei sale i-a fost emisă o factură pentru canalizarea pluvial din perimetrul fabricii de oțet. Doar că, susține Marian Drăgușin,  apa nu a fost deversată în conductele S.C. Apă Canal 2000 S.A., pentru că nu avea cum.
Marian Drăgușin: Suntem în faza de expertiză. O să câștig. Dacă sunt sub nivelul canalizării, nu am cum să nu câștig. Ei (Apă Canal, n.r.) m-au facturat pentru că, chipurile, apa s-ar scurge la ei. Nu se poate asta, pentru că sunt sub nivelul lor. Nu are cum să urce apa. Acum am înțeles că, în zonă, au intervenit și au adâncit sistemul. O să mai dureze, până se face expertiza, durează…
Într-adevăr, la ultimul termen, instanța ”Incuviințează pentru părți, proba cu expertiză tehnică specialitatea instalații cu următoarele obiective: expertul în baza actelor și susținerilor părților să verifice si să stabilească dacă modul de construcție, execuție și amplasare a rețelei publice de canalizare orășenească, în zona obiectivului reclamantei din comuna Călinești, Județul Argeș, este tehnic corespunzător executată și funcțională  și dacă există legatură funcțională între canalizările din incina reclamantei și canalele stradale (pluviale și menajere) ale pârâtei; expertul să verifice și să constate dacă rețeaua orășenească preia și colectează real și efectiv apele reziduale și pluviale din perimetrul punctului de lucru ”Atelier alimentar Topoloveni” și, dacă nu, să identifice cauzele disfuncționalitatilor, durata si natura acestora și-n sarcina cui sunt măsurile de remediere și dacă s-au întreprins măsurile reale de bună exploatare și funcționalitate a rețelei publice orășenești de canalizare de către pârâtă în  perioada 2011-2015;

Fabrica Topoloveni va trebui să arate unde își colectează apele uzate

La prima vedere, lucrurlile stau în favoarea patronului de la Topoloveni, Marian Drăgușin. Instanța însă a solicitat, în expertiza ce va fi realizată, și aspecte ce îi vor da acestuia, probabil, dureri de cap: ”Expertul, în baza actelor…să  verifice și să stabilească modalitatea reală de colectare și evacuare a apelor menajere uzate, a apelor tehnologice uzate și pluviale din perimetrul punctului de lucru al reclamantei, indicând rețeaua si constructiile edificate de reclamantă pentru colectarea acestora, cantitatea acestora și modalitatea de deversare, inclusiv actele încheiate cu terți prestatori ai acestor servicii; expertul în baza actelor și susținerile părților, să verifice și să stabilească sursele de apă potabilă din perimetrul reclamantei, echipamentele aferente acestora , cantitatea folosită în producție, cea de uz potabil și cea deversată în rețeaua interioară de canalizare; expertul să constatate dacă reclamanta a deversat în perioada 2009-2012 ape uzate evacuate în canalizarea orășenească a orașului Topoloveni, având în vedere starea tehnică a rețelei interioare aparținând acesteia și cea publică precum și toate înscrisurile întocmite de părți.”

Vinalcool, datorie de peste 20 miliarde lei vechi la ANAF

Firma lui Marian Drăgușin are, însă, probleme ceva mai mari decât datoria de 20.000 reclamată de Apă Canal. Spre exemplu, ANAF s-a înscris în tabelul creditorilor cu o sumă de peste 100 de ori mai mare. Este vorba de datorii de peste 20 miliarde lei vechi pe care ANAF le revendică de la magnatul oțetului din Argeș. Trebuie menționat faptul că, la Tribunalul Comercial, ANAF a avut câștig de cauză, în Dosarul 1347/1259/2011/a2, instanța dispunând ”înscrierea în tabelul definitiv al creanţelor a creditorului bugetar DGFP Argeş cu suma de 2.059.799 creanţă.” Firma lui drăgușin a formulat însă contestație la Tribunalul Argeș.
L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea