Șerban Valeca, președintele PSD Argeș: ”Tudor Pendiuc nu va fi pe lista noastră cu candidați la Primării”

# Cale liberă viceprimarului Ionică pentru o candidatură la Primăria Pitești?
Președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, a anunțat, cu iritare evidentă, la sfârșitul săptămânii trecute, că, în conformitate cu noul Cod de Etică și Conduită adoptat de către PSD, actualul primar, Tudor Pendiuc, nu va mai putea candida la Primăria Pitești. Să fie acesta momentul de start pentru o eventuală cursă a lui Cornel Ionică spre fotoliul de primar al Piteștiului? S-ar putea. Jocul este însă mult mai complicat, chiar dacă Tudor Pendiuc va fi înlăturat de partid de la o eventuală candidatură. Din mai multe motive:
1. Este posibil ca PSD să desemneze pe altcineva drept candidat la Primăria Pitești. Contează foarte mult opinia organizației municipale a partidului, care îl are în frunte pe  Cristian Gentea. Care Gentea nu  s-ar  da în lături, nici domnia sa, de la o candidatură...
2. Este, deasemenea, posibil ca, până la data alegerilor, Cornel Ionică să fie inclus în aceeași ”breaslă” a edililor cercetați penal. Contează foarte mult ce știe și, mai ales, ce decide să spună Tudor Pendiuc.
3. Chiar dacă va candida, s-ar putea întâlni, pe buletinul de vot, cu fostul său șef. Pendiuc va fi, cu siguranță, vânat de câteva formațiuni politice. Însă este deja vehiculată o candidatură ca independent. Sau ca independent cu susținere politică, după modelul fostului primar general al Capitalei.

Să nu uităm faptul că Tudor Pendiuc este, la bază, profesor de matematică deci este bun la calcule. Să nu uităm că se bucură, încă, de o popularitate și notorietate mari. Să nu credem în prostioarele cum că Robert Turcescu ar lua peste 30% din voturile piteștenilor. Pentru că, dacă Pendiuc va candida, indiferent din partea cui, cei 30% vor trebui împărțiți tuturor contracandidaților săi. Amin.L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea