Radu Doru, primarul comunei Suseni: ”Buba este la București! Argeşul a ajuns fiul ploii! Are cineva grijă de Argeş?”

# Primar din Argeș: ”Are grijă,  că ne-a băgat pe «Consultanţa»!”

Ședința de colegiu prefectural de la sfârșitul săptămânii trecute s-a dorit una liniștită, de sfârșit de an. Nu a fost să fie nici de această dată, în special datorită noilor prevederi legislative adoptate de guvernul technocrat Cioloș. Primarii, prezenți în număr mare în sală, nu au ezitat să își arate nemulțumirile. Mai ales că, spun aceștia, Argeșul este un județ nereprezentat aproape deloc la București. Cel mai vocal, însă foarte la obiect, a fost, ca și cu alte ocazii, edilul din Suseni, un om cu experiență de douăzeci de ani în administrația locală.
Primarul de la Suseni, Radu Doru, s-a arătat dezamăgit de situaţia în care se află Argeşul: „Guvernul tehnocrat ne-a lăsat fără banii de asistenţi personali şi indemnizaţii acum, de sărbători. E retorică ce facem aici. S-a introdus un articol într-o ordonanţă în care scrie ca din bugetul de stat să contribuie cu cel mult 90%, deci ne-a pasat nou diferenţa pentru plata indemnizaţiilor persoanerlor cu handicap. Nu am crezut că se pot lăsa persoanele alea amărîte fără bani de sărbători. Și mai am două-trei probleme, la care m-am gândit azi noapte, că nici nu am putut să dorm. Argeşul a ajuns fiul ploii. Sumele la învăţămînt nu ajung. S-au dat 50 de milioane pe județ, iar Argeșul a primit 20, adică 40%. Deci mai are forţă judeţul ăsta în ţara asta? Noi nu avem nici o putere şi ne certăm unii cu alţii de ani de zile de pomană. Pe OUG 28 sînt 76 de proiecte şi 270 milioane de lei. Sînt judeţe care au 800 milioane de lei, de trei sau patru ori mai mult decât Argeșul.  Credeți-mă, buba este la București! Mai are cineva milă de judeţul ăsta? Are cineva grijă de Argeş?”
Imediat, din sală un alt primar a spus: are grijă, că ne-a băgat pe ”Consultanţa“.
Radu Doru: ”Vă spun din nou, de ani de zile, că buba este la București. Și putem să fim auziți numai dacă ne unim noi toți, și cu parlamentarii. Vă mai spun ceva. În Legea Bugetului de Stat există o anexă, anexa numărul 8. S-a dat ordonanță de împrumuturi. În județul Argeș, nicio localitate nu figurează că s-a împrumutat. Acum se dau banii. Ghici, ghicitoarea mea, unde se duc banii din bugetul lui 2016? La localitățile care au făcut împrumuturi! Cu fondurile europene, după cum v-am mai spus, ne-am blocat.Pe 31 octombrie ce s-a întâmplat?  Când s-a dus Argeșul să depună, ce credeți că s-a întâmplat? S-a blocat calculatorul! Domnilor, vă întreb, din nou, ca patriot local, ca argeșean: mai are cineva grijă de județul ăsta?! Și sunt multe de spus, dar vin sărbătorile și nu vreau să mai continui…

Primarul din Suseni, portavocea edililor nemulțumiți

Și la colegiul prefectural din octombrie, Radu Doru a avut cuvinte critice lșa adresa guvernanților și a legilor care se bat, uneori, cap în cap: „Ştiţi de ce venim atât de puţini la şedinţele de Colegiu? Pentru că aici facem retorică, nu se rezolvă mare lucru. Lucrurile nu funcţionează în instituţii, iar între administraţia centrală şi cea locală parcă este un conflict. Politicienii se ceartă pe lucruri care nu ne interesează, cum ar fi legea votului prin corespondenţă. Nu mai vorbim de faptul că ultimele legi ne bagă în belele cu acte. Să le luăm pe rând: legea 165 privind inventarierea terenurilor nu a rezolvat nimic. Am cheltuit bani, timp, energii, pentru ce? Despre fondurile europene ni se spune ca despre lapte şi miere. Dar realitatea e alta: pentru drumuri, de exemplu, nu sunt bani decât pentru 6% dintre comunele României! Cât despre Codul fiscal, se bagă impozite pe care oamenii nu au cum să le plătească şi, aşa, ajung oamenii de îşi pun ştreangurile de gât! Să se certe politicienii, dar să facă legi care să ajute, nu să încurce!”, a spus, în octombrie, Radu Doru.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea