Comuna Bogaţi, raiul copiilor în preajma Sărbătorilor de Iarnă

# Școlarii şi preşcolarii acestei comune beneficiază de numeroase facilităţi oferite de primărie

Comuna Bogaţi se află situată în S-E judeţului Argeş, la o distanţă de 39 km faţă de Municipiul Piteşti, la limita cu judeţul Dâmboviţa, de-a lungul văilor Glâmboc, Glâmbocel şi Strâmbului, cât şi parţial în zona dealurilor piemontane.
La prima vedere, această localitate pare a fi una normală, ce-i drept, dezvoltată din punct de vedere al infrastructurii, dar unde lucrurile par a fi tipice ca şi în celelalte localităţi rurale din judeţ. Dar, dintr-o discuţie cu primarul acestei comune, Ion Gîrleanu, am aflat că oamenii de aici, cu precădere  tineretul, beneficiază de numeroase facilităţi oferite de primărie prin diverşi sponsori. Fie că vorbim de copiii preşcolari, de copiii aflaţi în clasele primare şi gimnaziale, dar şi de cei aflaţi la cursurile liceale, toţi beneficiază de anumite suporturi oferite de Primăria Bogaţi, condusă de modestul primar Ion Gîrleanu, căruia nu-i place să vorbească şi să se laude cu aceste lucruri.

Aproximativ 500 de pachete cu dulciuri pentru copiii din Bogaţi

Anual, în preajma sărbătorilor de iarnă, Primăria Bogaţi îl aduce pe Moş Crăciun la toţi elevii şcolari şi preşcolari, ai unităţilor de învăţământ din comună.  Săptămâna trecută, Primăria Bogaţi a fost colindată, aproape în fiecare zi, de copiii unităţilor de învăţământ din comună. După programul de colinde, scenete şi poezii, susţinut de copiii şcolilor din Bogaţi, aceştia erau răsplătiţi de Moş Crăciun, adus cu complicitatea primarului Ion Gîrleanu, cu câte o pungă plină cu dulciuri.
”Ca de fiecare dată, copiii şcolilor din Bogaţi ne amintesc de tradiţiile strămoşeşti. Fiecare clasă a prezentat colinde, iar la sfârşit, Moş Crăciun a fost destul de darnic şi de această dată, oferindu-le câte un pachet cu dulciuri.
Ceea ce a fost foarte frumos este că au participat şi părinţii, aproape în totalitate. Fiecare copil a fost însoţit de un părinte – doi şi chiar de bunici. Pentru aceste serbări nu am atins nici un leu de la bugetul local. Am alergat pentru a face rost de bani de la diferiţi sponsori, cunoştinţe. Avem un sponsor mai serios în localitatea noastră care desfăşoară afaceri în Bucureşti, care ne ajută mereu în diferite probleme. Cu acest sponsor nu am desfăşurat nicio lucrare publică în comuna Bogaţi. Eu mi-am dorit să aibă lucrări în comuna noastră, dar dânsul a refuzat pentru a evita anumite discuţii”, ne-a precizat primarul comunei Bogaţi, Ion Gîrleanu.

Singura grădiniţă cu program prelungit din mediul rural la nivelul judeţului Argeş

Aşa cum spunem, copiii din comuna Bogaţi sunt privilegiaţii administraţiei locale. Copiii preşcolari, pe lângă faptul că beneficiază de o grădiniţă cu program prelungit, lucru nemaiîntâlnit, din păcate, în celelalte localităţi argeşene din mediul rural, exceptând cele private, părinţii acestor copii nu plătesc nimic pentru costurile acestei grădiniţe, nici măcar masa copiilor. Costurile cu alimentaţia copiilor de la grădiniţa cu program prelungit sunt suportate tot de acelaşi sponsor amintit mai sus de primarul Ion Gîrleanu, care este fiu al acestei comune.
”Sunt nişte oameni extraordinari. Tot dânşii mă ajută şi la grădiniţa cu program prelungit pentru că masa la această grădiniţă se acordă în mod gratuit. Tot în mod gratuit se acordă şi masa copiilor de la Centru de Zi.
Este un sponsor de suflet, pentru că este din comuna Bogaţi şi sper ca şi copiii acestui sponsor să aibă grijă de viitoarele generaţii din comuna Bogaţi.
Astfel că, părinţii care au copiii la grădiniţa cu program prelungit nu plătesc nimic”, a mai adăugat primarul Ion Gîrleanu.

Transport gratuit la liceele din Piteşti

După cum vedeţi, aproape fiecare copil din Bogaţi beneficiază de anumite facilităţi oferite de Primărie. Chiar şi elevii din Bogaţi care învaţă la liceele din Piteşti beneficiază de un ajutor însemnat. Aceştia sunt transportaţi zilnic, în mod gratuit, la liceele din Piteşti, acolo unde îşi desfăşoară cursurile. Transportul se face cu autocarul Primăriei Bogaţi, iar costurile cu combustibilul provin din sponsorizări. Aşa se face că părinţii acestor copii scutesc sume de bani imense pentru transportul copiilor sau pentru cazarea acestora în oraş.
Totodată, prin această facilitate oferită de Primărie, se reduce şi abandonul şcolar, după clasele gimnaziale, aşa cum se întâmplă, de regulă, în mediul rural, cu copiii proveniţi din familiile nevoiaşe.

Sejururi la mare pentru elevii premianţi din Bogaţi

Comuna Bogaţi am putea spune că este raiul copiilor din acea zonă. Iată de câte facilităţi beneficiază copiii din comuna Bogaţi, facilităţi menite să încurajeze învăţământul şi mai ales rezultatele bune. În acest sens, primarul localităţii, care după cum vedeţi că de-a lungul timpului a pus mare accent pe acest segment, organizează anual tabere la mare pentru elevii din comună care au obţinut premii la învăţătură. Toate aceste tabere sunt oferite în mod gratuit pentru a încuraja şi motiva elevii din Bogaţi să înveţe.

Bătrânii transportaţi în mod gratuit la biserică

Pe lângă copiii din Bogaţi care beneficiază de numeroase facilităţi, primăria se îndreptă şi către o altă categorie de oameni şi anume, bătrânii. Aceştia sunt transportaţi, tot în mod gratuit, în fiecare duminică la bisericile din comună. Tot această categorie de oameni care au venituri foarte mici mai beneficiază şi de alimente precum, carne, ouă şi lapte care provin din ferma primăriei ce este îngrijită de angajaţii acestei instituţii. Astfel, orice bătrân cu pensia foarte mică are ce pune pe masă, chiar şi acum de sărbători.
Lucian GHERGUŞ


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea