Liviu Stancu şi-a anunţat demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

# Argeșeanul își va relua profesia de avocat în baroul Argeș # Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc: „Prezenţa lui Liviu... ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a fost cu siguranţă, un câştig pentru serviciul public.”

La începutul acestui an, pe data de 2 ianuarie 2016, Liviu Stancu a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, unde fusese numit de către fostul ministru al Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, pe data de 11 februarie 2014.

Liviu Stancu şi-a anunţat demisia din această funcţie chiar pe contul său de Facebook. Astfel, într-o postare pe Facebook din data de 2 ianuarie 2016, el scria următoarele: „Anul 2016 debutează cu o schimbare fundamentală în viaţa mea profesională. Am solicitat încetarea mandatului de secretar de stat aşa că, zilele următoare o să îmbrac, din nou, roba de avocat. Este momentul să mulţumesc atât premierului Victor Ponta cât, mai ales ministrului meu – Robert Cazanciuc pentru cooptarea într-o echipă care, cred eu, a reuşit să transfere în viaţa de zi cu zi angajamentele asumate. Mulţumesc actualului ministru – dna Raluca Prună, pentru bunele relaţii pe care le-am avut, şi îi doresc succes în efortul său! Nu în ultimul rând salut extraordinarul colectiv al Ministerului Justiţiei pentru profesionalismul său! Toare urările mele de bine colegilor din aparatul Guvernului României.”

Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc: „Prezenţa lui Liviu, liberal... de profesie, ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a fost cu siguranţă un câştig pentru serviciul public.”

La rândul său, Robert Marius Cazanciuc, i-a replicat acestuia, tot pe contul său de Facebook, manifestându-şi gratitudinea pentru „elogiile” primite din partea ex-secretarului de stat, dar, în acelaşi timp, accentuând „meritele deosebite” pe care le-a avut Liviu Stancu în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Astfel, el a avut următoarea postare pe data de 6 ianuarie 2016: „La momentul predării mandatului actualului ministru al Justiţiei, i-am spus că se poate folosi de experienţa secretarului de stat Liviu Stancu, în complexul proces de avizare a ac- telor normative şi mai ales în relaţia cu Parlamentul, unde a reuşit să câştige respectul şi încrederea deputaţilor şi senatorilor indiferent dacă reprezentau puterea sau opoziţia. Nu a avut niciodată o agendă dublă, nu a încercat să păcălească pe nimeni, a spus lucrurilor pe nume, chiar dacă acest lucru nu a convenit uneori, într-o manieră specifică unui avocat cu ţinută, respectând interlocutorul şi opiniile diferite. Până ce Liviu va publica un raport de activitate, aş aminti câteva din proiectele unde a avut responsabilităţi şi ... reuşite: Coaliţia pentru Dezvoltarea României, un format de dialog, iniţiat de premier în 2013, între guvern şi mediul de afaceri, reprezentat de cele mai active organizaţii (AmCham, AOAR, FIC, Romanian Business Leaders), precum şi cele mai importante ambasade de la Bucureşti, cu scopul de a promova o consultare reală şi transparentă în procesul de luare a deciziilor cu impact major asupra economiei ţării. Prezenţa lui Liviu, liberal... de profesie, ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a fost cu siguranţă un câştig pentru serviciul public.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea