Incendiul de la Radic Star a lăsat aproximativ 200 de persoane pe drumuri

Catastrofa economică care s-a abătut asupra patronilor de la Radic Star, în urma incendiului de la sfârşitul anului trecut, are urmări grave şi pentru o parte din angajaţii acestei firme. După ce întreaga fabrică de mezeluri din Ştefăneşti a ars din temelii, patronii Radic Star au fost nevoiţi să concedieze peste jumătate din angajaţi. Aşadar, reprezentanţii Radic Star au concediat aproximativ 200 de persoane, urmând ca de săptămâna viitoare persoanele concediate să se prezinte la AJOFM pentru depunerea dosarului în vederea obţinerii ajutorului de şomaj. Iată cum un incendiu are un impact economic destul de însemnat pentru judeţul nostru, am putea spune. Pe lângă

paguba pe care le-a produs-o patronilor, de suferit, iată, mai au şi alte sute de persoane care au rămas fără loc de muncă chiar în mijlocul iernii.  Şi administraţia locală din Ştefăneşti va fi rău afectată de acest nefericit eveniment, Radic Star fiind cel mai mare angajator de pe raza localităţii, care vărsa la bugetul local sume importante de bani din impozitul pe salarii.

Renasc din propria cenuşă

Perseverenţi, aşa cum sunt cunoscuţi, patronii Radic Star au şi găsit o soluţie pentru a mai produce o parte din produse şi pentru a nu concedia tot personalul. Încă dinaintea sărbătorilor, aceştia au închiriat fosta linie de producţie mezeluri a lui Gogu Stan, patronul hotelului Carmen, din Bascov. Aici reprezentanţii Radic Star produc mici şi cârnaţii Radic Star, produsele de top ale acestei fabrici, cu care s-a consacrat.  Totodată, acest lucru îi ajută să nu piardă legătura cu reprezentanţii marilor magazine cu care aveau contract de livrare.

Până în primăvară se vor muta în fosta fabrică Agofloris

Planul de redresare al patronilor Radic Star am putea spune că se dă pe mai multe fronturi. În vreme ce angajaţii rămaşi produc cârnaţi şi mici în fosta fabrică a lui Gogu Stan, din Bascov, patronii se ocupă de reamenajarea unei noi locaţii ce le aparţine, fosta fabrică de mezeluri Agofloris, unde vor să mute producţia până în primăvară. Aici lucrează de zor o echipă de muncitori pentru ca producţia de mezeluri să fie mutată în cel mai scurt timp.
Totodată, patronii au început deja construcţia a unei noi fabrici în locul celei care a ars. Pentru această construcţie, reprezentanţii Radic Star au angajat o firmă renumită în acest domeniu şi anume firma Alcadibo Trading.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea