Bugetul Municipiului Piteşti pentru anul 2016 este mai mic cu peste 350 de miliarde lei vechi

# Previziuni sumbre pentru investiţiile de anul acesta!

Dacă anul 2015 a fost un an al investiţiilor în Piteşti, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre anul 2016. Conform oficialilor din primărie, bugetul pentru anul acesta este cu mult mai mic faţă de precedentul an. Potrivit viceprimarului Cornel Ionică, în urma unor estimări de la Ministerul Finanţelor, Primăria Municipiului Piteşti ar urma să primească din cote defalcate şi din sume pentru echilibrarea bugetului o sumă mai mică faţă de cea de anul trecut cu peste 350 de miliarde lei vechi.

Dacă în anul 2015, Piteştiul a primit suma de 1280 de miliarde lei vechi din cote defalcate pe impozitul pe profit, anul acesta vom primi de la Ministerul Finanţelor doar 946 de miliarde lei vechi. Totodată, vom primi mai puţini bani şi pentru echilibrarea bugetului. Dacă anul trecut ne-a fost alocată suma de 41,7 miliarde lei vechi, anul acesta avem repartizaţi doar 9,4 miliarde lei vechi.
Însă, speranţa stă la prima rectificare de buget, din a doua jumătate a anului, unde se mai pot aloca sume de bani către administraţiile locale, dacă vom înregistra excedent bugetar.

Cornel Ionică: ,,Suntem nemulţumiţi de această proiecţie”

,,Proiecţia bugetului este sub aşteptările noastre şi suntem nemulţumiţi de această proiecţie în sensul că în mod normal ar fi trebuit să avem o proiecţie mai bună cu prevederi mai generoase pentru investiţii. Pe cotele de defalcare, în anul 2015, am primit 1280 de miliarde de la Ministerul Finanţelor prin Direcţia Judeţeană de Finanţe. În anul 2016, ni s-a comunicat printr-o estimare extrem de prudentă o sumă de 946 de miliarde. Noi credem că vor mai veni de la bugetul central în partea doua a anului.
Mai avem o altă problemă şi anume, sumele alocate pentru echilibrarea bugetului. Dacă anul trecut am avut alocată suma de 41,7 miliarde, anul acesta avem 9,4 miliarde. Şi aici vedeţi că este o diferenţă pe care noi sperăm să o recuperăm să o recuperăm să o recuperăm în partea a doua a anului, la bugetul local. De aceea am prevăzut lucrări şi pentru etapa a doua”, a precizat viceprimarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică.

Principalele proiecte de investiţii în anul 2016

Chiar dacă bugetul local a fost ştirbit considerabil, reprezentanţii administraţiei locale Piteşti au creionat un buget cu numeroase investiţii, dar de o anvergură mai mică. Astfel că, administraţia locală Piteşti are în vedere, în primul rând, să ducă la bun sfârşit proiectele începute în anii anteriori printre care amintim:
Amenajare club pensionari, finalizarea canalului pluvial din Craiovei, reabilitarea Grădinii Zoologice, canalizarea pluvială din Cimitirul Sfântul Gheorghe, reabilitarea bulevardului Libertăţii din cartierul Trivale, reabilitare scări Smârdan, reabilitare strada Vasile Pârvan, amenajare parc industrial care se vrea a fi cel mai modern din ţară, lucrări de apărare a malului din Parcul Lunca Argeşului şi alte proiecte începute în anii anteriori.
Cât privește investiţiile noi, aici putem să amintim câteva investiţii extrem de utile cetăţenilor municipiului Piteşti:
Zonă de promenadă pe malul râului Argeş, amenajarea Casei Căsătoriilor, parcare supraterană în zona Poştă – Craiovei, pe un singur nivel, amenajare parcare supraterană în curtea Fortuna, în condiţiile în care locatarii sunt de acord, amenajarea unei noi pieţe en-gros în zona ştrand, modernizarea stadionului Nicolae Dobrin unde se va moderniza o tribună ce va avea locurile acoperite, modernizarea locurilor de joacă, achiziţie staţie de asfalt. Toate acestea sunt o parte din proiectele pe care administraţia locală Piteşti le are în vedere anul acesta.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea