Mircea Andrei, despre bugetul municipiului Piteşti: ,,Într-adevăr, salutară investiţia de la Casa Cărţii, nu ştii când ai nevoie de ea...”

# Halal opoziţie! Mircea Andrei, singurul opozant de la dezbaterile pe buget de săptămâna trecută #  Narcis Sofianu, marele absent al ședinței. Alături de întregul PNL.

Ne punem frecvent întrebarea cum a reuşit PSD-ul în Argeş, timp de peste 26 de ani, să conducă neîntrerupt. Însă, în acest sens, explicaţia vine chiar de la opoziţie, sau, mai bine zis, de la lipsa opoziţiei în Argeş. Argeşenii, de-a lungul timpului, de la Revoluţie şi până în prezent, au fost nevoiţi să voteze tot timpul reprezentanţii PSD-ului întrucât cei din opoziţie nu prea se vedeau. Nici acum, în al doisprezecelea ceas, iată că opoziţia nu profită de destabilizarea PSD-ului de către justiţie.
Aşa se face că, la dezbaterile publice de săptămâna trecută pe tema bugetului municipiului Piteşti, singurul opozant vehement al configuraţiei bugetului a fost Mircea Andrei, preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel. Pe ici, pe colo, s-a mai auzit vocea destul de timidă şi firavă a consilierului local PNL, Mihai Tudor, care a reproşat faptul că nu a fost prinsă în buget şi reabilitarea blocurilor din Piteşti. În rest, doar Mircea Andrei a fost cel care a adus critici configuraţiei bugetului. Eu nu zic că avea dreptate sau nu, însă mă aşteptam la o dezbatere mult mai amplă, mai ales că este an electoral. Vroiam să văd dezbateri de idei şi din partea celorlalţi candidaţi, care şi-au şi anunţat deja candidatura. Singura dezbatere, interesantă, aş putea spune, pe care am văzut-o a fost doar între Mircea Andrei şi Cornel Ionică (foto), în care fiecare şi-a argumentat punctul  de vedere.

Mircea Andrei: ”I-aş sesiza domnului viceprimar să caute o ieşire din această capcană de buget”

După ce Cornel Ionică a prezentat cu lux de amănunte bugetul municipiului Piteşti pe anul 2016, Mircea Andrei a dorit să aducă câteva remarci cu privire la configuraţia bugetului în ceea ce priveşte procentul de alocare pentru funcţionarea aparatului bugetar şi pentru investiţii.
Mai exact, Mircea Andrei a sesizat faptul că se duc prea mulţi bani către funcţionare, 60% din buget, iar către investiţii, generatoare de locuri de muncă şi dezvoltare durabilă, sunt repartizaţi destui de puţini bani. Preşedintele PAM a reproşat faptul că administraţia locală Piteşti cheltuieşte lunar 4,6 milioane de euro pe funcţionare, iar pentru construcţia Parcului Industrial, generator de locuri de muncă, au fost repartizaţi în bugetul anului acesta doar 220.000 euro.
În încheierea discuţiei, în stilul său caracteristic, ironic, a comentat şi despre modernizarea ce se are în vedere să se efectueze anul acesta la Casa Cărţii.
”Înţeleg că bugetul Consiliului Local Piteşti este de peste 81 milioane de euro. Din acest buget, 60% merge către cheltuielile de funcţionare. Adică, cheltuim 4,6 milioane de euro pe lună pentru funcţionare şi pentru Parcul Industrial cheltuim doar 224 mii de euro în tot anul.
I-aş sesiza domnului viceprimar să caute o ieşire din această capcană de buget. Acest buget este o capcană. În acest fel oraşul nu se va dezvolta niciodată. Toate investiţiile propuse trebuiesc, numai că nimic din acest buget nu arată drumul spre dezvoltarea Piteştiului, decât parcul industrial. Din toată lista de investiţii, acesta este singurul punct care aduce dezvoltare şi de aceea am şi făcut legătura cu el şi aş spune că suma de 220 mii euro, pe un an de zile, este infimă ca să reuşim pentru o doctrină social democrată, să facem locuri de muncă. Trebuie să se găsească o soluţie ca să nu mai avem nevoie de asistenţă socială. Să nu mai dăm ajutor de încălzire, ci să-i dăm omului un serviciu. Este mai uşor să facem aşa. Poate găsim o soluţie care să genereze şi locuri de muncă.
Într-adevăr, salutară investiţia de la Casa Cărţii, nu ştii când ai nevoie de ea”, a închis discuţia Mircea Andrei, preşedintele PAM şi coşmarul PSD-ului.

Narcis Sofianu, marele absent de la aceste dezbateri

Aşa cum precizam mai sus, mă aşteptam ca la aceste dezbateri pe buget să văd un concurs de idei din partea tuturor celor care se vor primari ai municipiului Piteşti. Mă aşteptam să-l văd pe candidatul deja anunţat şi susţinut de PNL, pe Narcis Sofianu, să vină să ne prezinte proiecţia sa de buget şi care ar fi investiţiile prioritare în opinia sa. Însă, din acest punct de vedere, PNL Argeş parcă este blestemat în a nu avea un candidat puternic care să se lupte cu maşinăria roşie din judeţ, fie la Primăria Piteşti, cât şi la Consiliul Judeţean. Aşa se face că partidul lui Mircea Andrei este, deocamdată, singurul opozant al PSD în Argeş.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea