Gheorghe Dinescu: ”Câţi bani vor merge în vistieria «particulară» a primarului?”

# Dacă va deveni (iar!?) primar, Gheorghe Dinescu va scoate pavelele din centrul oraşului

La conferinţa de presă care a avut loc joi, 14 ianuarie 2016, la sediul PNŢCD Argeş, ai cărei protagonişti au fost Gheorghe Dinescu, preşedintele PNŢCD Argeş, şi Ionel Mănescu, prim-vicepreşedintele acestei formaţiuni, s-au dezbătut mai multe aspecte, extrem de diverse: proiectul de buget al Primăriei Piteşti pe anul 2016, cazul familiei Bodnariu, dar şi măsurile pe care le va lua în eventualitatea în care va deveni primar.
În stilul său caracteristic, unul spumos şi spectaculos, Gheorghe Dinescu şi-a exprimat propria sa viziune despre modul în care trebuie gândit bugetul local: „În niciun caz nu trebuie să fie un buget populist. Trebuie făcut un buget care să se plieze pe nevoile cetăţeanului. Trebuie să ducem la bun sfârşit anumite proiecte şi să alocăm resurse pentru proiecte pe care să le terminăm în maximum 1 an.”

Gheorghe Dinescu începe să devină un ecologist mult prea zelos în dorinţa sa acerbă de a dobândi un mandat de primar

Pe lângă susţinerea amendamentului pentru buget cu privire la necesitatea reamenajării incintelor şcolilor argeşene, Gheorghe Dinescu pledează şi pentru iniţierea unui program de ecologizare a oraşului. Ce ar presupune acest lucru? În primul rând, să fie interzis să se circule cu mijloace de transport în mijlocul oraşului. În al doilea rând, ar trebui să se circule mai mult pe jos sau cu bicicleta în aceste zone. Astfel, centrul oraşului ar deveni mult mai „ecologic”. În al treilea rând, dacă va deveni primar, Gheorghe Dinescu va propune scoaterea pavelelor din centrul oraşului şi reînceperea reconstrucţiei oraşului de la periferie spre centru. Pentru schiţarea celei mai bune strategii de urbanism pentru oraşul nostru, Gheorghe Dinescu, cel care se consideră în cele din urmă  perfectibil şi supus greşelii, propune consultarea membrilor Ordinului Arhitecţilor din Argeş şi membrilor Ordinului Inginerilor din Argeş.
La întrebarea „Cine-şi va asuma proiectului bugetului?”, Gheorghe Dinescu îl exclude din start pe primarul inculpat în funcţie Tudor Pendiuc, argumentând că acesta nu a lucrat deloc la bugetul Primăriei Piteşti. La întrebarea retorică „Oare câţi bani se vor aloca către bugetul primarului inculpat, care va fi bugetul lui personal?”, Gheorghe Dinescu a ridicat o doleanţă specială, şi anume defalcarea bugetului, astfel încât să se cunoască câţi bani vor merge în vistieria „particulară” a primarului. Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea