În comuna Bogați se va construi o sală de sport în valoare de aproximativ 50 de miliarde lei vechi

# Proiectul se va desfășura pe fonduri guvernamentale, prin Ministerul Dezvoltării

Fost cadru didactic, Ion Gîrleanu, primarul comunei Bogați, încă de când a preluat frâiele administrației locale, a înțeles importanța pe care trebuie să o acorde sistemului de învățământ din Bogați, prin crearea unei infrastructuri moderne, care să determine atât elevii, cât și profesorii să vină la școală cu drag și să-și desfășoare cursurile în cele mai bune condiții. Și, iată, așa s-a și întâmplat, întrucât putem vorbi acum de o rețea școlară, chiar mai modernă, în unele cazuri,  față de cea din mediul urban. Încă de la nivelul preșcolar și până la cel liceeal, copiii din Bogați se bucură de anumite facilități rar întâlnite în alte localități rurale, dacă este să ne referim la nivelul județului Argeș. Aici putem să nominalizăm grădinița cu program prelungit din Bogați, singura grădiniță de acest gen din mediul rural, la nivelul județului Argeș, unde părinții nu trebuie să plătească nicio taxă, nici măcar costurile cu mâncarea copiilor, acestea fiind asigurate, în mare parte, din sponsorizări. Așa cum am mai scris, dar țin să vă reamintesc, și elevii din Bogați care învață la liceele din oraș beneficiază de anumite facilități oferite de primărie pentru a stimula învățământul și, totodată, pentru a evita abandonul școlar, des întâlnit în mediul rural, după absolvirea claselor gimnaziale. Acești elevi beneficiază de transport gratuit la unitățile de învățământ liceale din Pitești, cu autocarul primăriei.

,,Mens sana in corpore sano”

Conform acestei devize, primarul Ion Gîrleanu, după ce a pus la punct infrastructura educațională, care se impunea imediat, a trecut la celălalt capitol, și anume, sportul. După ce anul trecut a inaugurat un teren de sport multifunctional, cum rar se găsește  în mediul rural, la școala din Bogați, acum edilul mai are un proiect de mare anvergură, tot pentru acest loc. Mai exact, Ion Gîrleanu are în vedere construcția unei impunătoare săli de sport care să fie prevăzută și cu tribune. Această investiție va începe în primăvara acestui an și va fi amplasată lângă școala din Bogați, chiar în dreapta terenului de sport multifuncțional. Costurile acestei săli de sport se vor ridica la circa 40 – 50 de miliarde lei vechi, iar finanțarea va fi asigurată de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării.
,,Această idee, cu sala de sport, a apărut de la nevoia acută a unui loc închis unde să se poată desfășura activități sportive în perioada iernii, pe perioada sezonului rece. Am făcut un proiect destul de laborios prin care solicităm să construim o sală de sport în incinta Școlii Bogați, pe fonduri guvernamentale. Ni s-a aprobat acest raport și, în luna martie, când timpul ne va permite, vom începe lucrările pentru construcția unei săli de sport impunătoare, care o să fie prevăzută și cu tribune. Aici, în incinta școlii Bogați, ne gândim să amenajăm un complex sportiv pentru că mai avem și acel stadion multifuncțional, construit recent. Această sală de sport dorim să fie folosită nu numai de copii, ci de toți cetățenii din comuna Bogați, indiferent de vârstă. După cum știți, sportul aduce mari beneficii organismului și ne ține tineri”, ne-a declarat Ion Gîrleanu, primarul comunei Bogați.

Sală de sport amenajată într-un fost cămin cultural, la Suseni

Pentru o dezvoltare simetrică, primarul Ion Gîrleanu, inovator, așa cum ne-a demonstrat în foarte multe cazuri, a găsit o soluție și pentru elevii școlii din Suseni, pentru a se bucura și ei de un spațiu închis unde să desfășoare activități sportive pe timpul rece. Așa se face că primarul Gîrleanu a luat hotărârea să reamenajeze vechiul cămin cultural din satul Suseni, care se află în apropierea Școlii Suseni, într-o sală de sport pentru elevii din satul acela, dar și pentru ceilalți oameni care doresc să desfășoare diverse acțiuni.
Chibzuit, primarul din Bogați a realizat acestă investiție cu costuri foarte mici pentru că manopera a fost făcută, în mare parte, de cetățenii din comună. Însă atractivitatea cea mai mare a acestui spațiu destinat activităților sportive o reprezintă decorarea interioară prin diverse picturi realizate, benevol,  de o doamnă învățătoare din Bogați. Iată că, Ion Gîrleanu, ne demonstrează, din nou, că se pot face lucruri mărețe și cu bani puțini.
Ion Gîrleanu, primarul comunei Bogați: ”La Suseni, pentru a crea, cât de cât, condiții bune de desfășurare a activităților sportive pe perioada sezonului rece, am luat măsura să reamenajăm căminul cultural, care aproape că ajunsese în paragină. Am zugrăvit, am pictat pereții foarte frumos, am înlocuit pardoseala cu parchet laminat pentru a-i da acelui spațiu o întrebuințare de care aveam nevoie. Am amenajat și un grup sanitar cu duș, în așa fel încât copiii să-și poată desfășura aceste activități sportive în cele mai bune condiții. Tot în acest sens, în curtea Școlii Suseni vom amenaja un teren de sport multifuncțional, la fel ca cel de la Bogați”.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea