Programul lapte-corn din nou la analiză

# Ministrul Funeriu înaintează şi o propunere oarecum aberantă, de «masă caldă» pentru elevi. Deşi Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) este plin de hârtii privind licitaţiile de multe ori trucate, deşi toţi profesorii se plâng prin şcoli că  pereţii claselor sunt mânjiţi de resturile alimentare din programul lapte-corn – cu care se bat elevii, ministrul Funeriu dă dovadă de adâncime în gândire şi introduce ideea de «masă caldă».
Deşi fusese chemat cu insistenţă de deputaţii din Comisia de învăţământ pentru o discuţie pe tema programului “Laptele şi cornul”, săptămâna trecută ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a preferat să abordeze tema într-un cadru mai binevoitor, la o dezbatere organizată de grupul PDL din Camera Deputaţilor. Funeriu a declarat în faţa deputaţilor colegi de partid că programul trebuie reevaluat. În primul rând trebuie stabilit cine să beneficieze de el, pentru că, spune ministrul, “azi toţi copiii primesc lapte şi corn gratis până în clasa a opta, dar trebuie văzut dacă să primească toţi sau să ne ţintim către cei mai vulnerabili”. “Multă lume spune că sunt părinţi cu posibilităţi şi nu au nevoie de un astfel de program”, a completat el. În al doilea rând ministrul vrea să decidă “care trebuie să fie prestarea”. Adică, “dacă se va da în continuare corn şi lapte sau se va trece la o masă caldă pe zi”, a explicat el. În al treilea rând, Funeriu ar vrea să paseze gestionarea programului spre autorităţile locale sau spre inspectoratele şcolare.
Propunerea de acordare selectivă a alocaţiei alimentare este una  mult mai realistă, dacă ţinem cont că cel puţin jumătate din iaurturile primite de elevi, în special de cei din mediul urban, ajung mâncare pentru câini şi pisici.  Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea