Inspecția Muncii a aplicat amenzi de 360.000 de euro în cinci zile

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 29.02 – 04.03.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 363.409 euro, adică 1.599.000 de lei. Au fost depistate 127 de persoane care lucrau la negru. 38 dintre acestea erau din județul Argeș.
În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.121.500 de lei din care 755.007 lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 4 propuneri de cercetare penală, din care 3 în județul Argeș. Au fost sancţionaţi 389  de angajatori.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 477.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 64 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost dispuse 3 opriri de echipamente și 3 sistări de activitate pentru evitarea accidentărilor.
”Ziua Internațională a Femeii ne obligă la o atentă preocupare pentru siguranța, securitatea, sănătatea și respectarea relațiilor de muncă a angajatelor, recunoașterea valorilor pentru care femeile au luptat fără să țină cont de granițe și obstacole. Inspecția Muncii va respecta prin exercitarea atribuțiilor din domeniile de competență realizările sociale, politicile și rezultatele obținute de femei în raporturile de muncă și care, prin forță reală și exemplu au făcut posibil progresul.” - Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea