Conferinţa „Educaţia viitorului” la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu”

Miercuri, 9 martie, la ora 18.00, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat un eveniment special dedicat tuturor părinţilor. Este vorba despre conferinţa „Educaţia viitorului”, care a fost susţinută de Adriana Mitu (trainer parenting) şi Elena Sachelarie (psiholog clinician). Principala problemă abordată în cadrul acestei conferinţe a fost dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copilului. Publicul prezent a aflat informaţii practice, pe care să le aplice în relaţionarea cu propriul copil.

Elena Sachelarie: „Inteligenţa emoţională este un concept atotcuprinzător. Este foarte important să fim dezvoltaţi din punct de vedere emoţional.”

Elena Sachelarie a împărăşit celor prezenţi în sală idei preţioase din perspectiva psihologului: „Ce înseamnă inteligenţa emoţională? Unii spun că este vorba de empatie, alţii de motivaţie, iar aţii spun că inteligenţa emoţională ţine de abilităţile noastre sociale. Inteligenţa emoţională este un concept atotcuprinzător. Este foarte important să fim dezvoltaţi din punct de vedere emoţional. Ceea ce este central inteligenţei emoţionale este emoţia. Important este cum reuşim să ne manageriem propriile emoţii şi, mai ales, cum reuşim să recunoaştem emoţiile celorlalţi şi să le răspundem în mod adecvat.  Noi, acum, datorită ştiinţei, reuşim să recunoaştem toate aceste emoţii şi să le controlăm. Copiii învaţă despre emoţii prin joacă.”
Adriana Mitu a mai susţinut o conferinţă la Biblioteca Judeţeană Argeş, în anul 2015, atunci când şi-a lansat lucrarea „Puterea părinţilor. Succesul copilului depinde de tine”. Este trainer acreditat ANC Parenting; instructor aware parenting acreditat Parenting Institute; organizează conferinţe ce au ca tematică parentajul şi care sunt destinate părinţilor, cadrelor didactice, bonelor şi tuturor celor ce interacţionează cu cei mici; de asemenea, organizează workshopuri pentru dezvoltarea emoţională a copiilor.

Adriana Mitu: „Valorile parentale stabilesc cadrul în care se dezvoltă copilul.

În cadrul acestei conferinţe, Adriana Mitu a oferit o perspectivă diferită asupra inteligenţei emoţionale, accentuând pe modalităţile prin care poate fi îmbunătăţită şi dezvoltată inteligenţa emoţională, dar şi pe dezvoltarea neurologică a copilului:
„Educaţia poate salva o mare parte din societate. Pentru ce fel de lume cresc copiii? Ar trebui să ne concentrăm, mai degrabă, pe ce fel de copii creştem pentru lumea respectivă, decât să fim preocupaţi de problema lumii pentru care creştem copiii respectivi. Copiii noştri vor fi adulţi, iar în funcţie de educaţia pe care aceştia o primesc de la noi, vor avea sau nu vor avea responsabilitate, moralitate.
Aşa cum oamenii sunt diferiţi, la fel şi copiii sunt diferiţi. Important este să ştii ce trebuie să faci atunci când copilul tău este prea timid sau atunci când are prea multă încredere în el? Un alt aspect demn de reţinut este faptul că valorile parentale stabilesc cadrul în care se dezvoltă copilul. În momentul acesta, reperele s-au schimbat. După Revoluţie, am intrat în era relaţiilor. Calitatea vieţii noastre depinde de relaţiile pe care le avem cu ceilalţi. La fel ca şi puii, copiii cresc într-un cadru. Dacă acel cadru este foarte restrictiv, atunci copilul nu-şi poate dezvolta individualitatea. Dacă acel cadru nu există sau este foarte permisiv, atunci copiii nu au direcţie, sunt dezorientaţi.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea