Ţărăniştii se aliază cu UNPR ca să nu mai fie furaţi la urne

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a venit pentru a doua oară în mai puţin de două luni pentru a pune la punct protocolul cu UNPR, împreună cu mai mulţi preşedinţi de organizaţii ţărăniste din zonă. Aceasta este doar una dintre etapele turneului prin care liderul partidului încearcă să le explice colegilor săi din teritoriu de ce este necesară  alianţa cu Uniunea Naţională pentru Progresul României.

„În UNPR sunt persoane decente”

Aurelian Pavelescu susţine că alianţa cu UNPR se bazează pe două obiective majore, interesul naţional şi chestiunea socială. El spune că atât ţărăniştii, cât şi uneperiştii au viziuni legate de o economie socială de piaţă, care coincid cu proiectul pe care l-a anunţat pentru următoarele decenii chiar conducerea Partidului Popular European, din care face parte şi PNŢCD. Vorbind însă pragmatic, preşedintele PNŢCD a recunoscut că partidul său are nevoie de alianţa cu o formaţiune politică parlamentară pentru că în acest mod poate avea siguranţa că legea îi va permite delegaţi la urne. Şi asta pentru că, în 2008, ţărăniştii susţin că şi-au pierdut multe voturi pentru că n-au avut, ca partid neparlamentar, reprezentant la secţiile de votare. Nu în ultimul rând, Pavelescu se bazează pe UNPR să contribuie la creşterea procentului de localităţi unde se vor depune liste electorale. În plus, „în UNPR sunt persoane decente”, a mai explicat liderul ţărănist.

Gata de alianţa cu PDL

În condiţiile în care tot mai multe filiale urmează exemplul Argeşului, unde s-a semnat prima dată protocolul de colaborare cu UNPR, şefii ţărănişti cred că în doar câteva luni noua construcţie va fi prezentă şi în sondajele de opinie. În paralel, însă, după cum spune Aurelian Pavelescu, există contacte la nivel foarte înalt cu conducerea PDL. El n-a dat detalii despre negocierile cu principalul partid de guvernământ, dar a spus că încurajează colaborări tripartite PNŢCD-UNPR-PDL inclusiv în Argeş, unde au existat deja tatonări între pedeliştii conduşi de Mircea Andrei şi ţărăniştii lui Iulian Prunaru. Una peste alta, Aurelian Pavelescu speră că se va ajunge la un pol de dreapta, mai ales că PNŢCD şi PDL sunt ambele membre în PPE.
Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea