Sănătatea Publică Argeş nu se mai face bine! Perhidrolul Sorinei Honţaru a “ars-o” de tot

# 42 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecţii, după ce au mâncat la şcoala I. L Caragiale din Piteşti # Prefectul Cristian Soare solicită în continuare demisia şefei de la DSP, Sorina Honţaru, dar nimeni nu-l ia în seamă # Inspectoratul Şcolar Argeş va verifică, acum,  toate cantinele din incinta unităţilor şcolare şi preşcolare

Zeci de copii, elevi la Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale” din Piteşti, au ajuns la Spitalul de Pediatrie cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la şcoală. Elevii  erau înscrişi în programul step by step şi de aceea luau masa aici.După primele verificări, inspectorii DSP susţin că ar fi vorba despre un adenovirus, care a

provocat toxiinfecţia alimentară. Acest tip de virus se transmite prin contactul direct cu fecale infestate. Între timp, prefectul Cristian Soare se declară nemulţumit de condiţiile în care se pregătea masa, iar Sorina Honţaru, oferă din nou un spectacol jalnic al declaraţiilor şi măsurilor pe care le-a luat.

 

La Prefectura Argeş, eclipsă totală de Soare. Prefectul încearcă să nu deranjeze pe nimeni

Iată şi poziţia prefectului Cristian Soare. Luat de euforia funcţiei, se aruncă într-o logoree primitivă, dublată şi de exaltarea sentimentului că ceea ce spune este important. Important dar de neluat în seamă, pentru că de fapt nu poate lua nicio decizie. Grija lui, de technocrat, este să nu supere cele două mari partide care l-au sprijinit de-a lungul carierei sale:  PNL şi PSD. După ce săptâmâna trecută a fost apostrofat de însuşi ministrul Sănătăţii, care i-a atras atenţia să o lase mai în umbră cu cererea demisiei directorului DSP, Sorina Honţaru,  Soare nuanţează mai…colegial: “ Am fost în control la aceea şcoală, vă spun că sunt nemulţumit de ce am găsit. Într-o bucătărie de 3, 4 metri pătraţi se prepara hrana. Autorizaţia de funcţionare a fost dată pentru preparea hranei a 30 de elevi, acum acolo mănâncă 182 de copii.  Cantina a fost verificată ultima dată în octombrie…nu ştiu dacă inspectorul care a dat autorizaţia va fi tras la răspundere.  Îmi păstrez însă solicitarea avută şi în cazul bebeluşilor, referitoare la demisia doamnei Honţaru. ” Promite însă că de acum înainte, cantinele unde se pregăteşte mâncare pentru şcolari şi preşcolari vor fi verificate.

Bucătăria era de fapt un chioşc în curtea şcolii

Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ: ”Programul step by step a fost implementat la cererea părinţilor, care nu îşi puteau lua copiii acasă la ora 12. De asemenea, tot Asociaţia Părinţilor a ales firma respectivă care prepara mâncare elevilor. În incinta curţii şcolii, printr-un contract încheiat cu Primăria Piteşti, societatea aceea a improvizat o bucătărie, ce-i drept foarte mică, unde prepara mâncare chiar şi pentru 182 de elevi. Părinţii plăteau pentru masa elevilor, 10 lei pe zi. Împreună cu preşedintele  Florin Tecău am fost la spital încă de cum au fost copiii internaţi, din păcate am fost cam singurii pe acolo…Acum vom desfăşura controale la toate creşele, grădiniţele şi şcolile unde se serveşte mâncare  copiilor.”

Sorina Honţaru minte că i-a vizitat pe copiii internaţi la Pediatrie cu toxiinfecţii

Sorina Honţaru minte cu aceeşi pricepere cu care conduce sănătatea publică, declarând duminică dimineaţa că a mers chiar în aceea dimineaţă la copiii îmbolnăviţi, deşi surse din cadrul spitalului şi nu numai, spun că, cităm: “N-am văzut nici picior de Honţaru prin Pediatrie. Singurii pe care i-am văzut atunci au fost Tudosoiu şi Tecău.” 
Ca orice incapabil şi disperată să-şi păstreze scaunul (şefa DSP rămâne şi noaptea în incinta instutuţiei de teamă să nu-i fie suflată funcţia de colegii care aşteaptă la rând), a găsit repede un vinovat. Din înălţimea funcţiei, a ochit-o pe bucătăreasă, reproşându-i, duminica, la ora opt dimineaţa că se afla la munte. Şi cam atât. Spre exemplu, n-a amintit nimic de autorizaţia elibearată chiar de subaltenii domniei sale. Dar să nu ne împiedicăm de fleacuri. Împuşcaţi bucătăreasa! Este al treilea mare eveniment care a adus Argeşul în prim plan naţional, la modul negativ. Bebeluşi morţi, femei şi bărbaţi în putere îngropaţi de gripa sezonieră, iar acum şcolarii cu tixiinfecţii. Pe deasupra au mai fost identificate şi nişte cazuri de râie. Nu cele deja ştiute, ale directoriilor care se ţin ca râia de scaun, şi care dă populaţiei reacţii adeverse, însoţite de stări de lehamite, ci râie ca la caprele Irinucăi.
Scuza răvăşitoare a venit de data aceasta de la vicepreşedintele CJ, Dorin Mărăşoiu: ”Bărbatul cu râie de la Spitalul Judeţean Argeş era din Teleorman!”. Acum ne-am liniştit, măcar râia să nu fie a noastră.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea