Cum a fost mazilit, pentru a doua oară, fostul viceprimar al comunei Coșești, Ion Olteanu, de colegii săi din PNL

# Culmea culmilor, rușinea PNL-iștilor! În apărarea acestuia se ridică inclusiv primarul PSD-ist al comunei! # Elisaveta Tudose, despre Ion Olteanu: ,,A pus în prim plan interesele comunității față de interesele personale”

Despre activitatea politică a fostului viceprimar al comunei Coșești, Ion Olteanu, se poate scrie o carte sau, de ce nu, se poate realiza chiar și un scenariu de film, inspirat din fapte reale, care să aibă la bază activitatea consiliilor locale din România; pentru că sunt convins că ceea ce s-a întâmplat la Coșești, în ultimul an, se întâmplă și prin alte administrații locale. Tot ceea ce s-a întâmplat la Coșești denotă faptul că o parte din consilierii locali se implică în activitățile acestea, nu pentru dezvoltarea comunității, ci, mai degrabă, pentru dezvoltarea proprietății. V-am prezentat, într-o ediție anterioară, despre cum și-a construit consilierul local Gheorghe Coman o parte din clădire pe domeniul public, fără să-i pese de lege. Așa se explică și nivelul de trai din România, care pentru unii este foarte ridicat, iar pentru alții precar.
Așadar, după ce, anul trecut, a fost radiat din partid de către colegii din PNL Coșești, pierzându-și atât funcția de viceprimar, dar și de consilier local, Ion Olteanu, revenind din nou pe funcție după lupte întregi cu colegii de partid care l-au demis, pentru că probabil era incomod anumitor persoane, în luna februarie a acestui an a fost schimbat, iată, pentru a doua oară, din funcția de viceprimar, tot la inițiativa anumitor colegi de partid. De menționat este faptul că, printre semnatarii schimbării lui Ion Olteanu din funcția de viceprimar al comunei Coșești se număra și Gheorghe Coman, fost consilier local PNL, cel care a construit pe o parte din domeniul public, acesta fiind somat de Ion Olteanu în mai multe rânduri, pe când ocupa funcția de viceprimar, să respecte legea, chiar dacă făceau parte din același partid.

Motiv uluitor de schimbare a viceprimarului Ion Olteanu

După ce a fost radiat din partid fără temei, în vara anului trecut, Ion Olteanu, viceprimarul incomod pentru unii, iată că, a mai avut parte de încă o lovitură dată de aceeași oameni, colegi de partid. Aceștia, la începutul anului, au inițiat un proiect de lege ce viza schimbarea viceprimarului, în persoana lui Ion Olteanu. Principalul motiv invocat de consilierii PNL pentru înlocuirea viceprimarului a fost schimbarea majorității în Consiliul Local Coșești, asta chiar dacă PNL avea 9 din 15 consilieri. Însă, dorința acerbă a unor consilieri locali PNL, de schimbare din funcția de viceprimar a lui Ion Olteanu a făcut ca postul de viceprimar, în urma acestui demers, să fie ocupat de un consilier local PSD și astfel PNL a pierdut această funcție. 
Dându-și seama de un pact ascuns dintre o parte din colegii săi de partid, consilieri locali, și consilierii PSD, Ion Olteanu a semnalat acest caz Organizației Județene a PNL Argeș, semnalare în urma căreia trei dintre consilierii locali PNL Coșești au fost radiați din partid, pierzându-și astfel și funcțiile de consilieri locali. Acești trei consilieri pe care Ion Olteanu i-a acuzat că ar fi trecut de partea PSD-ului din diferite motive sunt: Gheorghe Coman, cel care a construit o clădire într-un mod abuziv, Nicolae Ilinca și Doruleț Popa.

Elisaveta Tudose, despre Ion Olteanu: ,,A pus în prim plan interesele comunității față de interesele personale”

Ocupând funcția de viceprimar aproape un an, Ion Olteanu, chiar dacă făcea parte din alt partid decât doamna primar Elisaveta Tudose, cea care a condus comuna mult timp cu mână de fier într-o mânușă de catifea, a înțeles că dincolo de interesele politice și personale primează interesele comunității, asta chiar dacă colegi de-ai săi se opuneau unor proiecte de interes local, așa cum s-a întâmplat în toamna anului trecut, când  o parte din consilierii locali PNL s-au opus rectificării bugetare ce viza pietruirea drumurilor din comună, fără să le pese de oameni.
Așa se face că, acum, în moment de impas, doamna primar Elisaveta Tudose are numai cuvinte de laudă pentru fostul viceprimar Ion Olteanu. Acest lucru se arată într-o adresă trimisă către biroul de avocatură care îl reprezintă pe Olteanu în contestația formulată de acesta instanței cu privire la schimbarea sa din funcția de viceprimar.
”Ca urmare adrsesei dumneavoastră nr. 14/02.03.2016, vă comunicăm: Domnul Olteanu Ion, atât ca persoană fizică, cât și ca viceprimar s-a remarcat prin seriozitate, corectitudine, spirit de acțiune în interesul efectiv al cetățenilor comunei, nefiind o persoană recalcitrantă, punând în plim plan interesele comunității față de interesele personale.
Pe durata mandatului s-a achitat de sarcinile dispuse cu celeritate, având în vedere și inițierea pentru viitor a unui proiect de refacere a iluminatului public în comună.
Ca părere personală cu privire la Hotărârea nr.6 privind schimbarea din funcție a domnului Olteanu Ion, aceasta a depins în exclusivitate de inițiativa grupului de consilieri PNL, cât și a Consiliului Local Coșești, deși mai erau trei luni până la alegerile locale”, se arată în acea adresă formulată de doamna primar Elisaveta Tudose.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea