În opinia liderului PDL, Florin Frătică, închiderea Spitalului Călineşti este o eroare

Modul în care s-a făcut analiza instituţiilor sanitare, atunci când s-a decis lista celor propuse pentru reorganizare, ridică suspiciuni privind obiectivitatea.  Primarii, consilierii judeţeni şi parlamentarii argeşeni au presat Ministerul Sănătăţii să refacă, după partipris-uri, lista de propuneri şi să deschidă o alta, a excepţiilor.
Politicienii argeşeni, indiferent de culoarea politică, au taxat închiderea Spitalului de la Călineşti ca fiind una eronată. Florin Frătică, Secretarul General al PDL Argeş, are o teorie interesantă în ceea ce priveşte motivul acestei hotărâri neaşteptate: ”Sunt convins că hotărârea Ministerului Sănătăţii de a închide Spitalul „Ion Crăciun” de la Călineşti este forţată de atitudinea reprezentanţilor administraţiei judeţene. Lista instituţiilor sanitare propuse pentru reorganizare s-a făcut la Palatul Victoria în urma documentaţiei întocmite de aici din Argeş, de autorităţile din teritoriu! Ministerul a solicitat toate informaţiile despre starea sistemului de sănătate argeşean, a analizat şi decis: comasarea şi reorganizarea unităţilor sanitare în 7 spitale. Spitalul Călineşti nu era ameninţat. Din păcate, Consiliul Judeţean Argeş a dus o luptă pierdută şi a susţinut menţinerea a 9 spitale, ceea ce a condus la alegerea arbitrară din partea Ministerului a 7 dintre ele. Au fost alese 7 spitale, aleatoriu de pe lista Consiliului Judeţean!”.
Greşeala ministrului Cseke Attila, în opinia politicianului, este aceea că n-a luat decizia pe o evaluare obiectivă, astfel  fiind posibil ca un spital ca Mioveniul, care nu întruneşte condiţiile de autorizare şi funcţionare, să rămână autonom, cu personalitate juridică, iar Călineştiul să fie închis. “Spitalul Călineşti, aşa cum ştiţi, anul trecut a fost propus pentru acreditare ca spital de grad 4, spital pilot într-un proiect reformator şi are în acest moment toate dotările necesare funcţionării în condiţii foarte bune. Este, realmente un spital care nu avea datorii, deci cu un management model. Prin urmare, decizia managerului Rina Boaţă şi a primarului Nicolae Gavrilescu de a acţiona în instanţă Ministerul, este corectă. Sunt sigur însă că ministrul nu cunoştea realitatea, deci vina pentru această situaţie este împărţită  între Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii”, a conluzionat Florin Frătică.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea