A.D.I. Servsal Piteşti, sume colosale cheltuite numai pe campanii publicitare

# Caracatiţa AD.I. Servsal continuă să acapareze sume mari din bugetele locale. Din acestea, bani mulți pe... promovarea gunoiului # Serviciul de salubrizare condus de Gabriel Moiceanu (foto) este un proiect de succes...pentru buzunarul său

Este binecunoscut faptul că implementarea proiectului Managementul Integrat al Deşeurilor, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Servsal s-a dovedit a fi păguboasă pentru bugetele locale din

judeţul nostru. Astfel, acest proiect, care părea a fi unul viabil pentru rezolvarea deşeurilor menajere, a dus la efecte contrare celor aşteptate: creşterea considerabilă a preţului gunoiului, introducerea unor taxe de salubritate foarte mari şi a unor licitaţii contestate. În urma acestor măsuri, argeşenii s-au ales cu unul din cele mai scumpe preţuri la gunoi din ţară, iar primăriile care sunt membre ale acestei asociaţii sunt obligate să plătească aceste redevenţe extrem de mari.
Să nu mai vorbim de salariul nesimţit de mare al lui Gabriel Moiceanu, directorul Adi Servsal, care pur şi simplu este un cumul de salarii capitaliste.....bineînţeles, din bani publici. Astfel, având în vedere că atribuţiile acestui director sunt limitate, un astfel de salariu nu se justifică deloc. În ultima sa declaraţie de avere (din anul 2015), se observă o creştere de salariu la o sumă ce depăşea pe cea a preşedintelui României. Şi nu numai salariul preşedintelui era devansat de cel al lui Moiceanu, ci şi cel al preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, care câştiga în medie 4800 de lei lunar. Altfel spus, Gabriel Moiceanu a încasat în anul 2014 de la A.D.I. Servsal numai puţin de 73.202 mii lei, adică un salariu lunar de 6100 lei.
Serviciul de salubrizare condus de Gabriel Moiceanu este un proiect de succes ... pentru buzunarul său. Satisfacţia cetăţeanului de rând în ceea ce priveşte colectarea eficientă şi la un preţ rezonabil a deşeurilor menajere nu mai contează. Nu mai este prioritar acest lucru. Ceea ce contează este că prin aceste „performanţe”, buzunarele directorilor se pot umfla de bani.
Deci, se pare că la gunoaie este paradisul fiscal. Cum să nu plătim gunoi mai scump când directorul acestei instituţii trebuie să încaseze un asemenea salariu? Nu mai punem la socoteală şi restul conducerii de la A.D.I. Servsal, pentru că, subit, o să avem dureri de cap.
Şi pentru a vă dovedi că această firmă, care a ajuns „regină” a gunoiului în judeţul Argeş, parazitează spaţiul public, vă prezentăm sumele fabuloase pe care A.D.I. Servsal le cheltuie pe asigurarea unui management ”performant” al deşeurilor din judeţul nostru.

A.D.I. Servsal propune un plan de dezvoltare de aproape 20 de miliarde de lei vechi

Astfel, pentru anul 2016, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş propune următoarele investiţii şi costuri:
# 1. Investiţii:
1.1.  Studiu de fezabilitate privind achiziţia unei instalaţii de sortare a deşeurilor la Depozitul Ecologic.
Valoarea estimată pentru acest studiu este 50.000 de lei!!!!!!! Adică 500 de milioane vechi!!!!!!!!
Ori se ştie că banii se câştigă cel mai uşor pe studii de fezabilitate. Acestea constituie o veritabilă sursă de profit pentru cei care vor să cheltuie mulţi bani pe ele, fără ca ele să se concretizeze vreodată, rămânând la stadiul de iniţiative.
Să mergem mai departe:
1.2. Investiţie privind amenajarea unui birou (zugrăvit, mobilier, termopan, amenajări interioare etc.)
Valoare estimativă: 25.000 de lei!!!!!! Adică 250 de milioane vechi!!!!! Pentru „costisitoarea” activitate de amenajare a unui birou, bineînţeles directorial....
Adevărul este că cele mai bune proiecte defectuoase trebuie concepute într-un spaţiu de lucru propice unei astfel de activităţi.
Acum trecem la partea cea mai importantă a planului de propuneri de dezvoltare şi investiţii: partea cu publicitatea şi promovarea:
1.3. Investiţii cu proiecte complementare, campanii de conştientizare şi informare a populaţiei:
Valoare estimativă: nu mai puţin de 500.000 de lei!!!!!!!!
Vă daţi seama câţi bani alocă A.D.I. Servsal pe publicitate: 500.000 de lei noi, adică 5 miliarde de lei vechi. O sumă colosală!!!!!!!! Si totuşi dacă ne gândim bine, aceste aşa-zisele campanii de informare a populaţiei sunt necesare, din moment ce argeşenii nu sunt puşi în temă cu activităţile productive de colectare a deşeurilor.
1.4.  Achiziţionarea de recipienţi: containere, compostoare, pubele şi piese de schimb pentru cele distruse/deteriorate (roţi, piuliţe, şaibă etc)
Valoare estimativă: 1.500.000 de lei!!!!!!!!!!!! Adică 15 miliarde de leci vechi!!!!!!!!!
Total investiţii pe anul 2016: 2.075.000 lei!!!! 20 de miliarde de lei vechi!!!!!!
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea