PAM are candidați pentru 11 localități din zona Muscelului

# Mircea Andrei a prezentat echipa argeșenilor din Câmpulung

Partidul pentru Argeș și Muscel și-a lansat joi, la Câmpulung, candidații pentru unsprezece localități. Cap de listă este renumitul profesor Constantin Staicu, cel care a intrat în lupta pentru municipiul Câmpulung cu șanse reale de a câștiga. Nici celelalte candidaturi pentru primăriile din zona Muscelului nu pot fi trecute cu vederea, fie că vorbim despre oameni cu expriență administrativă - precum cea a lui Cristinel Moise, fostul primar de la Vlădești care face echipă cu viceprimarul Făgărășanu Gheorghe de la PSD, sau de tinerețea insuflată de Pescaru Georgiana de la Mioarele, o profesoară de 24 de ani care nu a mai făcut politică până acum sau generalul Ion Bârloiu de la Dâmbovicioara - este cert că Mircea Andrei vine cu o echipă extrem de interesantă în fața electoratului argeșean. Vă prezentăm astăzi situația politică la nivel de județ și candidaturile celor unsprezece potențiali primari ai lui Mircea Andrei de la Partidul pentru Argeș și Muscel care pare de neoprit în lupta pentru obținerea șefiei Consiliului Județean Argeș.

PSD  a pierdul mediul urban din Argeș și scârțâie la comune din toate încheieturile

La o primă vedere, nu trebuie să fii vreun expert în politica argeșeană ca să înțelegi că PSD Argeș este ușor disperat la acest moment și cu o oaste de strânsură, mai ales că această formațiune politică nu mai reprezintă demult o echipă, la acest moment încercând să își protejeze interesele politice și financiare din Argeș prin racolări disperate. Nu le-a fost de ajuns Ordonanța 55 cu care au violat primarii pe bani publici, din punct de vedre politic, fără ca DNA să îi deranjeze și mai au nevoie de voturi ca să poată să mai fie stăpâni peste județ încă patru ani de aici înainte.
Cu toate acestea, PSD  a primit câteva lovituri în plex numai săptămânile acestea și gurile rele spun că vor mai urma și altele. De exemplu, trecerea primarului de la Curtea de Argeș la Partidul pentru Argeș și Muscel al lui Mircea Andrei a fost o lovitură grea prin care PSD a mai pierdut un oraș. Ca să fie treaba treabă,  joi, PNL  a anunțat că l-a desemnat candidat pe Cristian Mitrofan la Curtea de Argeș. Asta deși ALDE îl peria pe viceprimar de ceva vreme, în încercarea de a-l convinge să candideze din partea acestei formațiuni pentru a aduce voturi pe masca lor de dreapta care este, de fapt, un paravan al PSD în Argeș, dar și la nivel național.
Câmpulungul a fost mereu de dreapta și șansele ca profesorul Constantin Staicu de la PAM –ul  lui Mircea Andrei, alături de Bogdan David și PNL-ul său să facă majoritatea și să preia orașul în detrimentul perimatului și mult prea controversatului Liviu Țâroiu de la PSD sau Sergiu Cicu - cel cu probleme este una majoră. Așadar, mai pică un oraș mare. La Costești, dreapta va mătura voturile, asta în condițiile în care toți candidații puternici trag în aceeași direcție, iar la Pitești este degringoladă totală și PSD se va lupta direct cu Mircea Andrei.
În mediul rural, chiar dacă PSD mai ia câte o comună pe ici pe colo, lucrurile nu mai stau așa roz ca odinioară. Primarii nu-l mai au pe tătucul Nicolescu, cel căruia îi datorează viața de azi și carierele administrative și nici CJ –ul nu mai are atâția bani de aruncat. Ce nu le spune PSD-ul primarilor este că dacă va câștiga Consiliul Județean, e drept, printr-o minune mare - este că nu va avea bani să le mai dea și că vom fi pe dos față de restul țării care dă semne către dreapta care va intra la guvernare cel mai probabil după parlamentarele din toamnă.
Cert este că singurul care pare că vrea cu adevrat să schimbe macazul din stânga sărciei în dreapta dezvoltării este Mircea Andrei. Dacă ar munci și liberalii și ar avea rezultate ca acesta, alegerile ar fi încheiate de astăzi, însă dreapta din Argeș - și în special PNL - pare ușor paralizată de interese de grup și mici combinații rămase de pe vremea când coabitau pe față cu social democrații.

Viceprimarul PSD  de la Vlădești, alături de PAM și Cristinel Moise

Legat de candidaturile prezentate de Mircea Andrei din partea Partidului pentru Argeș și Muscel, fostul primar de la Vlădești a făcut furori la lansare cu atât mai mult cu cât a venit însoțit de aliatul său, viceprimarul PSD Gheorghe Făgărășanu. Cristinel Moise a ținut să precizeze că a muncit pentru comuna sa și că a trecut în viață așa cum era normal prin toate etapele: “Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru încrederea acordată pentru a candida la funcţia de primar la Vlădeşti din partea Partidului pentru Argeş şi Muscel. Țin să vă spun că împreună vrem să continuăm ce am început încă din 2010 la Vlădeşti şi nu s-a finalizat. Am experienţă în administraţie de consilier, viceprimar şi primar. Am avut multe realizări, am muncit şi am reuşit să schimb faţa localităţii. De această dată am venit la Partidul pentru Argeş şi Muscel alături de domnul Mircea Andrei şi echipa judeţului Argeş cu vechiul meu aliat, domnul Făgărăşanu, cu care vă promit că vom face echipă şi vom câştiga Vlădeştiul.”
Surpriza făcută de Moise Cristinel a fost aceea de a veni însoțit de viceprimarul PSD, Făgărășanu Gheorghe, care a anunțat public că își va susține prietenul și colegul și că vor face echipă pentru ca Partidul pentru Argeș și Muscel să câștige Vlădeștiul: “Eu am făcut echipă cu Moise Cristinel şi am avut rezultate foarte bune. Sperăm să facem treabă bună în continuare şi să avem rezultate la alegerile următoare.”

Profesorul Constantin Staicu pentru primăria Câmpulung

Unul dintre cei mai respectați câmpulungeni, și anume profesorul Staicu Constantin a decis să intre în lupta pentru municipiul Câmpulung. Singurul lucru care i-a fost reproșat până acum a fost acela că este prea civilizat și educat. Nu a mai făcut politică niciodată și are multe generații care îi datorează parcursul lor de azi. Este unul dintre cei mai modești și echilibrați oameni din politică de acum și are prima șansă la fotoliul de primar în condițiile în care Cîmpulungul a încercat pînă acum toate variantele și a eșuat în dezvoltare fie că vorbim de PNL sau de PSD.

Solomon Ionel - viitorul primar de la Albeștii de Muscel

La Albeștii de Muscel sunt câțiva oameni, pe care să îi numeri pe degetele de la o mână, la care să mergi să ceri ajutorul dacă te gândești la o candidatură politică. Cel mai important dintre aceștia era, până joi, Solomon Ionel - un om extrem de respectat în comunitate, dar și foarte ascultat. De săptămâna aceasta a decis că nu va sprijini pe altcineva la primărie, ci o va câștiga chiar domnia sa, implicându-se în proiectul politic al județului Argeș creat de Mircea Andrei - Partidul pentru Argeș și Muscel și deja dă fiori contracandidaților învățați să iasă primari și cu ajutorul său.

Coșmarul lui Leau de la Boteni: un fost polițist contracandidat

Primarul Leau de la Boteni are motive clare de îngrijorare. Timpul când se dădea tăticul localității s-a dus. Are un contracandidat pe măsură în persoana lui Mirescu Valentin Stelian. În condițiile în care lui Leau îi cam tremură picioarele în ceea ce privește diferite probleme de natură juridică, ăsta e ultimul lucru de care avea nevoie, și anume un fost polițist drept contracandidat. Mirescu este cunoscut nu numai la Boteni, ci și în toată zona Câmpulung. atât pentru activitatea sa din MAI, dar mai ales pentru corectitudine, lucru care spun gurile informate din zonă, l-ar cam deranja și speria pe Leau care este învățat să combine și să își facă treburile în liniște și nederanjat, aspect confirmate fie că vorbim de problema APIA sau de aducerea pe pile politice a ginerelui în Argeș pe post de șef al Gărzii de Mediu, că doar tata socru e mare primar. Mirescu a declarat că vrea doar să reprezinte corect și util comuna și să facă în așa fel încât să dezvolte economic zona care stagnează de ani de zile.

Cine sunt candidații Partidului pentru Argeș și Muscel pentru zona Câmpulung

La finalul săptămânii trecute, mai exact joi, în cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat la Câmpulung, Mircea Andrei a prezentat candidații Partidului pentru Argeș și Muscel pentru nu mi puțin de unsprezece localități din această zonă. Astfel, PAM aruncă în lupta electorală ce se va finaliza în puțin peste două luni, următorii candidați: 
# Bughea de Jos - Vlădescu Ion 
# Dâmbovicioara - general Bârloi Ionel
# Godeni - Livezeanu Ion 
# Dragoslavele - Birloiu Georgeta 
# Mihăești - Brădeanu Ion
# Mioarele - Pescaru Georgiana 
# Poienarii de Muscel - Tică Gheorghe
# Stoenești - Vrabie George Doru 
# Schitu Golești – Pătrașcu Florian 
# Lerești - Stoica Virgil

Mircea Andrei, sau speranța dreptei argeșene de a cîștiga Consiliul Județean

La acest moment, toate calculele pe care și le făcuseră partidele politice din Argeș au fost date peste cap de Mircea Andrei care, în câteva luni a reușit să își structureze o echipă puternică în județul Argeș, o echipă cum n-au fost în stare alții să creeze în ani de zile. Rețeta succesului pare să fie corectitudinea față de proprii candidați, libertatea de a-și structura listele de consilieri, lipsa metehnelor pesediste de a tărda proprii oameni și dorința acerbă de a câștiga – rețetă pe care ceilalți lideri nu o au, ci tratează politica din perspectiva incompetentului care fără ea nu ar avea un loc de muncă.
Cu puțin efort, în câteva luni, culoarea roșie a județului va deveni o amintire, dar nu pentru că PNL e puternic și se luptă sau pentru că PSD a dezarmat, ci pentru că Mircea Andrei și Partidul pentru Argeș și Muscel – partid desconsiderat tocmai pentru a nu i se da importanță printre candidați - a reușit să își pună candidați la acest moment în aproape toate localitățile și să aibă liste complete de consilieri. Partidul pentru Argeș și Muscel are o structură puternică și este în continuare extrem de tentant pentru primarii și viceprimarii influenți din punct de vedere politic din Argeș care s-au săturat de mizeriile din PSD sau alte partide politice naționale înrobite de personaje precum Liviu Dragnea. Încet, dar sigur, Mircea Andrei a reușit să devină exact ceea ce îi lipsea Argeșului și anume alternativa celor captivi în și între partidele naționale cărora liderul politic li se împotrivește de câțiva ani buni cu mare îndârjire.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea