Bogaţii judeţului deţin munţi, moşteniri din străinătate, maşini de lux, dar şi datorii la bănci

Ca întotdeauna, declaraţiile de avere vorbesc cel mai bine despre semnatarii lor. Pentru  mulţi aleşi locali, politicieni, oameni din administraţie, averea a crescut odată cu funcţia.  Dar există şi cazuri, când unii au sărăcit peste noapte. Cei mai norocoşi,  au câştigat chiar diverse premii, iar altora le-a picat peste noapte moşteniri neaşteptate.

Iosif Cerbureanu a moştenit un munte

Conform declaraţiei de avere, secretarul primăriei Piteşti  a  moştenit  120  de drumuri de munte. Partea de munte ar fi moştenit-o în 2008. De altfel, 2008 a fost un an foarte bun pentru Cerbureanu. El a mai primit o livadă, un teren arabil, unul intravilan, dar şi 1031 mp de pădure.

Andrei Gerea, moştenire de 437 milioane

Fostul Ministrul al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea (foto sus),  va rămâne în istorie prin numeroasele sale realizări, cum ar fi majorarea preţului gazelor cu 13%. Un alt succes înregistrat de Gerea este şi situaţia în care a adus Arpechimul, mai exact una dezastruoasă.  Ca un bărbat de stat, Gerea a concluzionat sec: “În cazul Aperchimului, am pierdut trenul!”. Se pare că şi în politică.
Dar o reuşită, tot a înregistrat Andrei Gerea - averea care i s-a mărit peste noapte. Conform declaraţiei de avere, acesta a moştenit  aproximativ 437de milioane lei vechi. E posibil că banii să fie primiţi de la rudele soţiei, din Turcia, rude care l-au mai blagoslovit şi  în trecut cu moşteniri.

Preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, a câştigat o maşină

În recenta declaraţie de avere a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, a mai apărut un autoturism. Maşina, un Opel Astra, a fost câştigată de Florin Tecău ca premiu la un concurs.
Întrebat la momentul acela despre ce concurs este vorba, preşedintele CJ a refuzat să explice. Misterul se amplifică în jurul autoturismului, întrucât nici măcar apropiatii săi nu ştiu la ce concurs sau tombolă a participat şeful administraţiei judeţene.

Mircea Drăghici a rămas pe drumuri

Tot din declaraţia de avere, aflăm că deputatul Mircea Drăghici a rămas sărac lipit pământului. Dacă anii trecuţi, declarase că deţine: o casă la Curtea de Argeş, apartament în Târgovişte, 4 terenuri şi o maşină de lux, anul acesta, Drăghici a pierdut tot ce a agonisit cu sudoarea muncii şi a minţii…
A vândut tot ce putea vinde, nu mai are casă, maşini, dar nici banii din vânzări nu se regăsesc în conturi. A rămas doar cu cu două  terenuri şi un banner afişat pe drumul de la Curtea de Argeş.
Gurile rele vorbesc că deputatul argeşean şi-a pus averea la adăpost, fiind protejată de un eventual sechestru.
Mircea Drăghici este cercetat în dosarul Consultanţei - dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi primari din Argeş,  fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu,  dar şi consilieri juridici, contabili şi alţi funcţionari.
21 din cei 41 de primari vizaţi iniţial de ancheta DNA în dosarul Consultanţei s-au trezit cu  sechestru asigurator pe avere şi riscă să fie trimişi în judecată.

Oamenii politici au şi ei datorii
Din declaraţiile de avere ale consilierilor judeţeni, reiese că mulţi au fost nevoiţi să apeleze la împrumuturi bancare ca să supravieţuiească. Deşi se plâng că au salarii foarte mici, de bugetari, consilierii au contractat împrumuturi de lux faţă de veniturile lor, şi în comparaţie cu restul populaţiei.
1. Dorin Mărăşoiu (ales pe lista USL) –  vicepreşedinte al CJ Argeş, este şi el îndatorat până peste cap. Mărăşoiu a contractat 71.700 CHF şi 15.000 lei. Adică puţin peste 3 miliarde lei, credit care trebuie onorat până în 2033.
2. Gabriel Bratu, fostul inspector şcolar general, ales consilier judeţean pe listele AAM (Alianţa pentru Argeş şi Muscel), s-a împrumutat  de la bancă 65.000 lei. De asemenea, el mai are un credit  şi 66.000 euro, cu data scadentă în 2020.
3. Radu Dumitrache, ales pe lista USL, are un credit de peste 3 miliarde de lei vechi, cu data scadentă în 2033.
4. Marius Nicolaescu, tot USL, are şi el un credit de 69.481 CHF şi 40.000 lei. Total: puţin sub 3 miliarde de lei vechi, bani pe care trebuie să-i returneze până în 2038.
5. Şerban Constantin, consilier judeţean, ajuns aici tot pe listele USL, are şi el contractat un credit de 52.000 de euro . La acesta se mai adaugă încă unul de 20.000 Ron, cu scadenţa în 2021.
Material realizat de Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea