UNPR se plânge deja de PDL Argeş

Chiar dacă  n-a trecut prea mult timp de la semnarea protocolului de colaborare dintre Partidul Democrat Liberal şi Uniunea Naţională pentru Progresul României la nivel de Argeş, au apărut deja nemulţumirile. Acestea sunt cauzate de situaţia de la Direcţia Sanitar Veterinară, al cărei director uneperist, Ion Falcă, ar putea fi înlocuit cu fostul şef al instituţiei, Daniel Lupu, care şi-a recâştigat în instanţă funcţia.

„Se repară o nedreptate cu preţul alteia”

Preşedintele UNPR Argeş, Georgiu Gingăraş, este unul dintre susţinătorii lui Ion Falcă pentru funcţia pe care acesta şi-a câştigat-o prin concurs. El spune însă că actualul director a primit deja un termen de 30 de zile în care să-şi părăsească funcţia în favoarea lui Daniel Lupu. Potrivit liderului uneperist, acesta, pe lângă argumentul victoriei în instanţă, are şi sprijinul PDL, partid al cărui membru este. De aceea reprezentanţii UNPR Argeş au început să bată deja în retragere, considerând totuşi că „se repară o nedreptate cu preţul alteia”, dar repetând ideea potrivit căreia ei nu susţin actualul guvern pentru funcţii, ci pentru stabilitatea ţării.

„PDL face aceeaşi greşeală ca PSD”

Deşi Georgiu Gingăraş nu a criticat direct atitudinea partenerului de coaliţie, spunând că eventuala schimbare de la DSV nu va afecta relaţiile cu PDL, a ales să abordeze şi dintr-un alt unghi relaţia cu acest partid. El a atras atenţia pedeliştilor că sunt pe cale să repete greşelile pesediste: „PDL face aceeaşi greşeală ca PSD şi tratează de pe poziţii de forţă partidele mai mici, aşa cum este cazul PNŢCD”, a reiterat liderul UNPR Argeş susţinerea pe care a mai acordat-o celorlalţi parteneri de protocol. Aceştia însă nu par foarte convinşi că vor o colaborare mai strânsă cu PDL, în situaţia în care negocierile dintre ţărănişti şi pedelişti nu avansează. Şi asta pentru că, pe de-o parte, reprezentanţii PNŢCD nu sunt mulţumiţi cu condiţiile PDL, referitoare la prezentarea forţei acestui partid în Argeş, pentru semnarea unui protocol. De cealaltă parte, preşedintele pedeliştilor argeşeni, Mircea Andrei, susţine în continuare că vrea să colaboreze cu ţărăniştii, fără însă a preciza ce avantaje ar avea de pe urma unei asemenea alianţe. Cu alte cuvinte, o colaborare dintre ţărănişti şi pedelişti este încă departe de a se realiza acum, deşi ar putea fi posibilă înainte de alegerile locale sau după acestea, aşa cum spunea, de altfel, şi vicepreşedintele PNŢCD Piteşti, Mihai Cocaină.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea