Campania ,,România Prinde Rădăcini'', un real succes la Mioveni

Sâmbătă, oraşul Mioveni a prins rădăcini în urma campaniei de împădurire "România Prinde Rădăcini", organizată de Realitatea TV împreună cu parlamentarii din colegiul Mioveni, Primăria Oraşului Mioveni şi Direcţia Silvică Argeş. Edilul din Mioveni, Ion Georgescu, a reuşit să mobilizeze la acestă campanie peste o mie de voluntari din oraş, din care 200 de persoane reprezentând personal tehnic (pădurari şi tehnicieni silvici), iar restul voluntarilor fiind persoane publice, elevi ai şcolilor din Mioveni, sportivi, salariaţi ai platformei ICN, FCN, Dacia – Renault, dar şi alţi agenţi economici din oraş. Voluntarilor li s-au asigurat asistenţă medicală, transport, unelte, apă potabilă şi toalete ecologice. De amintit este faptul că proiectul ,,România Prinde Rădăcini" a început după inundaţiile care au afectat Moldova în vara anului 2008 şi este primul proiect social care tratează atât cauzele, cât şi efectele unui dezastru ecologic. Campania face parte din programul de responsabilizare socială ,,Cod Verde", lansat de grupul Realitatea – Caţavencu, care vizează implicarea activă în problemele de mediu.

S-au plantat peste 17.000 de puieţi

În urma campaniei putem spune că oraşul Mioveni s-a îmbogăţit cu peste 17.500 puieţi de stejar, carpen şi gorun, ce vor asigura un aer cât mai curat. La acţiune a participat şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care i-a felicitat pe toţi organizatorii acestei campanii, precizând că această acţiune este un exemplu pentru ceilalţi şi un bun demers al societăţii româneşti care - se pare - se întoarce la simţul civic.
De  asemenea, au participat şi parlamentarii din colegiul Mioveni, senatorul Şerban Valeca şi deputatul Ion Burnei, care nu numai că s-au implicat în iniţierea acestui proiect, dar au şi plantat puieţi alături de voluntari, precum şi noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Simona Bucura Oprescu.
De la acestă acţiune nu a putut să lipsească nici cel mai important om al acestei campanii, primarul din Mioveni, Ion Georgescu, care a promis că va face tot posibilul ca în toamnă să urmeze un nou val de împăduriri. ,,Această acţiune pentru mine a fost un test care, după părerea mea,  l-am trecut cu brio şi promit că voi face tot posibilul ca la toamnă să continuăm acestă acţine pe 10 hectare în zona Racoviţa", a declarat edilul oraşului, Ion Georgescu.
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea