Cu patronul Grigore Dobre în pușcărie, firma Zeus S.A., profit de zece ori mai mare în 2015 decât în ultimii doi ani

La începutul anului trecut, patronul cunoscutei firme de construcții Zeus, Grigore Dobre, a fost încarcerat în urma condamnării la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani. Alături de acesta, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean  Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv la şapte ani şi opt luni de închisoare, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, în baza unor documente false.
Pentru cele mai multe firme, condamnarea patronului la închisoare înseamnă falimentul. Nu și pentru Zeus, care, iată, în exercițiul financiar 2015 a reușit o performanță greu de imaginat: a ”produs” un profit net de 1.621.789 lei noi, adică de peste 350.000 euro, menținând un număr mediu de angajați de 287 persoane. Interesant este faptul că în anul 2014 profitul net al firmei a fost de 169.369 lei, iar în anul 2012 profitul net a fost aproximativ egal cu cel din 2013, mai exact 164.855 lei. Deci, pe românește, cu patronul în pușcărie, firma Zeus a produs de zece ori mai mult profit decât în anii precedenți.
Grigore Dobre este judecat în prezent, alături de același Constantin Nicolescu, în dosarul Podului Căteasca, pentru care, în primă instanță (Curtea de Apel București), s-a ales cu o condamnare cu executare de   5 ani şi 2 luni închisoare. În același dosar, fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la 9 ani și 6 luni de închisoare. Dosarul este acum pe rolul ICCJ. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea