Aşa cum bate Boţârcă în administraţie, aşa va face Dorin Mărăşoiu în colegiu

# Declară primarul oraşului Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă. La ora 7 dimineaţa este în centrul oraşului, spre Primărie. Deja discută despre priorităţile zilei, echipa ştie ce are de făcut. „Sunt în campanie electorală din 1989” ne-a declarat, mai târziu, domnul primar. O campanie, credem noi, făcută acolo, în oraş, pe străzile acestuia. O campanie care transcede interesele de partid. O campanie care pune pe primul loc oamenii pe care primarul Boţârcă îi reprezintă. Cei care l-au votat şi, în egală măsură, cei care nu…
Ce părere aveţi de trecerea aceasta de la un partid la altul, acest traseism politic?
- Eu văd altfel lucrurile. Acolo unde este un nucleu roşu, aşa cum este şi la Argeş, este atacat de nucleul portocaliu, cum şi în alte părţi unde este nucleu portocaliu, acela este atacat de cel roşu şi au loc tot felul de evenimente care pot sau nu să nască spectacol, dar lupta în sine este spectaculoasă şi mobilizează şi antrenează foarte multă lume lângă ea, dar foarte mulţi sunt curioşi. Aici cred că lucrurile trebuie aşezate valoric  şi să vedem oamenii implicaţi. Şi nu voi da exemplul meu, sau al primarului Pendiuc, sau al primarului Georgescu de la Mioveni, sau al preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu. Sunt oameni implicaţi în această muncă admnistrativă, au ce arăta în spatele lor, apoi ştacheta implicării lor zi de zi este foarte ridicată. Mulţi nici nu o văd, trec pe sub ea, cum trec căţeluşii, aşa că din cauza asta pentru ei spectacolul ar fi mai mare dacă s-ar reuşi mai ştiu eu ce. Dar ei nu îşi fac probleme pentru ce se întâmplă după. Aşa nu ne-am făcut nici noi probleme pentru această Românie cu ani în urmă şi iată unde am ajuns. Ne uităm în jurul nostru şi vedem că oamenii valoroşi au devenit popor migrator. Vă rog să mă credeţi că a plecat trunchiul. Degeaba ai cap şi picioare dacă nu ai trunchiul puternic. Mijlocul ţării a plecat călător şi am rămas câţiva aici ca să purtăm stindardul. Ne-am dezrădăcinat de tot. Suntem o ţară de călători şi de controlori. Să vedem cât or mai putea controla, cât se vor mai lăfăi în aceste controale care roiesc în jurul tuturor instituţiilor publice. Noi dăm zilnic o masă la 32 de copii şi am avut o grămadă de controale şi s-au luat de faptul că bucătăreasa are contract de voluntariat. Eu nu am ieşit niciodată în presă să mă laud cu ce fac eu, deşi de la societatea noastră dăm cartofi, ceapă, morcovi şi multe altele. Hai să ne uităm pe sectoare. Se spunea că am intrat în Uniunea Europeană şi am negociat două aspecte şi anume agricultura şi turismul. Să ne uităm pe drumul cartofului către România. Vin din Egipt şi Franţa. Fructele vin din Africa, Turcia şi mai nou din Polonia. Carnea, vinul, toate rafturile sunt pline de produse din import. Nu mai sunt lucruri ale noastre. Mă uit şi la ce se întâmplă în presă. Apar ziare acum, care să ţină un an şi vor dispărea după campanie. Am văzut un comentariu despre domnul Stroe, cu tendinţa de a-l apropia politic de un partid. Păi eu cred că domnul Stroe a făcut cea mai mare politică pentru Argeş şi pentru România. Eu mă voi lupta cu această reduă a credinţei mele pentru localitate şi voi face tot ce pot pentru oamenii din Topoloveni. Aici m-am născut, aici am muncit şi nu-mi este ruşine de nimic din ce am făcut, copiii mei lucrează tot aici.
Sunteţi prieten cu domnul senator Tămagă. Cum comentaţi intrarea lui Traian Tămagă în PDL?
- Nu comentez în niciun fel. Vorbim de persoane majore. Nu poţi să mai influenţezi copilul, nici eu nu pot să mai influenţez copiii mei. Nici nu mi-am propus acest lucru. Nu a avut cum să influenţeze Bebe Tămagă decizia fiului. Apoi, cercul de prieteni al lui Traian Tămagă este altul decât al tatălui. Sunt generaţii diferite, concepţii, preocupări diferite, nu pot comenta mai mult acestă decizie.
Anul viitor este unul special,  de campanie electorală. Cum vă pregătiţi pentru această perioadă?
- Eu sunt în campanie din decembrie 1989. Nu am încetat niciodată campania, dar pentru mine campania electorală capătă o altă notă. Acord importanţă deosebită campaniei electorale, acord importanţă evenimentului, pentru că nu poţi spune că mergi la pas, eu sunt un om implicat. Voi acorda importanţă campaniei electorale ca şi acum 5 mandate.
Contracandidaţii şi-au stabilit deja candidatul pe colegiul dumneavoastră. PSD-ul are un candidat, o strategie de campanie?
- Dacă vreţi, pot să vă spun acum un nume cu potenţial, în persoana domnului Dorin Mărăşoiu. Acesta va bate orice candidat. Aşa cum bate Boţârcă în administraţie, aşa va face Dorin Mărăşoiu în colegiu. Am crescut în spatele meu oameni valoroşi, oameni care au obârşia aici, din tată în fiu, Dorin Mărăşoiu este nepotul preotului Ioan Ionescu, a dirijat corul din Topoloveni peste 50 de ani. Noi suntem aici nişte oameni ancoraţi în realitate. Noi nu avem nevoie să importăm politicieni aici. Niciodată oamenii din zona noastră nu vor vota venetici. De Agamiţă Dandanache nu avem nevoie. Eu am spus că nu accept să nu avem oamenii din zona noastră, capitala are locuri multe, să lase şi oamenii din teritoriu să-şi spună cuvântul. Toţi vor doar să mănânce şi să controleze. E mai greu să fii zugrav, pentru că vin toţi să te controleze decât de politicieni din ăştia care vin, lasă în urmă vorbe şi pleacă. Misiunea lor e să vină, să cumpere nişte voturi şi apoi nu le mai auzi de nume.
Liliana COSTACHE


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea