Binoclu Panoramic cu monezi la Cetatea Poienari

Pe vârful Muntelui Cetăţuia, într-un cadru natural fortificat, la o distanţă de 25 km faţă de municipiul Curtea de Argeş, se înalţă Cetatea Poienari, nominalizată  astfel, cu precădere, atât de izvoarele vremii, cât şi în istoriografia de specialitate, după satul din apropiere, aflat la circa 6 km depărtare. Deşi cetatea este amplasată la numai doi kilometri de satul Căpăţâneni, ea a primit numele de Poienari, de la satul puţin mai îndepărtat, însă, foarte probabil, mai vechi, pe care l-a şi stăpânit, după cum se arată într-un hrisov dat hareşenilor (arefenilor) de Mircea Ciobanul la 8 aprilie 1546.
Cetatea Poienari a devenit, în ultimii ani, un loc tot mai important pe harta turistică a României. Vizitatori din toate colţurile lumii vin să vadă castelul în care s-a refugiat Vlad Ţepeş atunci când turcii au venit după el, în Ţara Românească.  În cadrul procesului de modernizare, Cetatea Poienari aduce anul acesta o noutate, Binoclul Panoramic cu monezi. Binoclul este robust, rezistent la vreme extremă (vânt și ploaie) și protejat împotriva distrugerilor.
Caracteristici: l obiectivul principal semiapocromat de 100m; l putere de mărire 25x; l înălțime 1,45m; l reglare verticală de la -10 grade la 60 de grade; l umplut cu nitrogen; l sursa de curent: acumulator reîncărcabil sau conexiune la rețea; l greutate 110kg; l compatibil cu monede de plastic ce se vând la fața locului. l durata de vizualizare este fixă, doar suma poate fi configurată
Intervalul de funcționare poate varia între o secundă și 500 de minute.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea