Proiectul de renovare a Muzeului Goleşti, dat exemplu la nivel naţional

Încă din 2009, conducerea Muzeului Goleşti  a făcut demersuri pentru accesarea  fondurilor europene în vederea restaurării acestui monument de istorie. Acum, a venit şi încununarea eforturilor, proiectul încheindu-se cu succes. De fapt, modul de realizare şi implementare a fost dat exemplu la nivel naţional, ca un model de bună practică.
„Acest proiect este în primele 10 proiecte din ţară şi a fost dat exemplu de bună practică. Un proiect fără corecţii, fără majorări, din contră, chiar am făcut câteva economii, şi prin acest proiect chiar s-a salvat ansamblul medieval de aici. Atunci când am decopertat conacul, ne-am dat seama în ce stare avansată de deteriorare se afla, la un cutremur riscând să se prăbuşească. Pe lângă conac au mai fost restaurate şi alte clădiri, gardul care împrejmuieşte muzeul, şi au fost refăcute aleile.”, a declarat directorul departamentului Comunicare, Iustin Dejeanu.
Conacul Goleştilor a fost construit în anul 1640, de Stroe Leurdeanu, cu ajutorul meşterului Stoica, aceasta fiind singura construcţie laică medievală fortificată din ţară. De altfel, Muzeul Golești este singurul muzeu de Viticultură și Pomicultură din Europa, organizat în aer liber. Tot aici a fost înfiinţată Prima Şcoală Superioară din mediul rural, din Ţara Românească, deschisă de Dinicu Golescu, la 1 mai 1826.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea